Bence - Találkozás egy Down-szindrómás fiatalemberrel

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 44 perc, 2011

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Sokféle módon lehet hozzányúlni "kényes" témákhoz, a legjobb módszer talán az, ha minél természetesebben. Ferenczi Gábor dokumentumfilmje azért egyedi, mert kamerázó főhősét, Bencét, a Down-szindrómás fiatalembert egyszerűen kollégának tekinti. És működik. Az apropót Szalay Kriszta "Kapcsolda" nevű programja szolgáltatja, amelynek célja, hogy egészséges gimnazistákat pár napra fogyatékos fiatalokkal "eresszen össze". Nincs kitalált koreográfia, a fiataloknak maguktól kell megtalálniuk egymáshoz a kapcsolódási pontokat. A feladat nem könnyű, de - ahogy a film is bizonyítja - megvalósítható.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
filoszemitabélus 2013 dec. 18. - 08:38:04
A mongolok nyilaitól ments meg minket!
perry 2013 dec. 16. - 22:40:09
Torokszorító dokumentumfilm a Bence - Találkozás egy Down-szindrómás fiatalemberrel. Tanulhatnánk Bencétõl toleranciát, szeretetet és azoktól a fiataloktól emberi tartást akik ezekkel a gyermekekkel egyenlõ társként kommunikálnak.
Ebben a rohanó, világban még egészséges felebarátainkat is csak felületesen ismerjük, idegesek vagyunk, szóval jobb esetben is csak magunkkal törõdünk.
Persze könnyû azt mondani, hogy nincsenek konfliktusok, de minden tiszteltem azoké akik idejüket , türelmüket, szeretetüket áldozzák ezekért a "más" gyerekekért.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu