Brad helyzete

Bakancslistához adom
Brad's Status
7 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, filmdráma, 102 perc, 2017

Értékelés:

61 szavazatból
Szerinted?

Brad Sloannak jó állása és kényelmes élete van, Sacramento külvárosában él a feleségével, Melanie-vel és a zenei csodagyerek fiával, Troy-jal. Brad elkíséri Troy-t a bostoni fellépésére, a városba, melynek egyetemére járt. Itt találkozik néhány, azóta gazdag és befolyásos emberré vált egykori barátjával: a hollywoodi nagymenővel, egy befektetési alap kezelővel, egy tech vállalkozóval, egy politikatudóssal és egy bestseller szerzővel. Brad rájön, hogy ő még szinte semmit sem ért el az életben.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
hippieee 2023 jan. 05. - 15:02:02 8/10
Nem tudom, ez kinek vígjáték??? Jó film ez, de csak azoknak, akik fogékonyak a lélek rezdüléseire. Az biztos, hogy a témája nagyon fontos, és nagyon sok ember küzdhet ugyanezzel a problémával. Ben Stiller nagy meglepetést okozott jó értelemben, hogy ilyet is tud. Akárcsak Steve Carrell a Csodálatos fiúban. De a kisebbségi komplexussal küzdő kisember szerepében még mindig Sean Penn viszi el a pálmát A Richard Nixon merényletben.
4/10
Dörflinger 2022 nov. 03. - 21:30:20 4/10
Egy megkeseredett ember nyűglődése, aki elméjébe vette, hogy minden (volt) barátjával versenyeznie kell, holott a kutyát nem érdekli, hogy ő mire vitte az életben. Sok ilyen rinyagép embert ismerek, aki csak a másikkal van elfoglalva és magát sajnálja ahelyett, hogy tenne valamit, hogy jobb irányba változzon az élete. Unalmas film, és egyáltalán nem humoros, inkább lehangoló. 4/10
port_boy 2022 okt. 21. - 21:36:34
Ez a folytonos agyalás elég unalmas, lelassítja a filmet. Nem is nézem végig.
9/10
Cukros csirkecomb 2022 ápr. 22. - 01:22:20 9/10 Előzmény szénási Imre
Szerintem is kiemelendő Ben Stiller alakítása a filmben, mert nem kis kihívás elé állította a forgatókönyvíró, aminek eredménye, hogy B.S. másfél órán keresztül... néz. :) Ahhoz, hogy ez ne legyen unalmas, és hogy minden tekintetnek tartalma legyen, tényleg jó színésznek kell lenni. Bár én a vígjátékos múltját sem szólnám le. Azért van pár olyan filmje, ami bármilyen elcseszett estébe képes nevetést hozni (Trópusi vihar...).

A film nekem is nagyon tetszett. Leginkább életközépi válsággal küzdőknek okozhat "a-ha" élményeket, de nem csak nekik... Mert a másik fő karakter, a fiú révén jócskán érhetik "a-ha" élmények az életközépi válsággal küzdők fiatal felnőttekké cseperedő gyermekeit is. Troy tiszta szívű bölcsessége teszi nem csak találóvá, de szívmelengetővé is a filmet.
6/10
offtopic
sexykex 2022 márc. 02. - 14:52:12 6/10 Előzmény ernosomloi
Ó, kedves Ernő!
- „Ha akkor úgy gondoltam, nyilván jól gondoltam, mivel sohasem tévedek.”
- „Soha semmit sem szabad elismerni.”
- „Ha olyan nagy gondolkodókhoz hasonlítjuk, mint én vagy pl. Wittgenstein…”
Ön olvas a sorok között. Azonnal felismerte, hogy ez nem nagyképűség, hanem szatirikus hangvétel, önmagam kifigurázása. Gratulálok!
ernosomloi 2022 febr. 27. - 09:22:53 Előzmény sexykex
Dicséretes önkritika.
10/10
szénási Imre 2021 márc. 29. - 15:52:33 10/10
Sziasztok!
Nem vagyok olyan jó szónok, mint a többi hozzászóló, de van véleményem a filmről.
Meglepett, hogy Stiller milyen jó színész, mert az idétlenkedő vígjátékokban nagyon nem szeretem.
A szinkronnal, és az étteremben játszódó sértődéssel nekem is vannak kifogásaim, mindezek ellenére számomra katartikus élmény volt ennek a filmnek az üzenete.
Sok ember számára valóban
sebkötözővígaszt jelentenek, megtámogatva néhány közhelyet súroló idézetekkel, - a Kis herceg, az aszkétizmusra épülő filozófiák, meg a Citatum idézetek tárháza tele van velük- nevezetesen, hogy mi minden az élet igazi értelme, szemben a látványos sikerrel, gazdasággal.
Pedig csak körbe kell nézni, és látjuk mindenfelé -, nem csak Amerikában, hanem itthon is, hogy" mindenki annyit ér, amennyije van, hogy barátságos mennek tönkre, mert - mondjuk nem tudunk együtt nyaralni valamelyik szigeten, vissza hívni olyan lakásba, olyan partira, olyan emberek közé stb. Na meg a gyerekek felvételire itt sem utolsó szempont.
Nem tudom, kinek köszönhető /a stáblista megtalálható, /de sikerült újra átélnem újra, amit Stiller átélt a lány által felidézett ifjúkori világmegváltó tiszta, nemes gondolatok miatti, tervekre vonatkozott, és a koncerten érzett, a birtoklási vágy nélküli csodálatos, szépségeket a világ, persze benne a szép lányok, és a zene iránti érzést.
10/10
Morten 2021 jan. 17. - 10:30:00 10/10
Csodálatos érzékeny, rengeteget adó alkotás! De csak és kizárólag aggyal és empátiával rendelkezők részére ! Minden másodperce csoda! 10/10
6/10
offtopic
sexykex 2020 nov. 27. - 15:55:12 6/10 Előzmény InteriorLulu
Igazad van: én inkább általánosságban beszéltem, hiszen nem emlékszem részleteiben a filmre. Viszont hiszek magamnak. Ha akkor úgy gondoltam, nyilván jól gondoltam, mivel sohasem tévedek. (A hibahatáron belüli, vagy akár túli százalékokat nagyvonalúan figyelmen kívül szoktam hagyni.)
Te is elismered, hogy hősünk akut módon ugyan, de az általam vázoltakkal megegyezően viselkedik. (Nagy hiba. Soha semmit sem szabad elismerni. Le kell tagadni, hogy mi bármit is letagadtunk az üggyel kapcsolatban – hiszen máris előnybe kerültem.)
Viszont protestálnom kell. Az első alkalommal én nem állítottam, hogy Brad egyértelműen buta vagy ostoba. Mindössze azt mondtam, hogy „nincs túl sok esze”. Egy kutyának sincs túl sok esze az emberhez képest, kutyának mégis tökéletes lehet. Ha olyan nagy gondolkodókhoz hasonlítjuk, mint én vagy pl. Wittgenstein, akkor az a csöpp kis ész Bradnek bőven elegendő.
Konklúzió: szent igaz, hogy a valódi butaság sok minden másban is megnyilvánul, de mi Brad életének csupán gyíkfarknyi periódusát vizsgáltuk, ezért nem lehetünk biztosak abban, hogy nem ő az abszolút sötétség megtestesítője. (Sejtjük, látjuk, érezzük, hogy nem, de ez vajon elegendő a bizonyossághoz? És különben is kedves Lulu. Miért kellene nekünk egyet érteni? Tudhatnád! A Marillion téged már nem fog megmenteni. Úgyis és végérvényesen Lulu maradsz.)
8/10
InteriorLulu 2020 nov. 26. - 22:15:39 8/10 Előzmény sexykex
Ahogy írtam, hősünk rossz hozzáállása, válsága csupán akut, elmúló. Valóban mondhatjuk, hogy életének ebben a szakaszában a sikert és boldogságot részben (!) a felhalmozott anyagiakban méri, és ezzel párhuzamosan értelmetlen módon versenyez; ám a film egyrészt ténylegesen úgy fejeződik be, hogy sikerül leszámolnia ezekkel a hibás megközelítésekkel, azaz határozottan fejlődik, ami pedig egy ilyen, a személyiséget is érintő attitűd esetében egyáltalán nem jellemző az alapból buta emberekre.
Másrészt pedig ha valaki buta, ostoba, az nagyon sokminden másban is megnyilvánul, nem pusztán egy ilyen attitűdben; márpedig ahogy lejjebb írtam, Brad esetében semmi ilyen más vonást, tulajdonságot nem érzékelünk.
És már csak azért is érdemes lehet elhinned nekem mindezt, mert míg én a filmet egy hete láttam, te minden bizonnyal legalább másfél éve; ennyi idő alatt egy 6/10-es filmből kevés az, ami az emberben megmarad... ;)
6/10
offtopic
sexykex 2020 nov. 22. - 15:31:07 6/10 Előzmény InteriorLulu
Aki pénzben méri a boldogságot és a sikert, az buta ember. Aki egész életében a családjával, a barátaival, az ismerőseivel, a világgal versenyez, az egy barom és mindenképpen vesztes. :-)
8/10
InteriorLulu 2020 nov. 20. - 00:32:53 8/10 Előzmény sexykex
Már bocs, de semmi nem utal arra, hogy Bradnek kevés esze lenne. Egy normális átlagember, akinek megvan a magához való esze. A filmben ugyan hülyeségeket csinál, de messze nem azért, mert buta lenne. Pont erről szól a film. Életközepi válságban van, ami nála abban fejeződik ki, hogy számot vet az életével, mit ért el, mit nem, mit érhetett volna el, mit kellett volna az életében másképp csinálnia stb.
Súlyosnak tűnő, de igazából csupán akut önértékelési zavara van, pedig nem kéne, hogy legyen, hiszen eleve ugyanúgy rosszul közelíti meg a dolgot, mint talán igen sokunk: a gimis/főiskolai/egyetemi csoporttársaival való folyamatos versenyként, ahol a suli az origó, a rajtvonal, az a hely és idő, ahonnan mindannyian ugyanakkora esélyekkel egyszerre indulunk, és az életben elért sikerek, eredmények mennyisége és nagysága határozza meg, ki győztes és ki vesztes... Ez a felfogás pedig több szempontból is fals, sőt destruktív - lásd Bradet -, hiszen eleve nagyon nem ugyanolyanok az "induló" esélyek (eltérő tehetség, rátermettség, szülői háttér stb.), de az igazából soha túl nem becsülhető szerencsefaktort is éppúgy figyelmen kívül hagyja, mint azt, hogy nem tudhatod biztosra, mi van a megismerhető felszín alatt, vagy azt, hogy az emberek fiatalabb korukban még igen gyorsan változhatnak: a suli alatt el sem tudtad volna képzelni, ami most lesz világos, hogy mondjuk mekkora egy simlis gazember lett az illetőből...
SPOILER
Szóval Brad is ebbe a csapdába esett, de a fia révén, illetve a filmbeli találkozások és beszélgetések hatására szerencsére úgy tűnik, kievickél ebből a válságából.
És ez utóbbiakat már nem rád reagálva, nem neked írom szekszikeksz; egyszerűen csak továbbszaladt a tollam, bocs érte. :)
2/10
Owl 2019 dec. 07. - 11:48:05 2/10
Hát ez eléggé gyermeteg forgatókönyv! SPOILER A történetben van ez a Brad, aki egy büfészakos átlagember. Nevezhetjük akár ingyenélőnek is, aki ha jól értettem mások alapítványát menedzseli egy nonprofit vállalkozásban. Sokat elmélkedik a régi iskolatársakról, akik le se nagyon szarják. Na erről szól a film nagy része, hogy ki milyen luxusban tengeti magát és hogy nem hívta meg a buzibarát a meleg esküvőjére, ezért Brad lemaradt az eseményekről. Ez nagyon rosszul esik neki. A fia elnézi a felvételi időpontot, és Bradnek egy másik régi havernál kell pedálozni (azt hazudja, hogy az iskola hibázott az időponttal), hogy hallgassák meg a kölyköt. Ezek után, a havert, aki szívességet tesz neki, meghívja egy haveri vacsorára. Itt a film lényegi fordulópontját, a forgatókönyv brillírozását láthatjuk, mert a haver sorra veszi az eddig agyon-elmélkedett többi havert és elmondja minden gondjukat-bajukat. Az egyik nem csak gazdag, hanem egy bűnöző, a kisgyereke is beteg, a másik nem csak gazdag hanem alkoholista drogos is. Miután a tanmesének vége, "hogy nem minden a gazdagság, siker és a hírnév", pl vannak más értékek is (átlagemberként megpunnyadni), Brad egy furcsa kitörésben felhánytorgatja, hogy ők nem is igazi haverok talán, mert ugyan a haver követi Bradet a facebookon, de mikor meghalt az anyja, mégse fejezte ki sajnálatát. Ezek után felpattan és faképnél hagyja a fiát kisegítő híres és elfoglalt havert a haveri vacsoránál, és angolosan távozik.
Brad egy f*sz. Ne legyél olyan, mint Brad
6/10
sexykex 2019 márc. 22. - 10:25:39 6/10
Maradjunk annyiban, hogy nem sokat nevettem ezen a nem vígjátékon. Bradnek remek a fantáziája, de nincs túl sok esze. A fia és a felesége sokkal egészségesebb szemmel nézik a világot, ezért elégedettebbek nála. Ez a fajta számvetés inkább Amerikára jellemző, ahol a pénzcsinálás többnyire már gyerekkorban megkezdődik. Mégis észrevehetné, hogy az egyik barátját a semmittevés, a másikat a borotvaélen táncolás, a harmadikat a magánélet hiánya fogja megölni. Jó dolog a pénz, de a sok pénz a legtöbb embert megöli, vagy megbolondítja.
7/10
tom_pika 2019 febr. 11. - 01:19:36 7/10
Brad 47 éves. Ez alatt az életkor alatt nem nagyon lehet érteni a filmet, ekörül viszont nagyon is jó.
8/10
bannor72 2019 febr. 09. - 22:28:19 8/10
Bizony Ben Stiller-el együtt megöregedtünk. :) és 40+x sok évesen vivjuk a kisebb, nagyobb csatáinkat saját magunkkal is. Az tegye fel a kezét, aki nem vetett számot ezekre a kérdésekre az önmagával vivott csatáiban. Ben Stiller nagyon jól alakitja a karaktert. Jó film. X generáció alatt tényleg nem ajánlott XD
6/10
matezinho 2019 jan. 14. - 07:31:15 6/10
Az alapötlet jó, a kivitelezés gyengébb, de a legrosszabb a magyar szöveg, illetve a szinkron. Egyszer meg lehet nézni.
8/10
dandelion83 2018 dec. 31. - 20:03:18 8/10
Ragyogó film, egyáltalán nem vígjáték, inkább egy keserédes dráma. Rengeteg kérdést vet fel, de a megválaszolásukat már a nézőre bízza. Jó helyen vagyunk? Mi lett volna, ha? Mit kellett volna másképpen csinálni? Érdekes párhuzamot állít, egy 18 éves kamasz, és egy majdnem 50 éves felnőtt közé. Ben nagyon tetszett ebben a komoly szerepben, jól állt neki. A barátságot, a szülő- gyerek kapcsolatot is górcső alá veszi. Lassú film, de aki szeret elgondolkodni egy film megnézése után, annak mindenképpen ajánlom!
10/10
halati 2018 dec. 31. - 00:12:14 10/10
Meglepett, hogy mennyire le van pontozva, de nem csak emiatt adtam rá tízből tízet. Szerintem zseniális film, számos olyan gondolattal és érzéssel, amikkel azonosulni lehet, de ahhoz minimum 30 életév és legalább egy gyerek ajánlott.
"Az emberélet útjának felén | egy nagy sötétlő erdőbe jutottam, | mivel az igaz útat nem lelém." /Dante: Isteni színjáték/
10/10
bundi8 2018 dec. 07. - 22:01:54 10/10
Telitalálat! Persze tapasztalt érett személyiség kell hozzá...
Összes hozzászólás