Benny videója

Bakancslistához adom
Benny's Video
osztrák-svájci filmdráma, 105 perc, 1992

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A kamasz Bennyvel nem törődnek a szülei. A tizennégy éves srác minden idejét videózással és kamerázással tölti. A képernyőn a brutális, erőszakos felvételeket szereti nézi, vagy az ablakból eléje táruló látványt rögzíti kamerájával. Számára minden, ami videóra van rögzítve, jobb és valóságosabb, mint amit a szemével lát. Különösen az általa felvett disznóölés képeit elemzi, sokszor megnézi, lelassítja, visszapörgeti. A videokölcsönzőben megismerkedik egy lánnyal, akit felhív a lakásukra. Azután hidegvérrel megöli, miközben mindezt videóra veszi. Később a felvételt megmutatja a szüleinek.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
mikokri márc. 13. 09:33:19
Sziasztok!
Érdekelne, hogy az egész filmet leírták a leírásban, vagy ez csak a bevezetője a tényleges történetnek? Ha így elspoilerezték a sztorit, akkor inkább neki sem állnék.. Köszi a válaszokat.
Ford Mustang 2011 júl. 17. - 13:31:20 Előzmény ryood
Szerintem is, helyes meglátás.
10/10
ryood 2009 szept. 22. - 22:35:02 10/10 Előzmény Redfield
én úgy érzem, bírálja a család (ok) "problémakezelõ" képességét.
8/10
Redfield 2008 jan. 08. - 07:30:56 8/10
Igazi Haneke film. Sok helyen nagyon erõs, bár nekem nem jött át semmi egyértelmû üzenet azon kívül, hogy a média rossz hatással van az emberre. Érzékeltetni remekül érzékelteti, hogy a valaha volt ártatlanság is csupán illúzió, és hogy a mai világban csodának számít, ha valaki jól tudja nevelni a gyerekét. (pl.: erõszakmentesen, de mégis hatékonyan)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu