Broken Flowers - Hervadó virágok

Bakancslistához adom
Broken Flowers
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-francia vígjáték, 105 perc, 2005

Értékelés:

131 szavazatból
Szerinted?

A megrögzött agglegényt, Dont (Bill Murray) épp lapátra tette legutóbbi szeretője Sherry (Julie Delpy), így Don ismét magára marad és magánya arra kényszeríti, hogy végiggondolja múltját. Elmélkedését azonban egy rejtélyes rózsaszín levél szakítja meg. Feladója egy névtelenségbe burkolódzó ex-szerető, aki tudatja, hogy Donnak van egy 19 éves fia, aki valószínűleg hamarosan felkeresi őt. Winston (Jeffrey Wright), Don legjobb barátja, a szomszédban lakó családapa, aki szabadidejében magánnyomozó arra buzdítja a férfit, hogy derítsen fényt a titokra. Don sokat rágódva az utazás gondolatán, végül mégis rászánja magát egy országjáró körútra, hogy felvegye a fonalat elhagyott szeretői nyomán (Frances Conroy, Jessica Lange, Sharon Stone, Tilda Swinton). Váratlan látogatásai a rég nem látott, különleges nőknél azonban nemcsak számára tartogat meglepetéseket. Véletlenszerű találkozásai során zűrös múltjával találja magát szemben, de jelen sorsa is különös fordulatot vesz...
Bemutató dátuma: 2005. október 6. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    2005
    Zsűri Nagydíja: Jim Jarmusch
  • Cannes-i fesztivál

    2005
    Arany Pálma jelölés: Jim Jarmusch
  • Európai Filmdíj

    2005
    Legjobb nem európai film jelölés: Jim Jarmusch

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Dörflinger jan. 26. 19:43:45 4/10
Elég nagy a kínálat, unalmas és lassú filmekből, de ez az élvonalba tartozik.
"Bill Murray karrierje legnagyobb alakítását nyújtja" Hát, nem tudom kik szerint, de ezt a szerepet szinte bárki el tudná játszani, ha nem neveti el magát közben, vagy nem alszik el.
Bill Murray ebben a filmben egy kiégett fapofát játszik, nulla érzelemmel, de azt tényleg jól.
A történet pedig silány, és unalmas.
4/10
10/10
bsand jan. 26. 07:37:50 10/10
Bill Murray és Steven Segal együtt zseniálisak lennének! A mimikájukkal mindent elmondanának ;)
4/10
MissAmerika jan. 26. 00:30:05 4/10
Hát illett volna valami egyértelmű lezárást oda rittyenteni, ha már az ember türelmesen kivárta a sok semmitmondó, rapid randi végét...
portasound jan. 25. 23:44:37
Amíg el nem indul a keresésre, tényleg vontatott. Bill miatt. Hát én tényleg megélem a Slow Life-t, de, hogy ez a Don ezzel a tempóval egy PC-t nem adott el az életben az tuti, de nőt se cserkészett be soha...
Utána már a párbeszédek és karakterek(női) vitték a filmet. A mondani való(k) is rendben volt és a vége sem hiányzott. Nem katarzis, de nem is kidobott idő.
k11zoltan 2023 jan. 21. - 11:40:32
Hááát... Jobb filmre emlékeztem.
Mrs Broccoli 2023 jan. 16. - 13:02:49 Előzmény convar
Azért volt a nyomozósdi, mert a levelet sem írta alá senki. Ez így játék. Meg Don volt annyira gyáva, hogy magától fel sem akarta keresni a feltehető anyá(ka)t.
1/10
Bíró Judit Judu 2022 okt. 01. - 05:59:10 1/10
Nagyon nem tetszett. Többszöri nekifutással végigszenvedtem a filmet, mert kíváncsi voltam a végére. Na, normális befejezése nem volt. 😕
4/10
dave555 2020 jún. 17. - 21:59:44 4/10
Tipikusan az a film, ami nagyon sokat ígér, de nem sokat nyújt. Maga a cselekmény leköt, de csak annyira, hogy ne kapcsoljam ki a projektort. Színészi játék majdnem nulla, egy-két jó beállítást lehet látni, ennyi. Az ember várna valamiféle tanulságot, de semmi. Szóval az úgy nem pálya, hogy egy film az ég világon semmit sem ad. A legmerészebb művészfilmeknek is legalább van valamiféle erős hangulata, ami elviszi. De ebben se a hangulat nem erős, se a színészek, se az operatőri munka. Mindenből van egy kicsi, és a vége egy lótúró. Nem tudom miért tartják ezt a rendezőt olyan hatalmasnak, majd igyekszem a többi filmjét is megnézni, hátha van köztük jó is. Ez nem volt túl meggyőző. Amíg nézed, elvagy vele, sőt, még időnként szórakoztató is, de a vége kiakasztó.
10/10
bundi8 2019 okt. 24. - 21:18:49 10/10
Mestermű!
savernake 2017 máj. 15. - 12:30:50
Nem éppen szokványos film. Hétköznapi történet, hétköznapi emberekkel, hétköznapi milliõben. Nagyon emberi, nagyon õszinte. Jim Jarmush semmivel nem "turbózza" fel, hogy könnyebben eladható, értelmezhetõ és fogyasztható legyen. Nemhogy speciális effektek nincsenek benne, de még a mûvészfilmek tempójához képest is visszavesz: hosszú jelenetek, akadozó párpeszédek, félbehagyott akciók: pontosan, mint a való életben, mintha nem is fikciót látnánk, hanem reality show-t. A színészek egytõl-egyig brillíroznak, Sharon Stone-t emelném ki, annyira hitelesen játssza a középkorú vidéki anyukát, nem hiszem el, hogy ugyanaz a nõ, akit az Elemi ösztönben láttam.
A befejezés mesteri SPOILER .....Bill Murray arca...ettõl kezdve halála napjáig minden fiatal srácban a fiát véli majd felismerni....
1/10
ságicsalád 2017 máj. 14. - 14:54:50 1/10
Hát ez felháborító volt! Ha lenne 0 pont, annyit adtam volna. Csak az nézze meg, akinek tényleg semmi más dolga nincs, és nem tud már mit csinálni. Sajnálom, hogy megnéztem. Már az elsõ harmadánál abba akartam hagyni, aztán gondoltam, adok még egy kis esélyt neki...de hiába. Autópálya-reklámnak jó, meg zenehallgatásra itt-ott, még jó hogy felvételrõl néztem, és áttekertem azokat a részeket, ahol csak nézett Murray, vagy épp aludt. SPOILER!!!!!!!! Na aztán a vége végképp elszomorított, nincs is vége... hát ezt igazán nem kellett volna leforgatni...
5/10
Danzsé 2017 máj. 11. - 07:29:09 5/10
Ezt a filmet vígjátéknak címkézni kb. olyan, mintha a Csillagok Háborúját a dokumentumfilm kategóriába sorolnánk. Inkább drámának minõsíteném, hogy egyáltalán kiadták...nézhetetlen. Egyszerûen nem értem azokat az embereket, akik erre 8 vagy a fölötti értékelést adtak. Csak erõs idegzetûeknek és az idõmilliomosoknak ajánlom.
Edmond Dantes 2016 dec. 29. - 15:11:55 Előzmény THK
Ez így igaz. Az én olvasatomban: ahogy halad(unk) elõre a keresgélésben, minden egyes epizódból egyre rosszabbul "jön ki" a hervadt Don (Juan).
Edmond Dantes 2016 dec. 29. - 15:07:44 Előzmény frenchbullie
Ezúttal (kivételesen) eltér a véleményünk :-) nekem JJ eddig csak egy név volt, nehezen emészthetõ mûvészfilmekrõl szóló hírekkel a háta mögött. Ehhez képest és fõleg az itt olvasott sok szenvedõ kommenthez képest ez a film teljesen és mindvégig lekötött, befejezésével pontosabban befejezetlenségével együtt. Általában jobban szeretem, ha egy film "kerek", de itt és most így is bõven bejött. 4+1 (elhunyt) egykori szeretõ = 5 remek epizód áll össze egységes egésszé. Bill Murray, akit szintén alig ismerek, szinte önmagát játssza, sztem egyébként pont õ a leghervadtabb "virág" a csokorban, a film végén pedig -érdekesség!- saját életbeli fia néz ki a VW-bogár ablakából egy villanásra.
toscana54 2015 szept. 27. - 08:44:56
Ezt az oldalt is érdemes elolvasni a filmhez:

http://www.tariannamaria.hu/cikkek/publikacio/12-narcisz.html
Kis Pal 2013 máj. 16. - 12:28:16 Előzmény THK
Hmmm, köszi, ilyen mélységig én nem láttam át filmet, ha majd újra megnézem megfigyelem ezt is.
THK 2013 febr. 23. - 23:54:33 Előzmény Kis Pal
Sokkal több a film, mint aminek elsõ ránézésre tûnne - és ez Lolita magyarázata is.
Mert nem véletlenszerû a sorrend, hanem gondosan fölépített: gyakorlatilag az élettörténet bejárása.
Lolita a gondtalan fiatalság, az elsõ szerelem jelképe, ahonnan haladunk az öregkor (még egy ápolónõ szimbólumát is megkapjuk a virágárus lány képében), majd a halál felé.
Kis Pal 2012 nov. 28. - 10:56:24
Talán van egy kis SPOILER VESZÉLY, de nem vészes....
Megnéztem a filmet, tetszett. Olvasva a hozzászólásokat, az jutott eszembe, hogy talán mégsem váltam olyan fásulttá, közömbössé, mint gondoltam. Elbûvöltek a látható történet mögött sejthetõ apró részletek. Például a Frances Conroy által alakított egykori "hippilány", aki éppen azt a beszürkült, konformista életet éli, amit valamikor vélhetõen megvetett. Talán hozzáöregedtem Jarmuschhoz, más filmjeivel is próbálkozom majd. De mindenekelõtt:
http://www.youtube.com/watch?v=KugiqORzaPs
U.I. ......de miért pucérkodott kiscsaj Don elõtt? Értem én, hogy Lolita, meg minden, de az a jelenet számomra értelmetlen, életszerûtlen volt.
6/10
convar 2012 márc. 30. - 16:17:04 6/10 Előzmény Sasha Wins
Nem értem mi abban a szürreális hogy vki gazdag...
7/10
offtopic
Sasha Wins 2012 márc. 29. - 16:43:52 7/10 Előzmény convar
Azt tudom, de épp ezért szürreális, mert száz emberbõl csak pár akad, aki ezt meg tudja tenni. Én pl biztos nem.
Összes hozzászólás