Breakheart-szoros

Bakancslistához adom
Breakheart Pass
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai western, 95 perc, 1975

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Egy katonákat és gyógyszert szállító vonat 1873 telén a Humboldt erőd felé tart a hegyeken keresztül. John Deakin fogyolyként vesz részt az úton, a bűnözőnek álcázott titkosügynök feladata egy aranycsempészettel foglalkozó banda kézrekerítése. A hosszú utazás során különös halálesetek történnek. Hamarosan kiderül, hogy a gyógyszeresdobozok lőszert, a koporsók pedig fegyvert tartalmaznak. Deakin rövid idő alatt átlátja a furcsa események és az aranycsempészet közötti összefüggéseket. Az érdekek a Breakheart-szorosnál ütköznek.

Stáblista:

Szereplők

John Deakin/John Murray
Nathan Pearce
Richard Fairchild
Marcia Scoville
Frank O'Brien
Claremont

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Querelle 2015 márc. 07. - 19:30:49 Előzmény feketevipera
Valószínûleg a második, fosch szinkront láttad.Az elsõ viszont nagyon jó, Szersén Gyula - Bronson, és Várkonyi András - Crenna !
feketevipera 2010 okt. 30. - 20:22:47
Mondjuk talán izgalmasabb lett volna, ha itt a filmismertetõben nem lõnek le egy-két poént. Egyébként a film maga nem rossz, ha nem várunk tõle túl sokat, hiszen ez egyszerû szórakoztató alkotás. MacLean viszonylag "üzembiztosan" alkotta a "zsánerregényeit", ezek nagyjából hasonló témát dolgoznak fel. Aki már olvasott tõle ezt-azt, az már körülbelül tudja, hogy mire számíthat. Itt sem hazudtolta meg önmagát, van cselszövés, vannak titkosügynökök, van izgalom is. Viszont a történet kicsit sablonos, talán még kiszámítható is. Ennek ellenére szórakoztatásnak megteszi, még ha nem is a legkiemelkedõbb darab a filmtörténetben. Bár azt azért talán nem bántam volna, ha az MGM inkább feliratosan adja, még mindig nem tudom megszokni ezeket a szörnyû szinkronhangokat.
9/10
Tiger205 2010 jún. 02. - 09:52:35 9/10
Szisztok!
Azért ez nem egy "klasszikus" western, a szerzõ az egyik legjobb háborús/kémregény szakemeber, nagyszerû író, lásd "kémek a sasfészekben" illetve "Navarrone ágyúi", stb...
Ebben a mûben sem hazudtolja meg önmagát, a cselekmény eléggé fordulatos, végig izgalmas!

üdv:TGR
francika 2010 márc. 10. - 15:59:58
Volt egy kollegám, aki jobban hasonlított Bronsonra, mint õ maga...
Állandóan elkapták az utcán a rajongói :-)
kocamama 2008 nov. 29. - 15:26:04
szívdöglesztõ?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu