Bertie és Elizabeth

Bakancslistához adom
Bertie and Elizabeth
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető angol filmdráma, 98 perc, 2002

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Háborúk, királyok és politikusok jönnek-mennek, de a szerelem örök... Az angolok és a világ nagy kedvencéről, a tavaly 101 éves korában elhunyt Anyakirálynő megkapó történetéről szól a romantikus film. Igazi nevén Elizabeth Bowes-Lyon (Juliet Aubrey), egy skót arisztokrata család lánya 1920-ban találkozik először jövendőbelijével, York hercegével, becenevén Bertie-vel (James Wilby), a trón második sorban lévő várományosával. 1923-ban összeházasodtak, ám ők sem hitték volna, hogy a trónt hamar megöröklik. Bertie bátyja, VIII. Edward király (Charles Edwards) híres volt kicsapongásairól és amikor 1936-ban egy amerikai polgárlányt akart feleségül venni, politikai krízis tört ki. Szerelméért a király inkább lemondott a trónról. Az új királyi pár tökéletesnek mutatkozott: VI. György és Elizabeth az angol történelem legsötétebb háborús napjaiban végleg megszerezte népe szeretetét...

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu