Bizonyosság

Bakancslistához adom
Confirmation
amerikai történelmi dráma, életrajzi film, 110 perc, 2016

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Az HBO saját gyártású filmje az 1990-es évek nagy amerikai szexbotrányát idézi föl, amely örökre megváltoztatta az emberek felfogását a szexuális zaklatásról és a sértettek jogairól. 1991-ben az afro-amerikai Clarence Thomast jelölik a Legfelsőbb Bíróság megüresedő székére. Jelölését beárnyékolja, hogy egykori kolléganője, Anita Hill szexuális zaklatással vádolja. A két egymásnak feszülő ellenfelet Kerry Washington és Wendell Pierce alakítja, a forgatókönyvet az Oscar-jelölt Susannah Grant írta.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Clarence Thomas
Shirley Wiegand
Charles Ogletree
Ricki Seidman
Angela Wright
Joe Biden
Ted Kennedy

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2019 ápr. 23. - 16:53:40 5/10
A politikusokat nem szokta zavarni az igazság, számukra egy dolog fontos: az ő jelöltjük nyerjen. Az HBO saját gyártású, sokszor dokumentarista beütésű filmjei ritkán támadják a filmművészet csúcsait, simán megelégszenek a középszerrel – a kisebb hegyek leküzdésével. Ha összefésülöm ezt a két tényt, akkor egy nagyon középszerű film jön ki eredményül.
Egyébként is nehéz a szexuális zaklatás elkövetését megfogalmazni, mert más szokások uralkodnak a kocsmában, a műhelyben, az irodában és a templomban. Én csak annak a nőnek hiszek, aki lekever egy pofont és ordít, hogy mit képzelsz te szemét. Aki szemérmes pislogások közepette lenyeli a békát, az lenyelne mást is, és 10 évvel később se fogok hinni neki. Azért van apja, férje, fiúja, barátja, barátnője, vagy rokonsága, hogy megvédje, ha a kifakadás után további anyagi, vagy tettleges atrocitás érné.
3/10
sorozatneked.hu 2019 jan. 27. - 03:01:22 3/10 Előzmény pihes
3/10

Maga a történet, mivel igaz, eléggé szomorú és nem szabadna büntetlenül hagyni az ilyen tetteket, de a film meg unalmas volt sajnos.
5/10
pihes 2016 máj. 02. - 13:48:49 5/10
Kifejezetten TV film, nem ezért, de nem tetszett.
Adtam neki egy esélyt, de ez nem volt az én világom...
Így, értékelem.
8/10
elvisz59 2016 máj. 02. - 11:41:19 8/10
Jó film. Clarence Thomas legfelsõbb bírósági bíróvá választásának története vérforraló. A bírót nagyszerûen alakítja Wendell Pierce, és ugyancsak kiemelkedõ a bizottsági elnökként Greg Kinnear és a bizonytalankodó Ted Kennedy szerepében Treat Williams. Az egyetlen gyenge pont a nõi fõszereplõ, Kerry Washington, aki ugyanazt az egyetlen arckifejezést hozza, mint a Botrány címû sorozatban. Teljességgel érthetetlen számomra, hogy a Botrány fõhõsének alakításáért miért jelölték Golden Globe-díjra. Mindegy. Akit érdekel a politika korrupt világa, annak jó szórakozás a Bizonyosság. 10/8
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu