Beszélnünk kell Kevinről

Bakancslistához adom
We Need to Talk About Kevin
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai filmdráma, 112 perc, 2011

Értékelés:

141 szavazatból
Szerinted?

Eva feladja karrierjét és szakmai ambícióit, hogy életet adjon Kevinnek. Az anya és gyermeke közti viszony már a kezdetektől bonyolultan alakul. Mikor Kevin tizenöt éves lesz, egy egészen elképesztő és az egész közösség számára feledhetetlen dolgot művel. Eva saját érzéseivel, a bánattal és a felelősséggel küzd. Szerette valaha egyáltalán a gyerekét? Kevin hibája vajon mennyiben volt az ő hibája, ha másképp neveli, máshogy alakulnak a dolgok?
Bemutató dátuma: 2012. február 9. Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Európai Filmdíj

  2011
  Legjobb női alakítás: Tilda Swinton
 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb brit film jelölés: Jennifer Fox
 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb női alakítás jelölés: Tilda Swinton
 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb brit film jelölés: Rory Kinnear
 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb rendező jelölés: Lynne Ramsay
 • Cannes-i fesztivál

  2011
  Arany Pálma jelölés: Lynne Ramsay
 • Golden Globe-díj

  2012
  Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Tilda Swinton

Hozzászólások

Szerinted?
elemes 2019 febr. 13. - 21:12:19 Előzmény sisteryes
nekem a könyv jobban átadta a nő személyiségfejlődését. a végére megtanult szeretni.
9/10
Péterrrrrr 2019 febr. 13. - 20:25:38 9/10
Nekem még így is tetszett, hogy nem tudok angolul, tehát nem értettem, hogy mit beszélnek. Jó film.
9/10
sisteryes 2018 dec. 15. - 23:06:52 9/10
SPOILER

Megdöbbent ,hogy mennyi féle képpen látják a kommmentelők anyát és fiát,de ez is azt mutatja,hogy mindenkit elgondolkoztatott rendesen ez a film. Nem értem,hogy lehet ennyit hibáztatni ezt a nőt? Hogy nem várta,nem szerette... Próbálja már mindenki egy kicsit elképzelni,hogy milyen az amikor valakinek csak adsz,de az sosem viszonozza a másik. Valakiért küzdesz ,mindent megpróbálsz,de mindenért csak gúnyt,bosszút,bántást kapsz.Főleg amikor már nagyobbacska és egyértelműen kiderül,hogy szándékosan teszi ezt vele a fiú. Akár már a bekakilós időszak,már ott egyértelmű,hogy nem fiziológia probléma van,hanem szándékos bántás. Ami engem idegesített,hogy mindent tűrt.Miért? Egy gyereket lehet szembesíteni a hibáivál,tetteivel, sőt egy olyat,akiről már biztosan lehet tudni,hogy direkt teszi,amit tesz. Ez a mindent elnéző nevelés ez nagyon rossz vágány volt. Ami számomra egyértelmű,hogy ez a gyerek pszichésen nagyon komoly betegséggel jött a világra,ezért is furcsálom,hogy már kiskorában nem vitték pszichológushoz,bár ezen az sem segített volna.Úgy vezetett volna meg egy szakembert is ,hogy öröm lett volna nézni.Megkérdőjelezitek az anya szeretetét??? Amikor ennyi év gyötrelem után,és a teljes horror és megsemmisülés után ,még látogatja ezt a szörnyet?? Van olyan-ezek szerint-,hogy valaki úgy lép ebbe a világba,hogy nem kell különösen szar gyerekkor ahhoz,hogy gonosz legyen. Mondjuk akinek van több gyereke (vagy testvére), az tudja,hogy ahány van,az mind különböző,miközben mi, a szülők ,egyek vagyunk. Én azt gondolom minimum félig ,de inkább nagyobb részben készen jövünk erre a világra.Kb 40% az amin a nevelés,a környezet tud változtatni.
9/10
sisteryes 2018 dec. 15. - 17:22:56 9/10
Nagyon erős film
kriszta.g 2017 okt. 31. - 11:05:50
A történet nagyon jó, lineráris elmeséléssel még élvezhetõ is lett volna. Ezzel az idõugrálással és a felvillanó emlékképekkel viszont csak egy katyvasz a piros szín indokolatlanul sok használatával. Könyvben viszont nagyon jó lehet.
A történetre 8 pontot adnék de a megvalósítás miatt csak 5/10
eIemes 2016 szept. 21. - 11:49:40 Előzmény melinda20082
A könyv felsorol egy csomó esetet, nevekkel, dátumokkal, ezek mind valós esetek (lásd a témáról szóló wiki oldalt, "list of school shootings in the united states"), de a középpontban szereplõ történet minden elemében kitalált.

A háttér és az okok ... Az utóbbi években jutott el oda az agykutatás, hogy felismerje, a (fejlõdési és biokémiai) sokféleség bizonyos együttállásainál VALÓBAN kialakulhat ilyen súlyosan empátiahiányos, érzelmeket befogadni és kifejezni valójában képtelen személyiség. Az autizmus spektrumzavar, a hiperaktivitás, a depresszióra, az agresszióra illetve az elnyomottságra való hajlamosító tényezõk között is találtak olyanokat, amelyek az amygdala bizonyos "receptorainak" ingerelhetõségével voltak kapcsolatban. A nevelés valóban nagyon jelentõsen képes felülírni ezeket az veleszületett vonásokat, de nagyon szélsõséges helyzetekben nem igazán.

Ismert egy orosz matematikus, aki a könyv címszereplõjéhez hasonlóan antihumánus jellem, csak ugye, ha õt felbosszantják, akkor féktelen haragjában mondjuk bebizonyít egy tételt vagy valami hasonló gaztettre vetemedik. Az is igaz, hogy egy szigorúan ellenõrzött társadalomban ennél többet nem is nagyon tudna megtenni.
eIemes 2016 szept. 21. - 11:31:10
elolvastam a könyvet.

elégetem az ebook-olvasómat, nehogy valakinek a kezébe kerüljön.

ez rosszabb, mint a Hetedik.
borso_74 2016 máj. 03. - 13:49:38
Nekem ott hibádzik az egész, hogy ha valakinek ilyen tesz a fia, az a minimum hogy elköltözik egy másik államba ahol senki nem ismeri, ahol nincs kitéve az emberek minden napos megvetésének. Szerintem mindenki ezt tenné. Amúgy jó film, Tilda jól hozza a szerepet. Az anya-fiú kapcsolat az egyik legbonyolultabb emberi kapcsolat. Egy egész életet meghatározhat. A fiúk bár fizikailag erõsek, lelkileg nagyon gyengék és labilisak tudnak lenni, és ha ehhez társul egy olyan anya aki nem tud az egész helyzettel mit kezdeni ott kezdõdnek a gondok.
eIemes 2016 jan. 26. - 12:30:08
a válasz: USA.
melinda20082 2016 jan. 26. - 12:24:37
Spoiler
Igazán érdekel, hogy ez most megtörtént események alapján történik? Mert szerintem is egy ilyen cselekedethez azért több kell. A fiút nem verték, nem élt át családi erõszakot, mégis akkor mi motiválta egy ilyen tettre?
Hogy az anyja nem szerette? Lehet, de nekem ez az egész történet azért fura, mert mindenki látta, hogy a gyerekkel nincs rendben valami. Pl.hogy lehetett vagy 5 éves, de még mindig pelenkás. Egyetlen egy olyan jelenet volt, hogy a nõ elvitte orvoshoz, és ott mondta a doki, hogy a hallása rendben van. De ha egy ennyi idõs gyerek nem szobatiszta, nem beszél, akkor ott vizsgálatok sora kezdõdik, fejlesztés, pszichológus. Itt meg Eva egyedül küzd, és még a férje sem hiszi el, hogy baj van a gyerekkel. Védõnõ hol volt, például? Én elhiszem, hogy ezek után a nõ totál ki van borulva, és nem bírja szeretni a gyereket. Ki tudná?
10/10
bmilla 2015 szept. 21. - 10:39:00 10/10
A köny KÖTELEZÕ! A film 10/10, de a könyv 10/100!!!
Frony 2015 jan. 23. - 23:40:17
MINDIG ELÕRE ÍRJÁTOK KI HA "SPOILER"-T TARTALMAZ - ne utólag!!!!! köszönöm.
9/10
lucikam 2015 jan. 12. - 02:38:24 9/10
Spoiler!!!

Jó film volt, meg minden, de engem ez a Kevin rohadtul irritált már gyerekként is. Micsoda egy abberrált lelkivilágú faszkala. Pokolfajzat. Szerencsételen családja. Azért az anyja sem bánt vele olyan rosszul. Na nem akarta még hogy megszülessen, és akkor mi van. Aztán megszületett, de nem verte az anyja, vagy kínozta. Ki volt nyalva végig a segge a kis abberráltjának. Akasztaniuk kellett volna már gyerekként, sok szomorúságtól megkímélte volna a család többi tagját, meg az iskolában levõ embereket. Pont az ilyen abberrált balfaszok követik el az iskolai mészárlásokat is. Az anyja helyében meg sem látogattam volna, nem hogy átölelni ezt a kis szörnyet. Hagynám ott megrohadni ahol van, legyen örök kárhozatra és bûntudatra ítélve. Megöli az apját aki hogy odavolt érte, erre sincs magyarázat. Azért mert mondjuk õ szerinte az anyja nem úgy bánt vele ahogy kellett volna, attól az apja még odavolt érte. De ebbõl is látszik, hogy tök mindegy, hogy szerették volna, vagy sem, így is úgy is abberrált fasz. A hideg rázott végig tõle, már kis gyerekként is.
menorca 2014 febr. 18. - 14:26:44
Bocsánat, az elõzõhöz hozzá kellett volna tennem, hogy SPOILER.
menorca 2014 febr. 18. - 14:23:09 Előzmény mushi
***Spoiler***
Igen, csak a kérdés még mindig az, elég-e a történtekhez az, hogy az anyja sose akart valójában anya lenni? Sztem nem. Sok ilyen van, aki nem tervezi, aztán megmagyarázza magának, miért is jó, de nem szeretné valójában, sose vágyott rá, míg kész helyzet elé nem került. És láss csodát, normális emberek nõnek fel.

Másrészt van sok pszichopata, akit szeretõ anya nevelt, és általában a pszichopata gyermek ezzel kiválóan visszaél és manipulál (minden gyerek ezt teszi, csak a pszichopata érzéketlenebbül és sokszor jobban, mert ebbõl adódóan élesebb megfigyelõ, nem korlátozzák az érzelmei és gátlástalanabb).

A defekt szinte mindig vmi összhatás eredménye, az összetevõi pedig egyediek. Nem lehet ráfogni se az anyára, se a fiúra önmagában, valószínûleg minden kellett hozzá, az apa, a kishúg etc, hogy ez legyen a kimenet.

De ha nagyon radikális akarok lenni, akkor azt írom, hogy vannak gonosz emberek, és esetleg vannak születéstõl gonoszak, és akkor mindenki ennek áldozata, aki körülötte van. Lehet az anya azért nem várta ezt a gyermeket, mert kezdettõl fogva érezte, mit hordoz, és nincs esélye, bármit tesz. Mert az ilyenek csak ártanak, rombolnak, élõsködnek, manipulálnak, életellenesek és még élvezik is ha valaki ettõl/tõlük szenved. Legjobb út a menekülés... ha van hová, de egy szülõ hogy meneküljön el a gyereke elõl, aki szép lassan felõröli, tönkreteszi mindenki életét?...Ez etikátlan, vállalhatatlan egy olyan értékrendszerben, amiben egy érzõ "normál" ember él, és aminek ez a gyerek nem is része. Talán csak egy nagyobb gonosz tud hatékonyan az orrára koppintani az ilyennek.
mushi 2013 dec. 04. - 19:48:02
olvasgattam hozzászólásokat, elõkerült a borderline bullshit is, amivel nem értek egyet, de kezdem az elejérõl.

!!! esetleg SPOILERT is tartalmazhat!!!
kétszer láttam a filmet és valószínûleg megnézem még párszor, mert igazán zseniális. a kevint játszó színész alakítása egyszerûen fantasztikus, semmi ripacskodás, tökéletes. elhiteti a nézõkkel, amit a szülei is látnak: az apa szempontjából a kedves fiút, az anya szempontjából pedig a velejéig romlottat. az egyik legjobban felépített és rendezett film, amit valaha láttam. maximálisan odaköt a képernyõhöz, közben és utána is még gondolkodásra késztet.
már a könyv ajánlójában is felbukkan egy mondat: eva soha nem akart igazán anya lenni. és szerintem innen indul minden. azért egy gyerek, legyen bármilyen kicsi is, érzékeli és tudja, hogy szeretik-e és szeretettel várják-e, vagy csak épp hogy.. a nõ sosem szerette igazán ezt a fiút, a fiú pedig sosem szerette az anyját. talán volt pár próbálkozás eva részérõl, de igazi szeretet talán sose volt. már a születése után elhatárolódott tõle, miközben a férje foglalkozott vele. és ezt a késõbbiekben kevin ki is használta. az apja iránta érzett szeretetét használta fel az anyja ellen, hogy fájdalmat és bosszúságot okozzon neki. egyedül azt a jelenetet nem értem, mikor kevin beteg lesz és akkor megtûri az anyját maga mellett... de különben pedig minden arra megy nála, hogy kitoljon a nõvel. az oda nem gurított labda, a bekakilás, a direkt szót nem fogadás, az apjával látszólag bratyizás, hogy soha semmiért nem zavartatja magát... késõbb pedig látja, mennyire szereti a húgát az anyja, úgy, ahogy õt sosem szerette. ezért vakítja meg fél szemére és a hörcsögöt is ezért öli bele a mosogatóba. haragban van a világgal, minden cselekedete hamis és rejti az igazi énjét. így kezdõdik minden ámokfutás a valóságban is. van egy stresszor, az már csak idõ kérdése, mikor is fejti ki teljesen a hatását, vagyis mikor robban a bomba belül.
ó, asszem meg is nézem még egyszer.
mogyorós csoki 2013 okt. 30. - 19:17:46
Nagyon jó film! ..El is olvasom a könyvet!!
Srác kicsit a Joe Odagiri-re emlékeztet.
10/10
NADALFAN 2013 okt. 09. - 21:32:34 10/10 Előzmény sheepworld
teljes mértékben azonosulok a hszeddel!
Spoileres-- dramaturgiailag nagyon jól fel van építve a film, elején nem értettem hogy az idõ síkok változása miért van. de lehetett valami ilyenre számítani az elõzményekbõl! ugye az anyja is azt kérdezi a végén miért? mi is ezt kérdezhetjük, hiszen a világban már minden napossá válnak az ilyen horrorok-de erre nincs válasz, ha csak nem valamilyen vallás követõje vagy. de a szülõk felelõssége minden ilyen kiskorú bûntette estében megkérdõjelezhetetlennek gondolom vagy mégsem. talán van olyan hogy a születés pillanatában eldõl valaki sorsa -legalább is eltudom képzelni, de ez ki tudja hova vezet , persze a film hatása alatt vagyok még -:)
--- Spoiler--- vége
ezt könyvben is elfogom olvasni az tuti!
kgst12 2013 máj. 13. - 20:57:56
Annyiszor láttam ezt a filmet, és a könyvet is olvastam, hogy úgy gondoltam hozzáteszem saját gondolataimat az itt fellelhetõkhöz. Nagyjában egészében úgy gondolom a kommentelõk mindegyike jól összerakta Kevin motívumait, egyetlen apró részlet az,amit kiemelnék. Kevin számomra a film végére is csak egy gyerek. Nem felnõtt. Akármennyire is összeszedettnek tûnt, amikor elkövette a cselekedetét, korlátozott gondolkodású kamasz volt még, akinek érzelmi perspektívája is hagy kivetnivalót. A film végére tanul. A börtönben kissé felnõ, és egy lépést tesz az átlagemberek perspektívája felé, ahonnét a gyilkosságok valóban szörnyûek. Bennem a film végkicsengése óhatatlanul azt a benyomást keltette, Kevinbõl mégiscsak ember lesz. És, ha már itt tartunk, valami inverz módon ragaszkodott õ az anyjához, hisz nem volt képes megsemmisíteni. A könyvben ez jobban kidomborodik. Kevin például csodálja az anyját a munkája és a könyvei miatt, (Éva egy útikönyv sorozat szerkesztõje). És érdekesnek is találja, mindössze titokban jár rá ezekre a könyvesboltban. Sõt, egy interjúban meg is védi az anyját, amikor ismételten rá akarják verni az egész balhét.
Ha valóban csak a puszta lététõl akart volna megszabadulni, nyilván több kielégüléssel járt volna egyedül õt megölni. Ezra Millert különben kissé félrevezetõnek találom. Tetszik a hûvös, kesernyés hanghordozása, de a film végére nem csúnyul meg, és nem jelentéktelenedik el úgy, mint a könyvben. Az egész gyilkosságosdiban az a legkevésbé kifizetõdõ, hogy végül mégiscsak te (Kevin, Éva) élsz együtt a következményeivel. És még akkor is folytatni kell, ha lassan már semmi kedved hozzá (lásd: Kevin).
pufifánk 2013 febr. 27. - 09:46:15
Én tegnap néztem meg, nekem nagyon tetszett. Szerintem egyértelmû, hogy azért tette az apjával és húgával azt amit, hogy még nagyobb fájdalmat okozzon az anyjának. Teljesen pszichopata és szociopata a srác. Ha van ilyen akkor egy életre el kéne zárni és nem börtönbe. Miért is került oda, ha teljesen õrült?
A nõt meg nagyon sajnáltam. Tudom, hogy ez fikció, de miért nem költözött el??? Ahol senki nem ismeri? Na mindegy, ez már csak az én egyszerûségem.:)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu