Black Sabbath: The End of The End

Bakancslistához adom
Black Sabbath the End of the End
angol koncertfilm, 120 perc, 2017

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A "The End of The End" annak a zenekarnak az utolsó koncertfilmje, akik nélkül a metál nem lenne az, ami. A Black Sabbath The End nevű búcsúturnéjük keretében 2017. februárjában visszatért oda, ahol minden elkezdődött: a turné utolsó fejezeteként 81. koncertjüket szülővárosuk, Birmingham színpadán adták 16.000 rajongó előtt, lezárva ezzel egy elképesztő, közel fél évszázados karriert. A teltházas show a zenekar utolsó, majd egymillió nézőt elérő világ körüli turnéjának záróakkordja volt. 1968-as megalakulásuk óta a Black Sabbath valódi legendává nőtte ki magát, zenéjükkel lefektették a metal műfaj alapjait, hatásuk pedig a mai napig érződik a zenei világban. A "The End of The End" ezt az utolsó, érzelmekkel telített koncertet örökíti meg, a Led Zeppelin és az Imagine Dragons koncertfilmjeit jegyző Dick Carruthers rendezésében. A buliba bevonták a rajongókat is, akik szinte testközelbe kerülhettek a színpadon a zenészekkel, miközben felcsendülek a zenekar meghatározó "alapművei": többek közt az Iron Man, Paranoid vagy a War Pigs. A koncertek mellett a Sabbath tagjai arra is szakítottak időt, hogy még egyszer utoljára, egyedi előadásmódban, stúdióban is rögzítsék kedvenc dalaik közül azt a néhányat, amik a koncerten nem hangzottak el.

A kétórás koncertfilm során a rajongók betekintést nyerhetnek a zenekar mindennapjaiba is, megismerhetik a tagok egymáshoz fűződő viszonyát, mindezt Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler személyes és zenekari emlékein keresztül. A film rajongók generációi számára biztosít lehetőséget, hogy együtt, közösen láthassák a legendás zenészeket, akik még így, közel ötven évvel a megalakulás után is a megszokott lendülettel nyomták végig a show-t. Ez a koncert minden idők legnagyobb metálzenekarának méltó végszava.
Bemutató dátuma: 2017. szeptember 28. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
tombenko 2017 okt. 01. - 14:58:37
Létezik. Sajnos.
9/10
NN1532 2017 okt. 01. - 01:15:53 9/10
A dobos sajnos végig kimaradt az egész alkotásból. Senki sem mondta ki a nevét, vagy hogy jó lett volna egy kicsit is. Pedig óriásit dolgozott. Értem, hogy nem része a nagy kezdõ négyesnek, de a befejezõnek igen (Ozzy zenekarában dobol). És piszok jó! Az eredeti dobos neve sokszor elhangzik, pedig nem játszik a felvételen. Aki meg játszik, annak nem tudjuk meg a nevét. Itt azért van egy kis ejnye.
cellasto 2017 szept. 30. - 21:20:50
életem egyik legmeghatározóbb koncertje az egyik ozzfest volt a kisstadionban a 90-es években
az eredeti felállású black sabbath-al :)
(igaz ott sem dobolt bill ward sajnos...)

de most létezik, hogy csak egy kis klubmoziban vetitik ezt a filmet???
9/10
NN1532 2017 szept. 30. - 20:44:00 9/10
Kedvelem a heavy metált, de Black Sabbath rajongó nem vagyok. Megnéztem azért, mert pár számukat szeretem, és egyébként nagyra tartom õket. Nagyon érdekes és sokszor nagyon jó volt. Kicsit furának találtam, ahogy a dokumentumfilmet koncertfilmmel keverték (még a számokba is beledumáltak), de mûködött. A koncert végére betettek csomó kivágott részt, ami olyan dvd extrák jelleget kölcsönzött a dolognak. Sokat megtudtam az együttesrõl, jó zenéket hallottam. Egy idõs zenekar hatalmas produkciója volt a koncert eszetlen nagy hangzással és mesterségbeli tudással. Hazamentem és leszedtem a netrõl 7 lemezüket.