Big Kill: A Félelem Városa

Bakancslistához adom
Big Kill
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai western, akciófilm, 126 perc, 2018

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egy újonc Philadelphiából, két elfuserált, szökésben lévő szerencsejátékos és egy veszélyes prédikátor a végzetükkel találkoznak egy tönkrement, egykoron virágzó városban, Big Killben.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nefefe 2021 aug. 04. - 17:08:50 8/10
Westernnek western... akciófilmnek nem mondanám. Ez egy klasszikusnak mondható western, olyan 80-as években készült hangulatú, szép tájakkal, tipikus vadnyugati városkával, kocsma pókerrel, whiskey-vel és örömlányokkal, jó -és rosszfiúkkal, pisztolypárbajokkal és nagyon sok egyéb lövöldözéssel, némi romantikával, jó zenével és sok ismert színésszel. A fiatalságomat idézte fel, amikor is nagyon sok hasonló filmet láttam, mivel a filmkínálat jó részét tették ki a western-filmek. Szóval jó volt egy kicsit nosztalgiázni. A film elég lassú, de nekem bejött. A hasonló stílust kedvelőknek tudom ajánlani.
---- Spoiler ---- azért volt benne néhány érdekes részlet. A város, amely a tábla szerint valaha 8700 fős lakossággal rendelkezett, kb. 10-15 házból állt. A főhős, aki még fegyvert sem látott, profi módon kezelte a puskát és a pisztolyt egyaránt. A végjátékban a prédikátor és Jim kb. 3-4 méterre lövöldözött egymásra úgy, hogy senki nem talált el senkit. Kivétel az utolsó lövést, azt is lábra. Vicces volt. Azért ennyire nem volt rossz fegyver a Colt, bár köztudottan elég pontatlan volt...
olahmiki1959 2020 márc. 06. - 20:18:37
Azt hiszem, ez is egy régi film újraforgatott változata, csak most nem jut eszembe, melyiké...:)