Bocsássatok meg, elefántok!

Bakancslistához adom
An Apology to Elephants
amerikai dokumentumfilm, 40 perc, 2013

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A világ sok helyén istenként tisztelik az elefántokat, művészi alkotásokat ihletnek, miközben kegyetlenül bánnak velük. Az emberek durvák ezekkel az ősi és intelligens állatokkal, miközben néhányan azon dolgoznak, hogy mindezt elfeledtessék velük. A szórakoztatás címszó alatt az állatokat brutális módon kizsákmányolják, a lelki trauma mellett olykor fizikai sérüléseket is okoznak a nem megfelelő állatkerti vagy cirkuszi körülmények. A filmben szakemberek, tudósok és állatvédők is megszólalnak.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
horas 2014 jan. 30. - 22:31:02 Előzmény Feltserné
Nem hiszem, hogy manipulatív okai lennének annak, hogy az ilyen filmek olyan idõben mikor nem látják tömegek. Ennek egyszerû oka van, mer felkavaró lehet, és helyenként állatkínzó jeleneteket tartalmaz. Azért nem feltétlen lenne szerencsés, ha egy gyerek épp akkor kapcsolna oda, mikor 10-en rángatnak és vernek egy kikötözött elefántot egy ketrecben...

Nem hiszem, hogy az elefántok helyzetén segítene, ha az ilyen filmek nagyobb figyelmet kapnának. A vadállatok befogása, betanítása évszázados üzlet, és az is marad, és ez ezzel jár. Nincs mit tenni. Egyetlen dologgal lehetne ezeket a dolgokat megszüntetni, a cirkuszok, állatkertek, stb, beszüntetésével. De az élethelyük megszûnése és az emberekkel való harcuk így sem szûnne meg. Ahogy írtam, Afrikában ennél sokkal komolyabb csatákat vívnak a helyiekkel, ahol általában rendre vmi aktuális kis polgárháború, és felfegyverkezett emberekkel kell harcolniuk a területükért, stb.
horas 2014 jan. 30. - 22:22:25
A youtube-on végig néztem, hát nem kellett volna. Igazából nem is a betanítási jelenetek voltak leginkább felkavaróak, ahol kénytelek voltak, helyenként erõszakosan bánni velük, hanem a láncra vert felvételek. ÉS egyébként ez még kis piskóta ahhoz képest, amit Afrikában élnek át az Elefántok, ahol kézi grántot dobálnak közéjük, stb...

Szomorú, borzasztóan sajnálok, minden olyan állatot akinek ilyen nyomorult élet jutott.
10/10
Feltserné 2014 jan. 12. - 10:26:16 10/10
Végre egy olyan film ami leplezetlenül mutatja be, hogyan használjuk ki az állatokat. Itt a film ugyan az elefántokról szól, de ugyanezek értendõk a többi vadállatra, akik a cirkuszokban sínylõdnek, élik le nyomorúságos életüket egy talpalatnyi ketrecben. Már az is elõrelépés, hogy vannak emberek akik belátják, mily bûnöket követünk el az állatok ellen, és tesznek azért, hogy ez a nagyvilág elé kerüljön! Sajnos ezt, vagy ezeket a filmeket - amit sokaknak kellene látnia - mindig olyan idõben vetítik, mikor csak kevesen láthatják, miért?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu