Bosszú vagy szerelem

Bakancslistához adom
Cesur Ve Güzel
török romantikus sorozat, 120 perc, 2016

Értékelés:

66 szavazatból
Szerinted?

Cesur Alemdaroglu alig, hogy visszatér Korludag-ba, az Isztambul melletti kisvárosba, egy nőt vesz észre, aki képtelen fékezni annak megvadult lovát. Cesur azonnal a segítségére siet. A férfi hamar megtudja, hogy az általa megmentett gyönyörű hölgy nem más, mint Tahsin Korludag lánya, Sühan Korludag. Cesur pedig úgy érzi, végre méltó bosszút állhat a nagy hatalmú férfin az édesapja haláláért. Így hát a legérzékenyebb pontján fogja eltalálni ellenségét.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Cesur Alemdaroglu
Tahsin Korludag
Korhan Korludag
Bulent Aydinbas
Cahide Korludag
Mihriban Aydinbas
Adalet Soyozlu
Sühan Alemdaroglu

Hozzászólások

Szerinted?
ccaty 2019 jan. 23. - 19:20:53
Úgy szalad az idő, hogy észre sem vettem, hogy éppen egy évvel ezelőtt vetítették ezt a sorozatot. Így most nem is elemezgetném azt, de bennem maradtak meg nem válaszolt kérdések, mint pld. az, hogy bár Adalet bevallja a tárgyaláson, hogy Cesur apját ő lőtte le, de valahogy elsiklottak afelett, hogy a nagyszüleivel ki végezhetett? Ráfogták ugyan a nő zakkant bátyjára, de az igazság sosem derült ki. Nem véletlenül gyűjtögette magában a haragját 30 évig. Tán én is beleőrültem volna.
Trivia Showtime 2018 jún. 06. - 08:47:41
OFF:
Finem vitae specta.
Trivia Showtime 2018 jún. 05. - 22:20:37
OFF: sei un piccolo pezzo di merda, alfredo... stai zitto!
Trivia Showtime 2018 jún. 05. - 14:19:50
Szegény Adalet.
Odalett...
9/10
Nuvolina 2018 márc. 06. - 15:46:23 9/10
Nagyon szerettem, izgalmas volt!! Kár hogy vége. bár tovább húzni sem lett volna értelme. Ennyi fordulatot... Az Ezel után a másik kedvenc sorozatom lett!
d.erzsi 2018 márc. 01. - 17:12:35
Köszönöm szépen.
kovimari 2018 márc. 01. - 10:06:08
Igen tudok. 32 török bölüm, ebbõl lett 101 rész a szinkronizált. Ezzel vége.Folytatás nincs.
d.erzsi 2018 febr. 28. - 20:09:22
A 101.rész (márc.5.) a befejezõ epizód, azt jelzik, és utána nincs is a mûsorújságban. Tud valaki valamit a folytatásról?
abakos1214@hotmail.com 2018 febr. 20. - 16:40:20 Előzmény Zsizella
Szerinted ott nem kerestük? Az az elsõõõõõõõõõõ ahol kerestük.
Zsizella 2018 febr. 19. - 10:27:27
youtube, itt általában minden megnézhetõõõõõõõõõõõõõõõ
abakos1214@hotmail.com 2018 febr. 17. - 12:46:27 Előzmény lujzi
Ok. Kösz megtaláltam, de az az oldal zártkörû. Egy meghívó kellene....
Kösz, ha küldesz 1et, s van.
abakos1214@hotmail.com 2018 febr. 10. - 16:42:38
Hol lehet megnézni a Bosszú (Intikam) címû filmet a neten?
linket kérnék.
Köszönöm.
10/10
s1u2x3e4l 2018 jan. 03. - 18:20:33 10/10
Nézem tovább szinkronnal is, bár már felirattal vegigneztem. A tangós jelenetet nagyon vártam már az étteremben, az annyira szép volt. Másodjára nézve is izgalmas a sorozat.
Erzsébet Molnár 2018 jan. 03. - 16:32:22
Lassan a Port is megéri a pénzét, az aktuális rész ismertetõje egy nagy 0!
10/10
s1u2x3e4l 2017 dec. 30. - 09:57:26 10/10
Végnéztem jelentem: ez a sori megérdemli a max pontszámot tölem. Elejetol vegeig imadtam és mindenki megkapja azt, ami jár neki.
Még ilyet!!!

Tahsin papa es Cahide voltak a legnagyobb formái a történetnek, igaz a föhöspár is szerethetö volt, szomoru lettem volna ha egyéb finálét irnak nekik.
10/10
s1u2x3e4l 2017 dec. 28. - 02:25:51 10/10
Hosszu a szunet a vetitesben, a magyar felirat ennel a sorozatnál élvezhetö, söt tökéletes, igy én tovább haladtam a sorozattal. Már csak 4 bölüm van hátra. Spoileres azért nem leszek.

A sorozat nézeti magát, egy részröl sajnálom, hogy nem volt sikeres, mert szerintem roppant izgalmas, fordulatos és romantikus is. Az meg, hogy akárcsak a Kara Sevdánál itt is Toygar Isiklire bizták a sorozat soundtrackjét, jobbat nem is tehettek volna vele. Amugy meg jo, mert csak 101 magyar epizod csak, pobt eleg.
Tahsin papa zseniális a sorozatban, ezek a torokok tudják, hogy kell negativ karaktert megirni, a másik kedvencem meg Cahide. De Hülya, Bülent, Mihriban, Korhan, Sirin, Kemal, Cesur, Sühan, Reyhan mind nagyszerüek. Riza kegyetlen egy pszichopata a sorozatban, o az a gonosz, akit ugy felrugnek, kinoznám kedvemre, de remélhetoleg meglesz a buntetese a vegere.
Egy biztos ha végére érek felirattal, befejezem szinkronnal is a.sorozatot, mekkora poénok, pofáraesések vannak.már benne.
Napi sorozatokat figyelembe veve nálam ez 10/10.

Vki irta itt korabban, hogy egy hét alatt végig nézte. Nem lep meg. Azert regen volt már olyan sorozat, hogy én fennmaradjak miatta fel haromig.
10/10
s1u2x3e4l 2017 dec. 19. - 20:04:08 10/10
Bírom ezeket a törököket: az egyik részben szépen elméláznak a dolgokon, elnyújtott pillantások, hosszú lírai monológok, történés nem igazán sok, mégis adnak hozzá az epizódhoz, a másikban meg mintha valami vágott verziót néznék, úgy ugrálnak, hogy alig gyõzöm követni. Lemaradt ma az elsõ két perc, de hát alig bírtam felvenni a ritmust.

Tegnap még tárgyalták Tahsin ügyét, ma bizonyíték hiányában felmentik, Cesur elrabolja, a szakadékhoz viszi, ki akarja szedni a férfiból, hogy mi történt a múltban, hogyan halt meg az apja. Váratlan fordulat következik a távolban áll egy mesterlövész, és mielõtt Tahsin beszélhetne mellkason lövi. Sühan, az ügyész és a rendõrök ekkor érnek oda, Sühan Cesurt hibáztatja, amiért meglõtték az apját, de legalább nem vádolja a lövéssel, mondjuk az már egy mexikói telenovellára lenne jellemzõ inkább, ez a logikátlanság. Cesur maga bemegy a rendõrségre mielõtt elõvennék, Tahsint mûteni viszik, összerohan a Korludag família, Tahsin túléli. Amikor ébredezik, Sühan hallja, hogy azt mondogatja az apja, hogy Hassan (Cesur apja) meg foglak ölni, Sühan ismét gyötrõdni kezd, már kezdett hinni az apja ártatlanságában, mégis Cesurnak lenne igaza? Sühan elhajította a jegygyûrût a szakadéknál, és megígéri az apjának, hogy ha elmondja neki a teljes igazat, akkor kitörli Cesurt az életébõl, de csak az igazságra kíváncsi. Mindeközben Bülent és Mihriban furcsán viselkednek, Mihriban megkéri Cahidét, hogy ne mondja el senkinek, hogy kórházban van. Cahidét Hülya zsarolja és kierõszakol vele egy találkozót a nisantasi házban. Cesurt nem tartóztatják le, mert Tahsin vallomást tett, és nem õt vádolja a lelövéssel, mondjuk nem is lennem értelme, mikor kiderült, hgy kb. 250 m távolságból lõttek, de Cesurnak 3 hónapra minden kapcsolatot meg kell szakítania az ellenségével, közelébe nem mehet, nem is keresheti, és Tahsin Korluda személyes védelmet kap.

Nem egy lassú sorozat, de ezek a mai történések, ezek máskor 2-3 részt is felölelnek, hirtelen nem tudtam, hogy miféle filmet nézek, ami ennyire pörög. Gondolom azért lett ilyen, mert két bölüm került egybe, az egyiknek a vége, és a másiknak az eleje, ezért volt ennyire mozgalmas. De vajon ki volt a mesterlövész, ez egy nagyon jó kérdés. Kíváncsi vagyok mikor derül ki, de tetszett ez a fordulat. Nem kell elspoilerezni!!!

Ami viszont ettõl is érdekesebb és a múlt képeibõl derült rá fény: Hassan és Tahsin nem a katonaságnál ismerkedtek, hanem a nevelõintézetben. Egy helyen nevelkedtek gyermekkorukban, és Tahsin már ott sem szerette a fiút, és nekem az jött le, hogy valamiért mindig Hassant okolta, amiért egyszer helyette õt vitte el egy szülõpáros. Nagyon úgy érzem, hogy Tahsin egész életében azt gondolta, hogy ha akkor õt viszik el Hassan helyett, akkor õ lett volna a Karahassanoglu család utódja. Majd a katonaságnál ismét keresztezték egymást az útjaik, és Tahsin ekkor érezte úgy, hogy eljött az elégtétel napja, és szerintem kezdetben Hassan nem ismerte fel, hogy ez a Tahsin a nevelõintézetes Tahsin, szerintem erre már csak késõbb jött rá, amikor kizsákmányolta a családját. És ha ez így van, ahogy most leírtam itt, akkor ezt baromi jól megcsinálták. Ez a forgatókönyv nagyon tetszene.
10/10
s1u2x3e4l 2017 dec. 15. - 00:41:15 10/10
És akkor elérkeztünk a sorozat fordulópontjához, kiderült mire az a nagy ketrec. Riza elraboltatja Cesur anyját, Tahsinnal elhitetik, hogy Adaletet rabolták el. Tahsin rohan megmenteni a feleségét, Cesurt értesítik, hogy az anyját elrabolták és a környéken csak Tahsin járt. Mindenki a romos gyárépülethez megy, Tahsin felrohan, hogy kiszabadítsa a ketrecbõl Adaletet, Cesurék is odaérnek az ügyésszel kiszabadítani Fügen asszonyt, és minden Riza terve szerint alakul. Amikor Cesurék berohannak, egy fickó akkor nyomja meg a kioldó gombot, a felfüggesztett ketrec alja kinyílik, és Fügen asszony, mint valami liszteszsák kizuhan belõle, és életét veszti a zuhanás következtében. Tahsin ekkor jön rá, hogy nem Adalet volt a bezárva a ketrecbe, és tulajdonképpen õt csalták ezzel csapdába, senki nem hiszi el neki, hogy nem õ volt a merénylõ. Cesur így már négy halálesetet kér rajta számon. Azért annak örülök, hogy a nagy vértócsa látványától megkíméltek bennünk a rendezõk, mindenesetre így is drámai volt, a sorozat legdrámaibb eleme ez idáig.

Tahsin Korludag-t börtönbe vetik, 45 napja már ott raboskodik, és kezdõdik a vezeklése a bûnei miatt. Cesur az anyja halálát követõen eltûnt, ám most visszatér a városba, és azt hiszem bosszútól szomjasabban, mint valaha. Találkozik Rizával is, aki miután véghezvitte a nagy tervét ismét feladja magát a rendõrségen, és senki nem gyanakszik rá, hogy valójában õ volt minden kitervelõje. Nocsak, és akkor Cesur és Sühan ismét találkoznak, nagyon hasonló módon, mint az elsõ részben. Hogyan tovább? Rutinos sorozatnézõ lévén gondolom most jön az a szakasz, hogy az elõzetesben levõ Tahsint el akarják ítéltetni kb. életfogytiglanra, Cesur sebe még nem gyógyult be, 45 nap elteltével is eleven, és nem tud különbséget tenni jó és rossz között, most már tényleg csak a bosszú hajtja, és gondolom Sühannak sok fájdalmat fog okozni még megsebzett vadállatként. Mivel volt egy romantikus éjszakájuk, együttlétük nem sokkal Fügen asszony halála elõtt, és azóta 45 nap telt el, egy teresség még épp belefér, amirõl Cesurnak nem fog beszélni a viselkedése miatt. Ez eddig kb a kiszámítható része elõreolvasás nélkül.

A Cahide - Hülya szálat nem tudom merre kanyarítják, bár az nekem nagyon fura, hogy Hülya semmit nem lépett, hogy Cahide már másfél hónapja nem keresi, holott korábban minden levegõvételérõl tudni akart. Izgalmas szál, ugyanakkor nekem kevésbé hihetõ ez a része, nem áll össze az egész a fejemben, de tetszik. Szórakoztatáshoz pont elég.

Még 51 rész van hátra, féltávnál vagyunk, ha marad ugyanez a szint, amit eddig hoztak, az biztos, hogy az egyik legjobb sorozatként fogom számon tartani. Tipikus bosszútörténet remek fordulatokkal megspékelve, és ezáltal a kliséket újraszínezve, elbujtatva a közönség elé tenni, szerintem jó lett ez. El tudom képzelni, hogy Fügen asszony megölése sokaknál kiverte a biztosítékot, de benne volt a levegõben már az elejétõl, hogy ez a karakter nem lesz hosszúéletû, így is tovább szerepeltették benne, mint én gondoltam. Azt hittem Tahsin fogja eltenni az útból nem sokkal azután, hogy kiderült, hogy kicsoda valójában a nõ, de nem így lett, csavartak egyet azon, ami egyértelmûnek látszódhatott.

Egy valamit azonban nem fogok fel, hogy tudták Riza cinkosai elrabolni Fügen asszonyt a kocsiból, amikor Sirin és a másik csaj a fatorlaszt pakolták el az útból, a kocsi pedig nem messze állt tõlük, és minden egy hang nélkül. Nem tudom lesz-e errõl a késõbbiekben flashback.
Összes hozzászólás