Bionicle 1. - A fényálarc

Bakancslistához adom
Bionicle: Mask of Light
amerikai rajzfilm, 72 perc, 2003

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A legújabb számítógépanimációs fantasy-film már megjelenése előtt biztos siker, hiszen egy több milliós rajongótáborral rendelkező játék-világ szereplőire épít. A Bionicle eddig csak a gyerekszobákban hódított, most a képernyőn is indulhat az őrület!

A Bionicle évek óta fogalom milliónyi fiatal rajongó körében. A Bionicle, a LEGO-által teremtett fantasztikus játékvilág, amelynek figuráit nagy becsben tartják a gyűjtők és a játékosok, most először egy nagyszabású, egész estés számítógépanimációs film keretében elevenedik meg.
A történet ezúttal a képzeletbeli Mata Nui szigeten játszódik. A titokzatos fényálarc vezeti a történet fiatal hősét és bátor kísérőit az úton, amelynek során számos sötét erővel felvértezett ellenféllel és veszélyes akadállyal kell megküzdeniük. Nem kevesebb azonban a tét, mint a világ megmentése és egy ősi jóslat beteljesítése!
Az akciódús kaland elsősorban a Bionicle-világ ifjú rajongóinak szól, de a fantasztikus technikával elkészített káprázatos látványvilág és az izgalmas sztori a szülőket is maradásra bírja majd a képernyők előtt!
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Takua/Toa Takanuva hangja
Jaller hangja
Toa Tahu/Toa Onua/Grallock hangja
Makuta/Pewku hangja
Turaga Vakama hangja
Toa Gali hangja
Toa Lewa, Turaga Onewa hangja
Toa Kopaka/Hewkii hangja
Toa Pohatu hangja
Turaga Nokama hangja
Hahlii hangja
Kolhii Announcer hangja

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 máj. 09. - 11:23:25
Bio-nikkel. Har-har.

Értelmetlenség:
- ha nincs idõ, akkor nincs ég ahonnan le lehetne szállni...

Ettõl függetlenül szóval az elején Józsi rabszolgává tesz egy egész fajt, mire Béla ezért megbünteti. Hogy ennek mi köze bármihez, egyelõre nem derül ki.

Elvileg 6 elem van ebben a világban, de csak 3 jelenik meg. Persze mindegy, mert mind a sz*rban laknak (Kóli = Coli = Escherichia Coli, baktérium).

Egy lacrossmeccs után elindulnak megkeresni a hetedik (nem ötödik!) elemet. Közben Béla ismételten megkísérli megtörni a népet súlytó agymosást.

4. elem, 5. elem (jég), majd Béláról kiderül hogy az "ahhoz hogy megújítsunk le kell rombolni a régit" elvet vallja, DE vele lehet tárgyalni, éppenséggel meg tudná oldani egy kis együttmûködés felmutatásáért cserébe hogy az elveit rugalmasan kezelje. Sajna hiába a nagylelkûség, a rabszolgasághoz a nép vallásos szinten ragaszkodik.

Érdekes tény hogy Béla seregei sosem lõnek elõször, és nem bántjáka lakosságot. Egyedül a hatalmaskodókat fosztják meg hatalmuktól, és ennyi.

A vége teljesen értelmetlen: hirtelen rohadtsok maszk lesz, és Béláról kiderül hogy csak Józsi, vagy Józsi õre, vagy valami, és Józsi nem is a kapu mögött van amit Béla õriz, hanem vmi szobában. Vagy egyáltalán nem is létezik, és az egész nép egy giganagy gépezetben él, amiben csak azért történik minden cécó hogy ne unatkozzanak.
Pfff
7/10
Larvitar 2015 febr. 16. - 15:20:23 7/10
Talán azért, mert nem nagyon adják TV-be. Én még egyszer se láttam, hogy leadták volna.
7/10
Larvitar 2015 febr. 16. - 15:18:59 7/10
Jó kis rajzfilm ez. :) Humor az nem nagyon van benn, de izgalmas. 10/7.