Boss

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimisorozat, 56 perc, 2011

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Tom Kane polgármester (az alakításáért Golden Globe-díjat kapott Kelsey Grammer) Chicago királya. Birodalmát vasakarattal irányítja, és ennek érvényre juttatásában semmilyen módszertől nem riad vissza, legyen szó csalásról, megvesztegetésről vagy árulásról, de amíg feladatát ilyen hatékonyan teljesíti, Chicago népét nem zavarják ezek az "apróságok". Ám Kane sötét titkot őrizget: agyát olyan betegség fertőzte meg, amely lassanként mindent elvesz tőle - nem bízhat sem a memóriájában, sem a legközelebbi szövetségeseiben, mi több, saját magában sem. Urrá tud-e lenni a kóron vagy pedig elméjével együtt birodalma is darabokra hullik?

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2012
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
Isten tacskója 2019 ápr. 08. - 18:24:26
Ez a sorozat a mai politikai élet teljesen hű másolata és dokumentuma! 10/10, nem véletlen, hogy csak két évadot élt meg aztán kasza. Ha van bátorság a filmművészetben, akkor ez a sorozat az!
MAXGOLD 2013 márc. 06. - 19:13:37
Zseniális,a Drót óta nem kötött le ennyire sorozat.BOSSzant hogy elkaszálták,bár nem lepett meg.
A tömegek sekélyes igényét kell kielégiteni,ezért jönnek futószalagon a vámpirosfarkasemberes agymenések különbözõ kombinációi számolatlanul.
mulao 2012 dec. 12. - 05:48:11
Engem meg hidegen hagy a szöveg fordítása, van, hogy még jobb is mint az eredeti: pl Disney mesék dalszövegfordításai. Amúgy meg a mi nyelvünk lehetõvé teszi, hogy több mondattal is ugyanazt tudjuk kifejezni. Vélemény szerint inkább a karakterhez illõ hangot kell megtalálni, persze ez is majdnem annyira nehéz, mintha a színész igazi hangjához hasonlítót akarnának találni. Semmi se lehet tökéletes, gondolom minden filmnél belehet kötni, hogy van valami hiba a magyar szinkronban, de ettõl függetlenül nem kéne általánosságban mindenkinek csak lehurrognia. Nem kívánok errõl többet beszélni, csak már annyira dühített, hogy folyton ezt kell olvasnom.
blowup 2012 dec. 11. - 21:29:45 Előzmény mulao
Általában nem fikázom a szinkront, kivéve az MGM-est, sõt jó pár olyan film van, amit a szinkron tett sikeressé nálunk, mást ne mondjak kulttá, pl. Torrente, másutt nem lett az. Különbséget teszek szinkron SZÖVEG és a színész MUNKÁJA, hangszíne között. Itt sem arról van szó, hogy az elõbbi kettõ rossz lenne. Azt is elfogadom, nem lehet minden szinkronhang hasonló az eredeti színészéhez, de ehhez a testhez és karakterhez Varga T. hangja abszolút mellényúlás.
mulao 2012 dec. 08. - 02:36:13
Ha a szinkronról kell nyilatkozni, akkor tudok, mert a sorozatjunkie feltett egy videót, amin hallani, ki milyen hangot kapott. Én azt gondolom, hogy a magyar szinkronhangokat nem kell leszólni, mert nagyon is jók, viszont mostanság mindig azt olvasom, hogy így rossz a magyar szinkron, meg úgy. Azt gondolom nagy butaság kiindulni abból, hogy a magyar hang és az eredeti hang mennyire hasonlít, mert lehetetlenség mindeneggyes filmnél megtalálni minden színésznek egy olyan magyar hangot, ami kísértetiesen hasonlít az igazira. Mindig olyat olvasok, hogy mennyire nem hasonlít, ilyenkor csak nevetni tudok. Itt se sikerült meg találni olyan hangokat, ami hasonlítana, szóval ha ebbõl indulok ki, akkor rossz lett a szinkron. De ha meg nem nézem, hogy milyen eredeti hanggal, akkor semmi rosszat nem tudnék mondani. Bár, oké KG-nek egy mély, ijesztõ, tekintélyt parancsoló hangszín dukálna, ezt az egyet nagyon elszúrták.
blowup 2012 dec. 07. - 23:03:31
Nem jó. Varga T. József ugyan idõsebb, hangja viszont fiatalosabb illetve zöngétlenebb annál, mint ami ehhez a tagbaszakadt palihoz passzolna.
blowup 2012 dec. 07. - 21:19:33 Előzmény mulao
Igen, 2x10 megvolt. Már tölthetõ szinkronosan is, belenézek 1x1-be milyen, de ha úgy elbaxták mint Magic Cityt, inkább meghagyom az eredeti emlékét.
mulao 2012 dec. 04. - 22:51:23
Tudtommal nem az 1. évad után kaszálták el, hanem a 2. után.
blowup 2012 dec. 04. - 21:32:53 Előzmény halderon
Pech, teljesen lekötött. Talán lesz egy dupla lezáró, amiben megpróbálják elvarrni.
halderon 2012 dec. 02. - 01:41:08
"nálam nem nyerõ ennek a gusztustalan világnak a bemutatása"

Meg is bukott, pedig/mert zseniális. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a politikai krimiket, a The Wire áll talán közel hozzá, de ez még annál is sötétebben/reálisabban ábrázolja a politikát.
mulao 2012 szept. 27. - 19:06:34
Vártam már, hogy magyar adó is leadja, persze Filmboxom nincs, belenznék szinkronosan is. Amúgy láttam pár részt feliratosan és remekül megcsinált sorozat, de nálam nem nyerõ ennek a gusztustalan világnak a bemutatása. KG, aki meg is nyerte a Golden Globe-ot legjobb színész dráma sorozatban kategóriában egyszerûen lenyûgözõ, de ugyanúgy remekelnek a többiek is, csak az õ szerepe valamivel nehezebb. A szexjelenetek jól megvannak csinálva. Magyar címe nem lesz? Hát talán ennyi mondandóm van.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu