Blanche, a bosszúálló angyal

Bakancslistához adom
Blanche
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia vígjáték, 104 perc, 2002

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Franciaország egyik tartományában, ahol a hatalom korrupt, Mazarin (Jean Rochefort), a becstelen bíboros kétes üzelmeket folytat. A gyanús holmikkal való kereskedésnek, hitványságoknak, gyilkosságoknak semmi sem vet gátat. A bíboros lemészároltatja az ellene fellázadó nemes Peronne családot. Senki nem sejti, hogy a kis Blanche (Lou Douillon) csodával határos módon megússza és végignézi az öldöklést. A gyermeklányból, akit az egyik bűnbánó zsoldos magához vesz, gyönyörű, felnőtt nő lesz, aki bármire kész, hogy bosszút álljon.

Blanche, aki az egész vidéket rettegésben tartja, elfog egy értékes, Mazarinnek szánt szállítmányt, egy rakomány kolumbiai ördögport. Kitör a háború, KKK (Antoine de Caunes), a kardinális kegyetlen hóhéra a szép kalandor lány után veti magát. A történet nagy port kavar, híre eljut XIV. Lajos (José Garcia) és Ausztriai Anna fülébe is, aki sietve elküldi kémjét (Roschdy Zem). Ahogy a bíboros mondja: "Nem lesz könnyű végigcsinálni a business-t."
Bemutató dátuma: 2003. július 17. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Szereplők

Blanche de Peronne
Mazarin bíboros
KKK kapitány
A királynő
XIV. Lajos
Doryphore
Madame Chetane

Hozzászólások

Szerinted?
tonyXPRS 2009 nov. 06. - 19:34:43
Lehet ez a film vígjáték, mert kész röhej az egész, mármint az, hogy a kosztümös filmben mai ruhák tûnnek fel. Ez olyasmi, mint a jelzett díszlet modern rendezõi felfogásban. Mindenesetre nem kerül annyiba, mint egy gondosan rendezett film. Amilyen gyengécske, olyan késõn is adják.
fakopancs 2009 nov. 06. - 18:14:58
A tartalmát elolvasva hogy lehet ez vígjáték?
akkika 2009 nov. 06. - 18:13:49
Mocsoládé rossz film.
stuszi 2009 nov. 06. - 13:41:39
Hmm... Ezt 00.15-kor kell nyomni mert akkor biztosan sokan nézik. A hal a tortán meg... Utána meg csodálkozunk ha azt halljuk, hogy 70 éves öregasszonyt erõszakolnak...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu