Bosszúállók: Végtelen háború

Bakancslistához adom
Avengers: Infinity War
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 149 perc, 2018

Értékelés:

400 szavazatból
Szerinted?

A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.
Bemutató dátuma: 2018. április 26. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Natasha Romanoff / Fekete Özvegy
Dr. Stephen Strange
Peter Quill / Star-Lord
Wanda Maximoff / Skarlát Boszorkány
Groot hangja
Steve Rogers / Amerika Kapitány
Tony Stark / Vasember
Clint Barton / Sólyomszem
Scott Lang / Hangya
Bruce Banner / Hulk
Peter Parker / Pókember
James Rhodes / War Machine
T'Challa / Black Panther
Sam Wilson / Falcon
Bucky Barnes / Winter Soldier
Heimdall
Pepper Potts
The Collector

Hozzászólások

Szerinted?
Ultron márc. 01. 15:55:10
Nagyon nagy hibának érzem, hogy a script úgy lett megírva, hogy Thanos eltudja pusztítani a bosszúállók felét. Ettől reményvesztett, pesszimista és lehangoló ez a rész.
7/10
cinemad jan. 29. 02:23:01 7/10
Kifejezetten jó, ami leginkább annak köszönhető, hogy közel sem az eddig megszokott komolytalan képregényfilm. Az első alkalom, hogy súlya van egy csatának, küzdelemnek, és most először nem tudhatod ki fog győzni, sikerül-e megmenteni a világot. Mivel van tét, az egész érdekesebb. És igen, ha valaki 20 előzményfilmen keresztül követte ezeket a karaktereket, az tud azonosulni velük, még akkor is, ha mindenki tudja, mesét nézünk. Helyenként most is bugyuta, de megvan a humor, a látvány és ezúttal még a dráma is. Ráadásul a Galaxis őrzőit meglepően jól sikerült összehozni a Bosszúállókkal.
ecch jan. 12. 21:44:13 Előzmény Sz. Péter
Valahogy nekem az Endgame már picit csalódás volt néhány téren.
10/10
bigzoli31@gmail.com 2023 febr. 08. - 18:45:02 10/10
Nekem a Marvel filmek közül a bosszúállók sorozat a kedvencem és azon belül a végtelen háború... 10/10
vicing 2022 aug. 18. - 00:23:31
Szia, igazából nem rossz vágás, mivel Stark, páncélja nano technológiás, és gyorsan ön javította a sisakját, a pácél, vagyis a benne lévő mesterséges intelligencia
10/10
Jill Valentine 2021 máj. 21. - 20:37:13 10/10
Megunhatatlan ,örök kedvenc (Marvel) filmem az összes közül. Fanyalgóknak üzenem ,hogy Hófehérke és a hét törpe sem igaz történet alapján készült..Szóval 10/10
10/10
gemesigabor 2020 szept. 01. - 18:58:43 10/10 Előzmény Sz. Péter
Persze. Tudom. De önàllò filmkènt is megàllja a helyèt. Szerintem remekmű. Köszi a hozzàszòlàst!
Sz. Péter 2020 szept. 01. - 17:50:33 Előzmény gemesigabor
Mivel ez csak a film fele. :)
Ajánlom megtekintésre az "Avengers: Endgame"-et.
10/10
gemesigabor 2020 szept. 01. - 15:08:01 10/10
Bátor reàlis minősègi kèpregènyfilm, amiben vègre nincs happy end!!!
9/10
666444 2020 aug. 01. - 10:26:29 9/10
Egyértelműen ez a legjobb Marvel film, egyszerűen imádom
4/10
gm262 2020 jún. 14. - 07:26:14 4/10
A látványon kívül nem sok értelme van egy ilyen filmnek.
9/10
robespierre24 2020 máj. 04. - 10:32:07 9/10 Előzmény drkotasz
Azt, hogy 5 filmet láttam életemben, te képzelted el magadban. Lehet úgy gondolod, annyi filmet láttam, amennyit értékeltem itt az oldalon. De ez a felfogás megint csak azt mutatja, hogy nem vagy a helyzet magaslatán. 🙂 Valami nagyon nincs rendben veled, ha az alapján találsz ki dolgokat rólam a fejedben, hogy hány filmet értékeltem. Vagy ha nem ez alapján képzelődsz, akkor pedig végképp zavart vagy. Na nekem pedig ez a véleményem. 😉
drkotasz 2020 máj. 01. - 03:47:45 Előzmény robespierre24
A fogalmi zavarra válaszolnék csak, mert úgy látom, a többit meg sem közelíted. Ha te a "filmtörténelemre" hivatkozol, az azt feltételezi, hogy láttad a nagyrészét. Na és itt jön a fogalomzavar, mert ide kellett volna írni, hogy saját. ezt pl: " a saját magam által látott öt film által behatárolt filmtörténelem". És itt jön be a "nagyképű" kifejezés, mert a felszínt sem kapargatod a Filmművészetben, de véleményed aaaz van. Grat.
9/10
robespierre24 2020 ápr. 30. - 22:47:24 9/10 Előzmény drkotasz
Vannak nálad értelmezési és fogalmazási problémák. 🙂
Először is nem értem hogyan jön ide a "nagyképű" szó, hiszen csak a saját véleményemet fejtettem ki (amit külön meg ia jegyeztem, hogy SAJÁT).
Másodsorban bármely film, amit már bemutattak, az a filmtörténelem részévé válik. Egy olyan film meg pláne, amelyre több millió ember ült be világszerte, milliárdos bevételt hozott és viszonylag jó kritikákat is kapott.
Harmadszor pedig, nagyon sok rajongót is meglepett a lezárása, nem csak engem.
Szóval ezekből kifolyólag a te megnyilvánulásod inkább (téged idézve) "buta", mint az enyém. 🙂
drkotasz 2020 ápr. 30. - 22:22:44 Előzmény robespierre24
Azért nem ártana 5-nél több filmet is megnézned ahhoz, hogy itt bármit is a filmtörténelemhez hasonlíts. Eléggé nagyképű és buta kijelentés volt :)
3/10
sawyerx 2019 nov. 05. - 10:32:59 3/10
Ez és a következő rész volt az ok, amiért néhány hónapja elkezdtem végignézni / szenvedni a marvel filmeket. Volt néhány nézhető, de a legtöbb ugyanaz az egy kaptafa. Látvány, CGI, poénok, agyatlan verekedés, rombolás, de semmi karakterépítés vagy mondanivaló.
Itt ugyanezt összegyúrták, annyi különbséggel, hogy mindenkire kevesebb játékidő jut, és itt a legszembetűnőbb, hogy alig vannak felépítve a karakterek. Mivel ez elmaradt, nagyjából annyira érintett meg a főhősök elhullása, mint azé a statisztáé, aki Fury mögött vált kámforrá New Yorkban.

Sokszor eszembe jutott a film nézése közben, hogy ha a fele látványt beáldoznák az operatőri munkára és a visszafogottabb tempóra, milyen jó kis filmeket ki lehetett volna hozni ezekből. Érdemes megnézni a The Boys c. sorozatot, az jó kis iróniákkal és feketehumorral majdnem tök ugyanezekről a hősökről szól, csak ott reálisabb, izgalmasabb, sőt, még a látvány is szebb. Vagy a Kick/Ass, régi X-Menek, a régi Pókember... Ez az új pókember egy szánalmas bohóc, de a korábbi "önálló" filmje is egy vicc.

A marvel filmek egyik nagy gyengéje a lapos karakterek, izgalmokfaktor zéró mellett az a kurva FIZIKA. Felrobbannak, zuhannak 500 métert, szétzúzza őket mindenféle lény, semmi sérülés, de ha az önkényes sztori úgy kívánja, egy bizonyos karakter pofozásától kék-zöld lesz a fejük, talán még minimálisan a vérük is elered. Ebben ez hatványozottan igaz volt.

A sztori nevetséges, béna mese, de attól, hogy egy látványos mese, még nem feltétlen kellene szarnak lennie. Az utolsó 5 percbe sikerült valami kis izgalmat csempészni, de az összes harci jelenet rohadt unalmas volt, látványilag sem egy nagy szám. Sőt, a pajzsos részt sikerült lenyúlni a gunganektől.

Összességében sokat nem, de ennél azért többet vártam. Unalmas volt, Thanos társadalomkritikája egy kicsit dobott rajt, a végén már inkább neki szurkoltam.

3/10
9/10
robespierre24 2019 nov. 05. - 10:17:54 9/10
Abszolút a kedvenc Marvel filmem az összes közül. Elképesztő feladat ennyi karaktert párhuzamosan mozgatni úgy, hogy a végén minden összejöjjön, ahogy kell. Ha már a végénél tartunk... Egyértelműen a filmtörténelem egyik legmeghökkentőbb befejezése ez. Legalábbis számomra az volt.
A látványvilág fantasztikus, a színészek is jók, vannak jó poénok, de ugyanakkor drámai pillanatok is.
Összességében 10/9 pontot kap tőlem.
1/137 2019 szept. 10. - 00:59:09
Szerintem nem a műfajjal van baj - miért is lenne? -, hanem hogy GYENGE! Sajnos minden szempontból, kivéve persze a látványt és a hangot. 16 éven felülieknek szerintem nem ajánlott. Se fizika nincs benne, se pszichológia, se érzelmek, csak gyenge poénok és sablonos szituációk.
Képes lennél megölni a szerelmed? - negyed órán belül többedszer sütik el ezt az olcsó helyzetet...
És a legrosszabb: nincs hangulata, amihez hozzájárul, hogy nincs zenéje. :(
3/10
sexykex 2019 aug. 06. - 10:19:12 3/10 Előzmény LanyUs
Óvatos duhaj vagyok. Körültekintően értelmeztem a film címét és ezért nem mentem a cinema citybe, ahol egyértelműen a legjobb a látvány- és hangvilág. Egyértelműen úgy döntöttem, hogy elég lesz ide az én nagyon okos 55 colos Sámsonom nem megvetendő teljesítménye is. Elkövettem azonban egy aprócska hibát. Megpróbáltam figyelni a cselekményre, de a sokadik helyszín és a sokadik szereplő után feladtam és inkább leírtam a véleményemet, ami így hangzott: Színtiszta mese. Mesebeli tudományú alakok, mesebeli helyeken, mesebeli erővel harcolnak egy képtelenség elkerülése érdekében.
Tovább lépve. Valóban vannak rendkívül látványos, okosan rendezett, humoros, ötletes és emberi képregény ősökhöz köthető filmek. Sajnos azonban szinte egyikből sem hiányzik az emberfeletti képességű jó és a még erősebb gonosz összecsapása. Biztosan mindenki látta már, amikor két kiskölyök kezébe kap egy-egy játékot és egymásnak esnek a figurák. Közben hull a vakolat, borul a váza, törik a játék és iszonytató a hanghatás. Motor brümmögés, visítás és nyerítés, sírás és nevetés egyaránt kíséri a küzdelmet, aminek nincs győztese, csak vesztesei vannak, mert a szülő előbb-utóbb odacsap. Na, ez a látvány átkerült a vászonra, csak a számítógép eltüntette a gyerekeket és a szobánál festőibb hátteret varázsolt. Ezt a látványt szoktam én ócsárolni és ugyanakkor túlzottnak tartom a mesefilmek arányát a többihez képest. Ám ha ön kedves LanyUs vonzódik a fantasyhoz nyugodtan nézze és dicsérje. Én ugyanilyen nyugalommal nézem, vagy nem nézem és szidom utána – mert én szidni szeretem inkább a fantasyt, mint nézni.
10/10
LanyUs 2019 aug. 05. - 11:16:53 10/10 Előzmény sexykex
Nem vagyok képregény fan, mégis szórakoztatott a film látvány -és hangvilága. Szolgáltatta mindezt egy olcsó hd projektor és hordozható jlb extreme. Nem hinném, hogy az értelmi szintekről bármilyen kinyilatkoztatás helytálló egy fantasy film alapján... Az pedig, aki olvasni tudó lény és esetleg a film címét is értelmezte annak megtekintése előtt, már felkészülhetett volna, hogy mennyi lesz itt a valós mondanivaló, művészi játék és látvány... Az itteni ócsárlás ellenére sem fog semennyi rossz érzést kiváltani bennem, hogy elröpült a 2 óra.
Összes hozzászólás