Belső ellenfél

Bakancslistához adom
Do No Harm
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai tévéfilmsorozat, 60 perc, 2013

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Dr. Jason Cole sikeres idegsebész, aki a műtéten túl is odafigyel a betegeire. Azonban élete mindig is időhöz kötött volt, 12 óra elteltével újabb 12 óráig előtör nyughatatlan énje, Ian Price. Jason egy erős szerrel védekezik ellene, amivel elnyomhatja Ian-t, de a férfi immunissá válik rá. Amíg barátja nem talál újabb ellenszert, Jason-nek szembe kell nézni Ian kicsapongó életével és tetteinek következményével.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
feketevipera 2015 júl. 12. - 20:55:28 Előzmény klapni
Azért a "részlet" és a "rész" között van némi különbség. :) Másrészt meg az a véleményem, hogy azért is hatásvadász a film, mert közveszélyes pszichopatáknak állítja be az ilyen betegeket, legalábbis a fõszereplõ viselkedésének ábrázolásával. És ez sajnos nem azt váltja ki az emberekbõl, hogy megértsék és elfogadják (netán támogassák) a "lelki sérülteket", hanem szerintem fennáll annak a veszélye, hogy megint azt mondják: lám-lám, az ilyen agyament pszichopatákból lesznek a tömeggyilkosok, családirtók stb., óvakodni kell tõlük, hiszen erõszakosak, bármire képesek. Holott ez így nem igaz, rengeteg lelki sérült él körülöttünk, akik csendesen tolják maguk elõtt a mindennapokat, és nem is tudják róluk, hogy betegek. Az én szememben eléggé elfogadhatatlan ez a fajta ábrázolás, mert úgy gondolom, ez csak erõsíti a rossz beidegzõdéseket és a negatív sztereotípiákat. Pláne idehaza, ahol a pszichés betegek nagyon nagy része még mindig nem meri bevallani a környezetének a betegségét, mert félnek a megbélyegzéstõl. És ha az jön le egy filmbõl, hogy egy pszichés beteg félholtra veri a másikat, erõszakoskodik, kivetkõzik magából, akkor ez szerintem csak ront a helyzeten. De ez csak az én véleményem, kíváncsi lennék, mit mondanak a pszichológusok/pszichiáterek, lehet, hogy õk másképp látják.
offtopic
klapni 2015 júl. 09. - 00:27:57 Előzmény feketevipera
Kedves Viprera!
Nem tudom, hogy egy-két részletbõl hogy lehet megállapítani a sorozat minõségét. Vélhetõen más az ízlésed, de azért ne húzd le ennyire. Ha végig nézted volna elfogadnám a kritikát, de így sajnos felszínes a dolog.
A sorozatban nem éreztem a hatásvadászatot. Inkább egy pszichológiai betegség tényét, és annak minden kínját.
A színészi játék meg épp, hogy nagyon jól sikerült. A kettõs személyiséget nagyon jól, hitelesen játszotta el szerintem, és talán nem véletlen a 6,9-es értékelés sem.
feketevipera 2015 jún. 04. - 21:07:31
Anno elkezdtem nézni, láttam egy-két részt, de õszintén szólva nem igazán fogott meg a sorozat. Pedig az alapötlet nem lenne rossz, csak túlságosan szenzációhajhász (mondjuk mit is lehetne várni egy amcsi tucatsorozattól?). Nekem úgy tûnt, hogy az alkotóknak valószínûleg nem sok fogalmuk lehet a pszichés betegségekrõl, plusz kicsit olyan volt, mintha a film üzenete az lenne, hogy az agresszivitás teljesen természetes a pszichés betegeknél, kvázi félni kell tõlük. Számomra mintha ezt is sugallta volna a sztori, de legalábbis mintha inkább a blikkfangos megoldások dominálnának a filmben, nem a problémák emberi megértése. Amúgy teljesen átlagos sorozat, nem túl erõs színészi teljesítményekkel. Kicsit többet vártam volna tõle az ismertetõ alapján, ahhoz képest csalódás volt.