Belső ellenfél

Bakancslistához adom
Do No Harm
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai tévéfilmsorozat, 60 perc, 2013

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Dr. Jason Cole sikeres idegsebész, aki a műtéten túl is odafigyel a betegeire. Azonban élete mindig is időhöz kötött volt, 12 óra elteltével újabb 12 óráig előtör nyughatatlan énje, Ian Price. Jason egy erős szerrel védekezik ellene, amivel elnyomhatja Ian-t, de a férfi immunissá válik rá. Amíg barátja nem talál újabb ellenszert, Jason-nek szembe kell nézni Ian kicsapongó életével és tetteinek következményével.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
feketevipera 2015 júl. 12. - 20:55:28 Előzmény klapni
Azért a "részlet" és a "rész" között van némi különbség. :) Másrészt meg az a véleményem, hogy azért is hatásvadász a film, mert közveszélyes pszichopatáknak állítja be az ilyen betegeket, legalábbis a fõszereplõ viselkedésének ábrázolásával. És ez sajnos nem azt váltja ki az emberekbõl, hogy megértsék és elfogadják (netán támogassák) a "lelki sérülteket", hanem szerintem fennáll annak a veszélye, hogy megint azt mondják: lám-lám, az ilyen agyament pszichopatákból lesznek a tömeggyilkosok, családirtók stb., óvakodni kell tõlük, hiszen erõszakosak, bármire képesek. Holott ez így nem igaz, rengeteg lelki sérült él körülöttünk, akik csendesen tolják maguk elõtt a mindennapokat, és nem is tudják róluk, hogy betegek. Az én szememben eléggé elfogadhatatlan ez a fajta ábrázolás, mert úgy gondolom, ez csak erõsíti a rossz beidegzõdéseket és a negatív sztereotípiákat. Pláne idehaza, ahol a pszichés betegek nagyon nagy része még mindig nem meri bevallani a környezetének a betegségét, mert félnek a megbélyegzéstõl. És ha az jön le egy filmbõl, hogy egy pszichés beteg félholtra veri a másikat, erõszakoskodik, kivetkõzik magából, akkor ez szerintem csak ront a helyzeten. De ez csak az én véleményem, kíváncsi lennék, mit mondanak a pszichológusok/pszichiáterek, lehet, hogy õk másképp látják.
offtopic
klapni 2015 júl. 09. - 00:27:57 Előzmény feketevipera
Kedves Viprera!
Nem tudom, hogy egy-két részletbõl hogy lehet megállapítani a sorozat minõségét. Vélhetõen más az ízlésed, de azért ne húzd le ennyire. Ha végig nézted volna elfogadnám a kritikát, de így sajnos felszínes a dolog.
A sorozatban nem éreztem a hatásvadászatot. Inkább egy pszichológiai betegség tényét, és annak minden kínját.
A színészi játék meg épp, hogy nagyon jól sikerült. A kettõs személyiséget nagyon jól, hitelesen játszotta el szerintem, és talán nem véletlen a 6,9-es értékelés sem.
feketevipera 2015 jún. 04. - 21:07:31
Anno elkezdtem nézni, láttam egy-két részt, de õszintén szólva nem igazán fogott meg a sorozat. Pedig az alapötlet nem lenne rossz, csak túlságosan szenzációhajhász (mondjuk mit is lehetne várni egy amcsi tucatsorozattól?). Nekem úgy tûnt, hogy az alkotóknak valószínûleg nem sok fogalmuk lehet a pszichés betegségekrõl, plusz kicsit olyan volt, mintha a film üzenete az lenne, hogy az agresszivitás teljesen természetes a pszichés betegeknél, kvázi félni kell tõlük. Számomra mintha ezt is sugallta volna a sztori, de legalábbis mintha inkább a blikkfangos megoldások dominálnának a filmben, nem a problémák emberi megértése. Amúgy teljesen átlagos sorozat, nem túl erõs színészi teljesítményekkel. Kicsit többet vártam volna tõle az ismertetõ alapján, ahhoz képest csalódás volt.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás