Beszorítva

Bakancslistához adom
Tucked
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol filmdráma, 82 perc, 2018

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A drag queen Jackie évtizedek óta a pályán van. Amikor az orvosától megtudja, hogy betegsége miatt csupán hat hete van hátra, semmi mást nem akar, mint folytatni a fellépéseket és úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Csakhogy nem várt barátság szövődik közte és fiatal riválisa között, valamint még a lányával is akad egy befejezetlen ügye – mindezek ahhoz vezetnek, hogy életének legmozgalmasabb másfél hónapja várja.

A többszörös közönségdíjas angol dráma a bájával és a humorával sajátos bepillantást nyújt a generációk közötti kapcsolatokba, a nemi identitás kérdéseibe, és rávilágít a barátságok értékére. Jamie Patterson első queer témájú darabja a világ legnagyobb LMBTQ filmfesztiválján, az Outfest-en debütált, ahol a zsűri a Beszorítva című drámának ítélte a legjobb nemzetközi játékfilm díját.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
itsme1 2020 okt. 02. - 08:40:27 4/10
Megfigyeltem, hogy elképesztően nagy a pontkülönbség a melegekről szóló filmeknél a Port és az IMDB között. Talán az lehet az oka, hogy a világ boldogabb felén a másság már nem annyira téma, mint idehaza. Ott a filmeket teljesítményük alapján pontozhatják, nem amiatt, hogy melyik kisebbség problémáját boncolgatja. Semleges véleményem szerint, ez a film középszerű.
10/10
tóthlászló 2020 szept. 27. - 21:21:02 10/10
Csodálatosan emberi ez a film azoknak, akik számára a másság nem elbozasztó és akik a felszín mögött meghúzófó minőségekre fogékonyak. Mindenkinek csak ajánlani tudom.