Belső útvesztő

Bakancslistához adom
The I Inside
angol-amerikai thriller, 88 perc, 2003

Értékelés:

70 szavazatból
Szerinted?

Simon felébred egy kórházi ágyban. Úgy tűnik, két év kiesett a memóriájából, sőt, meghalt és újraélesztették. A jóságos orvos megnyugtatja, minden rendben lesz, hősünket mégis kételyek gyötrik. Találkozik egy lánnyal, akibe állítólag szerelmes. Közben egy gonosz feleséggel is számolnia kell. Aztán egyik pillanatról a másikra megváltozik a kórház, az emberek. Két évvel korábbi dátumot írunk, Simon nőtlen, autóbalesete volt (a bátyja meghalt) és egy csendes, szolid nővérkében felfedezi jövendőbeli feleségét. Csúnya kis titkok kerülnek napvilágra a múltból (vagy jelenből?). Simon akaratán kívül át-átkerül egyik világból a másikba, így felmerül a kérdés, hogy a jelen ismeretében meg tudja-e változtatni a baljós múltat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Viharsziget 2018 okt. 21. - 18:19:40 10/10
A világ egyik legjobb filmje, a lepontozást nem értem!
10/10
Viharsziget 2018 okt. 21. - 18:18:46 10/10
rozsdafarku: Köszi, így már akkor nagyjából világos! :) Sok kérdésem lett volna.
7/10
Deniel Project 2015 jan. 26. - 22:28:52 7/10 Előzmény Ágnes Létai
Nem egy egyszerû film, de nem rossz. Van benne fordulat, sztori, néha viszont egy kicsit vontatott. Hogy igazán megértsd, többször meg kell nézni. 10-es skálán 7-esre értékelném.
1/10
lucikam 2015 jan. 05. - 19:43:26 1/10
Unalmas egy film az egyszer biztos. És már annyira, de annyira elcsépelt egy sztorija van, már több száz film szólt ugyanerrõl. 100 réteg bõr van lehúzva a témáról.
Ágnes Létai 2014 aug. 23. - 19:55:45 Előzmény -greghouse-
szia!

"Mennyország az a hely, ahol bárki lehetsz, aki mindig szerettél volna lenni, de sosem lehettél. A pokol pedig az a hely, ahol mindig percrõl percre újra kell élned az életed - anélkül, hogy tudnál róla hogy már sokszor átélted"

ez melyik filmben hangzik el?
köszi
merkel 2013 júl. 10. - 20:44:55
Régen láttam, akkor csalódás volt és érthetetlen, de jobbra is számítottam. Most egy fokkal jobbnak tûnt, de még mindig nem jó (azért azt sem mondom, hogy rossz). Pedig érdekesnek tûnik a sztori. De valahogy nem mûködik az egész, nem elég izgalmas, érdekes. Tényleg hasonlít a Pillangó-hatásra, de az százszor jobb film, és számtalanszor utazik benne a fõszereplõ az idõben (és közben csinál is valamit).

A fõszereplõk miatt viszont érdemes megnézni, aki kedveli õket (pl. Ryan Philippe, Sarah Polley).
7/10
2/10
Edmond Dantes 2013 júl. 10. - 08:16:33 2/10 Előzmény k11zoltan
Tegnap ismét vetítették, elõtte megnéztem, mi ez, nem emlékeztem...szerencsére... és szerencsére rájöttem. Sietõsen tovább "lapoztam". Nem azt írtam anno, hogy ki KELL hagyni! Hanem ezt: "ki lehet hagyni. Ajánlott kihagyni." Fenntartom. Továbbá, aki "nem ilyenekhez van szokva", még nem feltétlenül hülye vagy ér(thet)etlen. Esetleg a film az. Nemcsak nekem.
4/10
-greghouse- 2013 júl. 09. - 22:53:27 4/10
Én szeretem a scifiket. Még a misztikusok közül is párat, bár azok neccesek. Szeretem a nehéz filmeket is. Például Bergman Hetedik pecsétje, nehéz, és kicsit misztikus is. Mégis végig értelmes, gondolatébresztõ, izgalmas.
...Ez viszont... misztikusnak misztikus, vagy mi, de egyszerûen túlzottan (és teljesen fölöslegesen) zavaros.
Olyannyira, hogy a vége felé már unalmas lesz. Nem érdekel. Mint egy közepes fõiskolás vizsgafilm.
...De legalább eszembe juttatott egy másik (szintén közepes) filmet, amely viszont az eddig általam hallott legjobb megfogalmazását adta a mennyországnak és a pokolnak, és ott ki is mondják, kb.: "
"Mennyország az a hely, ahol bárki lehetsz, aki mindig szerettél volna lenni, de sosem lehettél. A pokol pedig az a hely, ahol mindig percrõl percre újra kell élned az életed - anélkül, hogy tudnál róla hogy már sokszor átélted."
...Ez viszont egy gyenge film amely nagyon titokzatos és misztikus akar lenni, és elvesz abban hogy el van telve saját köldöknézésével. És teljesen érdektelen.
10/10
rozsdafarku 2013 ápr. 30. - 14:26:33 10/10
Aki nem érti ***SPOILER*** A film lényege annyi hogy az egész Simon halála után játszódik,a túlvilágon,mint ahogy ez ki is derül az utolsó elõtti jelenetbõl :amikor a bátyja mondja neki hogy meghaltak mindannyian, és megkérdezi tõle hogy hány esélyt akar még (mert Simon nem fogja föl hogy halott,és bármit is tesz,nem tudja megváltoztatni azt ami az életében történt),aztán leteszi a borosüveget az asztalra a többi már ott lévõ ugyanolyan mellé,jelezvén hogy már többször lejátszódott ez a jelenet is, és csak akkor lesz vége ha Simon elfogadja hogy nem tehet ellene semmit,DE ezt nem tudja megtenni,ezért az utolsó jelenetben az egész kezdõdik elõlrõl.
adamnagysweetmovie 2013 ápr. 26. - 20:47:47
Semmi gond adam, értettem:)
adamnagysweetmovie 2013 ápr. 26. - 20:46:11
Bocsesz: és/vagy
:)
adamnagysweetmovie 2013 ápr. 26. - 20:45:33 Előzmény RobiKriszti
Inni kell vagy pippantani hozzá:)
6/10
RobiKriszti 2013 febr. 25. - 03:05:40 6/10
Teljesen zavaros az egész film, hiába figyel oda maximálisan az ember, a végén kb. semmit sem ért meg belõle. 10/6
k11zoltan 2012 febr. 02. - 22:23:06 Előzmény Edmond Dantes
Dehogy kell kihagyni. Meg lehet nézni. Attól, hogy valakinek zavaros, mert nem az ilyenekhez van szokva, attól még más megértheti.
pillangókisasszony 2012 jan. 29. - 15:58:56 Előzmény Silkent
A képen Dr.Newman volt,igaz?Azt hiszem.
pillangókisasszony 2012 jan. 29. - 15:57:37
Szerintem is érthetetlen a film, nem én vagyok a buta,hanem tényleg zavaros,és hülyeség is.Nekem csalódás volt,sokkal jobbra számítottam.Egyébként imádom az olyan hozzászólásokat hogy "akinek nem tetszik,ne nézze meg","aki nem érti,ne nézze meg" . Ha nem nézem meg honnan tudhatnám hogy nem fog tetszeni,ill. nem fogom érteni?
A szinkron nem volt rossz,nemrég néztem Ryan Phillippe-es filmet,abban iszonyat volt a hangja,ez valahogy jobban passzolt.A zene nem tetszett.Eléggé unalmasnak is találtam.Nem nagyon ajánlom senkinek!5 pontra értékelem.
Silkent 2012 jan. 18. - 01:15:04
Az elõzõekhez hozzászólva:

Csatlakoznék ahhoz a véleményhez, h. aki belezavarodott, v. nem is értette a filmet, az tényleg nézzen valami mást. Annyi sok más film van, amin nem kell erõltetni az agyat: Vuk, Barátok közt, Dumb és Dumber.

Aki a Pillangóhatást idekeverte, az sztm. csatlakozhat (egyel magasabb szinten) - javaslat: Reszkessetek betörõk, Bunyó karácsonyig.

Aki a Pillangóhatást jobb filmnek, v. "érthetõbbnek" találja annak viszont a Sci-Fi-t ajánlom: Star Wars, Gyûrûk Ura stb.

Ez a film nagyon is rendben van. Történetileg, logikailag sokkal összeszedettebb és rendben van, mint a Pillangóhatás. A Pillangóhatásban ugyebár a fõhõs az élettörténetének újraolvasásával tudta alakítani az Õt körülvevõ eseményeket. Már ez is abszurd dolog. A másik kérdés, ami felvetõdött ott bennem, h. valóban a környezet (ill. saját élete) változik, vagy csak a fõhõs tudatalattijában zajlanak az események-erre a Pillangóhatásban nem kapunk választ. Leginkább az jön át az egész filmbõl, h. valóban a saját sorsát tudja befolyásolni.
A végén pedig ugyebár elégeti a feljegyzéseit.... (WTFCK?? :-o) Akkor ettõl ott marad egy adott (képzeletbeli) jelenben? Szép és látványos film....-csak épp a torka véres. Pont azoknak jó, akik popcornt zabálva beülnek, és a végén azt "kajálják" amit szó szerint a p*fájukba nyomott a rendezõ...
Egy katyvaszt....

Ez a film ettõl sokkal kifinomultabb:
Kezdjük:
*******************SPOILER************************
Az elõzõeket nem írnám le újra, valóban 20:00 és 20:02 között játszódik a film. Számos kis elem van elrejtve benne, ami sztm. zseniálissá teszi az alkotást, és szerény véleményem szerint maga a forgatókönyv megért volna egy Oscar-díjat:
Maga az idõpont elrejtése...többször visszatér a 20:00 és 20:02 perc...és mit ad Isten, többször a 2000és 2002-es dátum is, ami nem véletlen. A film nézése közben is feltûnt ez, de a film végéig magam sem tudtam mihez kötni, h. miért olyan fontos ez...
Claire "megjelenései": ugyebár többször teljesen váratlanul jelenik meg, engem pl. dühített h. hogy lehet így elbaltázni, ennyire szürreális szereplõvel egy filmet..., a végének ismeretében viszont...perfect!
Nem akarok végigírni mindent: egy kis apróság a végére: a testvérével amikor beszél, mutatják a családi fotókat szépen sorban...na ott van az édesapa fotója is, aki ugyebár a történet szerint meghalt. Na vajon kicsoda látható.....??!!! :DD
Nagyon-nagyon figyelmesen kell nézni a filmet, és többször is megnézni, mert újra-és újra egészen kis apróságokat fedez fel az ember..
9/10
Azember 2011 nov. 10. - 01:29:27 9/10
Eszméletlen jó film. Nem mondom ,hogy könnyen érthetõ... Figyelni kell. De aki nem érti az kiment pisilni közben és nem állította le... vagy csinált egy szendvicset és gondolta majd a barátnõje elmeséli mi történt közben...
Nem. Nem ennél a filmnél. Itt elveszted a fonalat ha nem követed rendesen. A fõszereplõ baromi jól játszott... Sarah Polley-t alapon imádom... Szóval ez egy 9 / 10 nálam.
2/10
Edmond Dantes 2011 márc. 27. - 15:13:18 2/10
Zavaros. Zavaros az elsõ félóra és zavaros az utolsó 20 perc. Ami a kettõ között volt félúton, - na azt pörgettem át, az biztosan nagyon jó és érthetõ volt ;=//
Sci-finek nem sci-fi, thrillernek rossz (és nem az)...akkor mi is? Az, amit ki lehet hagyni. Ajánlott kihagyni.
regina0317 2010 máj. 13. - 13:23:19
Szerintem is elég hülye az aki ezt a filmet a pillangóhatáshoz hasonlítja mert az idõutazáson kívül semmi közös nincs benne!csatlakoznék az elõttem szóló véleményéhez!Amihez lehetne hasonlítani a filmet az a: MARADJ!!!!!!!!!
Mivel ott a történet is hasonló!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu