Brókerarcok

Bakancslistához adom
Boiler Room
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 120 perc, 2000

Értékelés:

94 szavazatból
Szerinted?

Seth Davis (Giovanni Ribisi) még csak 19 éves, befolyásos apja szerint egyetemre jár, pedig a tanulás helyett külvárosi kéglijében illegális házi kaszinót üzemeltet. Egy nap a kaszinó régi törzsvendége beállít Jim Younggal (Ben Affleck), aki fantasztikus lehetőséggel kecsegtet: a J.T. Martin ügynökség tapasztalatlan, tanulatlan fiatalokat keres, akikből profi tőzsdeügynököket képez. Seth remélve, hogy ez tényleg tetszeni fog az apjának is, belevág a tanulásba, és hamarosan leteszi a brókervizsgát. Rövid idő múlva a dolgok közepében találja magát, milliók röpködnek, dől a pénz, ám ekkor kiderül, hogy valami nincs rendben a J.T. Martin ügynökség körül.
Forgalmazó: Kinowelt

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
biffco 2021 szept. 12. - 17:19:14 Előzmény sexykex
Persze bonyi tema hagyjuk, nem veletlenul adogatnak nobeldijjat ebben.
lgen erre mondtam h ezisolyan mint az atomenergia, lehet rombolni es szolgalni is vele, radasul itt mindnki resztvevoje is ennek a rendszernek,ha akarja ha nem. Ugyhogy mind igaz is amit irsz, csak abba "kotottem" bele h egy direkt talalmany az emberek kifosztasara sokak szerint.
7/10
sexykex 2021 szept. 12. - 09:55:12 7/10 Előzmény biffco
Ez egy nagyon összetett kérdés és semmi köze a filmhez, ezért célszerű lenne abbahagyni. Véleményem szerint a kapitalista országok képtelenek megoldani a klímaváltozás, a túlnépesedés, és a migráció okozta problémákat, ezért valami új – remélhetőleg igazságosabb és főleg értelmesebb – társadalmi rend alakul majd ki.
Semmi bajom a magántulajdonnal, de azzal igen, hogy csekély kisebbség bitorolja a földi vagyon túlnyomó részét és azt kénye-kedve szerint használhatja fel. Hogy a szabadságot felváltotta a szabadosság. Hogy a tudományos eredményeket bigott vallásos barmok és buckalakó szakállas seggfejek kétségbe vonhatják és felülírhatják az ezeréves dogmáikkal. Hogy iparmágnások tönkre tehették és tönkre tehetik továbbra is a Földet. Hogy az emberiség történelmét nyugodtan nevezhetnénk a népirtások korának és az embertelenség évezredeinek. Nekem sok bajom van a kapitalizmussal és az emberiséggel. Sokkal több, mint ezzel a filmmel volt, de meggyőződésem, hogy ezek a viták nem ide tartoznak, ezért én befejeztem.
biffco 2021 szept. 11. - 22:35:10 Előzmény sexykex
De eznem hit kerdese, a kapitalizmus egyidoos a kereskedelem megszuletesevl, amit a felhalmozas vezerelt, a kereskedelmet (=olcson vegyeóűdragan adj el) nem veletlenul nevezik az egyik legosibb mestersegnek.Szoval ezt nem tudom mi alapjan lehet figyelmen kivul hagyni:)

Az angliai valtozat ugy felmillio evre ra jott letre, egy torz forma, mint csomo minden mas a kapitalizmusban mára, van miert ekėzni.


7/10
sexykex 2021 szept. 11. - 21:18:40 7/10 Előzmény biffco
Veled ellentétben én Ellen Meiksins Woodnak hiszek. Szerinte: „a kapitalizmus nem természetes fejlődési útja az emberiségnek, létrejötte csupán egy sajátos történelmi helyzet eredménye, ami az angliai birtokok tulajdonviszonyának átalakulásához kötődik”. És: „mivel a tőkés rendszer történelmileg sajátos feltételek mellett jött létre, elképzelhető a vége is”.
biffco 2021 szept. 10. - 00:54:49 Előzmény sexykex
Amugy az a helyzet hogy a kapitalizmust nem kitalálták, hanem felfedezték. Pusztán a tulélési ösztönböl táplálkozik ez is: tehát kezdetben az embernél megjelenik a jövötöl valo félelem, hogy jövö télen lehet éhenhalsz, ezért felhalmozol kaját, ám az meg rádrohad ha jo idö van mégis, ezért el kell adnod, de váltopénzért kell eladnod, nem ingyen, ugyanis akkor senki sem termelne mert mindeki a másikra várna hogy majd ingyen ad neki kaját jövö télre,és az evolucios zsákutca lenne mert mindenki(nagyon sokan=kicsi génkészlet és diverzitás) éhenhalna (az emberiség), ezért a természet valoszinüleg belénkodolta hogy "pénzért"(valamit valamiért) add el mert mindenki jobban jár. Igy a felhalmozás egy létszükséglet, és a gének továbbörökitésének egyik záloga, hiszen akinek több kajája van nagyobb eséllyel adja tovább a génjeit mert kisebb valoszinüséggel hal éhen. Ezért a cél mindenkinél hogy minél többet halmozzon fel , beindul a verseny/mohóság, de a felesleget el kell adniuk egymásnak. Ezzel beindul a kereskedelem, és spekulácio és mohóság, mert minél több javad van annál tovább megmarad a családfa génkészlete. És annál több marad meg minél hatékonyabb vagy a másiknál. Az ár/érték alapu kereskedésnél hatékonyabb nem igazán létezik amiben a verseny/mohóság a hatékonyságot(= minél nagyobb értéket) támogatja.

Adodik a kérdés hogy hiszen minden élölényben ott a tulélési ösztön, mégsem alakul ki kapitalizmus a delfineknél sem. A válasz erre az hogy egyetlen élölény sem képes elöre látni a dolgokat, csak tapasztalati uton a génjeikben van beleirva hogy mikor mire mit reagáljon, minimális reflex tanulással (amihez az kell hogy azt az ingert megélje, de elöre megtanulni nem fogja, nem ugy mint az ember). Azt hiszem ez a döntö az embernél hogy kreativan variáciokat állit fel a jövöre, majd következtetéseket von le belöle., és erre felkészül még MIELÖTT az az esemény(inger) bekövetkezne.

Ezt az egészet csak arra irtam hogy sokan azt hiszik a kapitalizmust kitalálták direkt, hogy a gazdagok elszedjék a pénzt a szegényektöl. Pedig ez egy belénk kodolt tulélési eszköz, és ez a leghatékonyabb , ha nem ez lenne, egymillio év alatt más motivácio alakult volna ki bennünk, sem mint az állandoi vagyonfelhalmozás. Az a baj is ezzel meg az a jo is hogy ebben mindenki résztvesz. Olyan mintha mindenki tudna atomerőmüövet gyártani otthon magának amiböl a gonoszoknál atombomba születik, a többieknél meg olcso energia.
7/10
sexykex 2020 aug. 22. - 14:58:01 7/10
Akitől süket dumával jelentős összeget lehet lenyúlni, az egy picit meg is érdemli az átverést. A szélhámosokról készült filmeket szeretem, a bróker filmet kevésbé. Sokszor nem értem tökéletesen a szakzsargont, a bennfentes kereskedést és a többit. Azt pedig végképp nem értem, hogy lehet nem létező részvényeket eladni. Az emberek képesek kiadni sok ezer dollárt ismeretlen emberek telefonos felhívására anélkül, hogy legalább arról meggyőződnének, hogy létező cég, létező részvényét vásárolják meg? Nem érdekli őket a cég korábbi tevékenysége és részvény árfolyamának változása?
Ezt leszámítva a Brókerarcok egy jó film. Amit bemutat, az személy szerint nekem sohasem tetszett. A kapitalizmusnak számtalan arca van és ezek közül nem túl sok a vonzó számomra.
Xxy92 2020 aug. 19. - 23:40:42
az egyetlen, nem unalomig ismételt és/vagy pszeudoősmagyarkodó; tehát alapvetően Nézhető film augusztus 20-án
Rhaegar 2011 szept. 19. - 20:27:46
Lassú a neted.
Nagyobb sebességûre van szükséged, ha azt akarod, hogy gyorsan betöltsön a film, azaz ne buffoljon sokat.
Rhaegar 2011 szept. 18. - 23:07:12
Ne értsd félre, örömmel segítek neked ha kell, ha tényleg kell, de ez most kb olyan volt, mint ha kértél volna egy pohár vizet, én oda vittem, megitattalak mint egy csecsemõt, holott neked is van kezed, magadtól is tudtál volna inni... :)

Érted..
Amúgy semmi probléma.

Milyen volt a film?
Vagy még nem nézted? :)
Rhaegar 2011 szept. 18. - 22:58:49
"Biztos mifelénk más googl van:)"

Nálatok nem .hu-val végzõdik ? :D

"Jól van, legközelebb majd csak végsõ esetben sikítok:))))))"

Helyes. :P
Rhaegar 2011 szept. 18. - 21:13:38
Te is tudnál, ha használtad volna azt a csinos kis buksid.
Kõkemény 5 másodpercembe került, hogy megszerezzem neked azt, amit tegnap óta vársz.

"brókerarcok online" - ennyit kellett beírnom a gúgliba.
Legközelebb ügyesebb légy. ;)
7/10
offtopic
Ford Mustang 2011 szept. 18. - 20:56:17 7/10
Talán a YourVideo-n fent van. :)
Rhaegar 2011 szept. 18. - 17:24:45
Onlány is legyen, meg magyar is ?
Nem akarsz te egy kicsit sokat egyszerre ? :)
arcansas 2011 szept. 16. - 20:46:52
Szeretem Giovanni Ribisi-t :)Ez a film is rendben van!
kaente 2011 szept. 16. - 20:00:58 Előzmény squashmacska
Nem biztos,hogy ezt büntetik,mert olyan hangos lett az utóbbi idõben,hogy az már elviselhetetlen!
Én ezen csodálkozom, hogy ezt meglehet tenni az emberekkel, hogy a saját otthonukba ekkora erõvel betörjön a reklám,szinte ijesztõ! Amikor megy a film,ha ott hagynánk a hangot,semmit nem lehetne hallani,nem normális dolog.
Úgy látszik nincs egy honatya sem,aki ez ellen tenni tudna valamit??
7/10
offtopic
Ford Mustang 2011 szept. 16. - 15:45:59 7/10
Mivel nincs hang, nem hallom a reklámot. :)
Tibag05 2011 szept. 16. - 13:31:57 Előzmény Ford Mustang
"rányomom a hang off gombot, mikor kezdõdik visszanyomom."
biztos hülyeséget kérdezek, de csak a hangot, vagy a reklámot is kiiktatod?
7/10
Ford Mustang 2011 jún. 30. - 01:10:20 7/10
Én olyankor egyszerûen csak rányomom a hang off gombot, mikor kezdõdik visszanyomom. És ennyi az egész. Reklám alatt kuss van. ;D
offtopic
gabriella_ 2011 jún. 29. - 23:25:17
No igen...
De nézd a dolog jó oldalát: mivel a reklámokat mindenképpen meghallod, az nem fordulhat elõ, hogy egy film közben elalszol a kanapén és reggel nyakmerevedéssel ébredsz!

http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ

:D
10/10
squashmacska 2011 jún. 29. - 22:54:19 10/10 Előzmény gabriella_
Nekem akkor nyílik ki a bicska a zsebemben, amikor a reklám felhangosodik. Pedig most már bünti van! Ezért nem értem, az RTL-en is és a TV2-n is még mindig le kell halkítani a TV-t. Olyan ideges vagyok ilyenkor.
Összes hozzászólás