Bond lányok az örökkévalóságnak

Bakancslistához adom
Bond Girls Are Forever
amerikai dokumentumfilm, 46 perc, 2002

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A James Bond-filmek sikerének egyik zálogát a bennük szereplő hölgyek jelentik, az úgynevezett Bond-lányok, akik jóval többek, mint dekoratív kiegészítők a szuperkém akciókkal és luxusketyerékkel teli világában. A rendkívüli színésznők által megformált Bond-hősnőkön keresztül a nőideál változásait is nyomon követhetjük a filmrészletekkel illusztrált dokumentumfilmben, amely megszólaltatja a fél évszázadot átívelő sorozat főszereplőnőit.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
csabaga 2016 jan. 03. - 21:31:04
Az elsõ Bond-lány kiválasztásával és szerepével(sokkal komolyabb tervek is voltak)sok minden eldõlt.
feketevipera 2016 jan. 03. - 20:26:59
Na, hogy akkor a filmrõl is szóljunk: nekem nem igazán tetszett, az egy dolog, hogy rövid volt, de nagyobb baj, hogy felszínes, kicsit bugyutácska és tendenciózus is. Maryam d'Abo - úgy tûnik - mindenáron inkább "feminista" irányba akarta elvinni az egészet, mondjuk érthetõ, hogy az idõ múlásával a Bond-filmekben is megváltozott a nõk szerepe, de számomra irritáló volt, amikor d'Abo mindenáron Bond-nõket akart mondatni a többiekkel a Bond-lányok helyett, merthogy az nyilván "emancipáltabb". Egyébként viszont úgy éreztem, inkább csak az "elfelejtett" nõciknek akartak egy újabb szereplési lehetõséget biztosítani (kivéve az ismertebb és manapság is foglalkoztatott színésznõket), hiszen ahhoz, hogy alaposabban kivesézhessenek mindent, szerintem 45 percnél több kellene. Õszintén szólva az ismertetõvel sem értek teljesen egyet, azért a "rendkívüli színésznõk" elég nagy túlzás, szerintem a kb. 20 Bond-lány közül legfeljebb csak a nagyon elvakult rajongók tudnának 10-nél többet felsorolni, és nagyon sokan nem is voltak briliáns színészi képességekkel megáldva, sem kimondottan szépek vagy bombázók nem voltak. Ursula Andress pl. dögös volt anno, de hát úgy gondolom, hogy õ is eléggé távol állt attól, hogy kiváló színésznõnek nevezhessük, igaz, õ sem kapott igazán fajsúlyos produkciókban szerepeket. De a többi Bond-lány zöme sem, én legalábbis úgy gondolom, hogy nagyrészt vagy a periférián maradtak, vagy a második vonalban tevékenykedtek, de a többségük nevéhez szerintem nem tudnánk akár egyetlen filmet is kötni. Összességében véve én többet vártam ettõl a dokumentumfilmtõl, nem bántam meg, hogy megnéztem, de hiányérzettel álltam fel a tévé elõl.
csabaga 2016 jan. 03. - 17:03:48
Sajnos nem tudtam megnézni,írsz egy jó kritikát?:)

Ezekkel a lányokkal szerintem nagyjából ugyanaz történt,mint általában az emberekkel.
olahmiki1959 2016 jan. 03. - 06:20:22
Az ismertetõben csak azt felejtették el megemlíteni, hogy a Bond-lányok közül nagyon soknak szerencsétlenül alakult a sorsa, meghaltak, baleset vagy betegség érte õket, vagy csak egyszerûen eltûntek a süllyesztõben, és elfelejtették õket.
Kíváncsi vagyok, ez benne lesz-e a filmben.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu