Brooklyn

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ír-angol-kanadai romantikus film, 111 perc, 2015

Értékelés:

204 szavazatból
Szerinted?

Eilis (Saoirse Ronan) többre vágyik, mint amennyi jutott neki. Elhagyja hát az anyai otthont, és Írországból New Yorkba költözik. 1950-ben ez egy magányos, kíváncsi lány számára ez olyan, mintha egy másik bolygóra került volna. Hamar magával is ragadja a nagyváros forgataga, és a honvágyat gyorsan legyőzi egy mindent elsöprő szerelem.
Ám nem ilyen egyszerű új életet kezdeni. A lány régi élete nem tűnik el nyomtalanul, és Eilis hamarosan válaszút előtt találja magát: választania kell két világ és két élet között.
Bemutató dátuma: 2016. február 4. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2016
  Legjobb brit film: John Crowley
 • BAFTA-díj

  2016
  Legjobb jelmeztervezés jelölés
 • BAFTA-díj

  2016
  Legjobb smink és maszk jelölés
 • Oscar-díj

  2016
  Legjobb film jelölés
 • BAFTA-díj

  2016
  Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Nick Hornby
 • BAFTA-díj

  2016
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Julie Walters
 • BAFTA-díj

  2016
  Legjobb női alakítás jelölés: Saoirse Ronan
 • Golden Globe-díj

  2016
  Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Saoirse Ronan
 • Oscar-díj

  2016
  Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Nick Hornby
 • Oscar-díj

  2016
  Legjobb női alakítás jelölés: Saoirse Ronan

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Dr. Classic 2019 nov. 15. - 13:17:14 8/10
Hát gyerekek könnyes a szemem... A kategóriájában talán az egyik legszebb, legjobb film amit valaha is láttam. A mindörökké kedvenc Titanic jut az eszembe, itt is van nagyhajó, ott is, mindkettő Amerikába indult, de hát...... és a fiatal Kate Winsletre emlékeztet Saorsie Ronan játéka, aknek gratulálok (és a magyar szinkronhangjának is). Talan zsenge kora miatt nem kaphatott Oscart, pedig nagyon nagyon sokat tett erte. Felemelő, a végletekig bájos kis film, már rakom is be a Best Of 2015-ös gyűjteménybe.
tortura 2019 ápr. 11. - 18:27:47 Előzmény Edmond Dantes
Valahogy én is így érzem. Szép film, magával ragadó és elgondolkodtató. Totálisan érthetőek voltak a lány vívódásai.
Igen, szerintem is a vasorrú bába tette fel az i-re a pontot, de az anyja se volt különb. Tkp. ebből a punnyadt hangulatból lett elege a csajnak, hogy kicsi közösség, mindenki mindenkit ismer, és a legjobb szórakozás a pletyka. Ő köszönte, ebből nem kért, meg lehet érteni. Egy fiatal vágyja a változást, a pezsgést. Nem bántam meg, hogy megnéztem, különös hangulatot árasztott.
9/10
sadrok 2019 márc. 06. - 23:31:57 9/10
Felesleges belekötni, ez is egy film, amit megírt egy forgatókönyvíró. Ha valakinek nem tetszik a történet, nem kell megnézni többször a filmet :-) De lehet írni egy másikat is.......
Nekem tetszett a főszereplő, jó volt az alakítása, és a többi szereplő is hitelesen eljátszotta a szerepét. Szeretem az ilyen jól megrendezett, szépen eljátszott történeteket.
csabaga 2019 febr. 20. - 13:02:07
Igen, a film kofliktusa szerintem is hiteltelen. Nem kellett volna meghazasodnia... Akkor rendben lenne. Apropo:otthon nem tudott volna tanulni? Ahogy lett szakmaja, lett munkaja. Ezert kellett Amerikaba menni?
wolfat 2019 febr. 20. - 08:19:10
Saoirse Ronan alakítása szerintem is fantasztikus! Külön tetszett, hogy nem egy díva típus, "csak" egy igazi nő, amint egészében a film is nagyon jó. Ha nem ingott volna meg, amikor hazament, akkor miről szólt volna a film? Két fiatal találkozásáról, akik miután összejöttek, boldogan éltek, míg nem nem haltak...
Edmond Dantes 2019 jan. 23. - 09:17:22
Az előttem szólók mindent megírtak: szeretni való, szép film, jól követhető vonalvezetés, hiteles képi világ, békebeli ötvenes évek (békebeli ír nyomorúsággal), kellemes, nívós szórakozás. Érthető, hogy megkapta a Baftát -"a hely szelleme"- és érthető, hogy nem kapott Oscart sem GG-t. Egyetlen fenntartás maradt bennem, de ez :


***SPOILER***
Eilis férjhez ment Brooklynban. Válás íreknél, olaszoknál: elképzelhetetlen volt akkor, részben még ma is. Ha férjhez megy otthon Jimmyhez: bigámia. Eilis mégis megingott, talán maradna. Hogyan is? Miért is? Hazaszeretet? Mert Jimmybe azért nem szeretett annyira bele. Úgy fest, mintha végleges döntését azaz visszatérését az USA-ba főleg kényszerből hozná meg, amikor egykori vasorrú-bába-munkaadója Miss Kelly megmondja neki, tud Tonyval kötött házasságáról és közhírré fogja tenni a városban. Kösz, Miss Kelly! Jót tettél.
***SPOILER VÉGE***
Öreg Halász 2019 jan. 21. - 23:19:00
Számomra ez a film benne van a kedvenc legjobb 10 között. A főszereplő lány fantasztikus játéka, Oscart érdemelt volna. Korábban sokkal gyengébb alakítások megkapták, Ő nem. A többi karakter, a fényképezés, a rendezés, a hangulat kitűnő. Kétszer is megnéztem, fantasztikus élményt adott. 10 pont.
bbbbbbbbbbbbb 2019 jan. 20. - 21:54:53
Tetszett a film, de...

SPOILER!!!!


Véleményem szerint ha Tony nem erőlteti az esküvőt a hazaút előtt, akkor nem ment volna vissza hozzá Eilis. Elfogadta az udvarlást Jimtől, viszonozta közeledését, munkát vállalt, szórakozott. Amíg az előző munkaadója nem mondja el neki, hogy lebukott, addig tökéletesen otthon érzi magát. Mivel a házassága híre azonnal elterjedt volna, nem is volt más választása, mint visszamenni.
sexykex 2019 jan. 20. - 17:21:28
Valamikor az ABBA zenekarról és az ABBA zenéjéről mondtak olyanokat, hogy tiszta, erkölcsös, szép. Most ez a film a Brooklyn és annak hősnője próbálja több-kevesebb sikerrel helyettesíteni az ABBA-t. Az egykori svéd zenekarba is inkább a gyengébbik nem és különösen a bakfisok voltak belezúgva, mint ahogy ez a film is a női szíveket fogja elsősorban megdobogtatni.
Ezért hozzájuk fordulok, őket kérdem: szerintük miért viselkedik Eilis olyan kurtán-furcsán hazautazása során – valamiért meghasonlik New York-i önmagával. Ronan gyönyörű és remek, mint mindig, a film jó. A zene is.
10/10
Gilike 2018 aug. 22. - 23:16:06 10/10
Az egyik legjobb film, amit valaha láttam, és asszem örök kedvenc marad.
10/10
Morten 2017 szept. 07. - 22:01:32 10/10
10/10
Nagyon rég fogott meg ennyire egy film!
Minden pillanata lenyûgözött!

De jó, hogy ilyeneket is gyártanak hébe hóba!
7/10
Makk Marci 2017 jan. 30. - 12:23:24 7/10
Kiszámítható véggel de egy kedves kis film, nálam 7/10.
10/10
NADALFAN 2017 jan. 18. - 22:23:31 10/10
Azt szeretem ha egy film tökéletesen adja vissza a kor hangulatát amelyben játszódik,ez pont ilyen. Saorse Ronan? Nem néztem meg a stáblistát és egész végig azon gondolkodtam ki lehet a fõszereplõ. A komfortos mennyországból kedvelem de most tökre nem ismertem föl. Szép kislány volt ,mára meg jó színésznõ lett ,hátán vitte a filmet amely teljes mértékben lenyûgözött.
10/10.
9/10
pikigeri 2016 nov. 26. - 19:19:12 9/10
Gyönyörû szerelmes film megindító történettel, ami nagyon sok mögöttes mondanivalóval bír. Nem olvastam az azonos címû 2009-ben megjelent Bestseller könyvet, de a film hatására el fogom olvasni mindenképpen. Imádtam Saoirse Ronan játékát! Abszolút megérdemelten jelölték ezért az alakításáért Oscar-díjra. Ja és férfiként mondom ezeket.
10/10
TitusLivius 2016 aug. 04. - 21:48:11 10/10 Előzmény 2pacee
Da Vinci óta tudjuk, hogy az egyszerûség a kifinomultság csúcsa, de még mielõtt ezt bóknak venné....nos, igazából a megállapítás a filmnek szólt.... Ami pedig önt illeti, a kifinomultság érezhetõen hiányzik, így ezt kivonva az egyenletbõl megmarad önmaga saját valója.... a puritán egyszerûség. Nem túl romantikus ez egy nõben.
atis840 2016 aug. 01. - 17:09:20
keresem azt a lányt, akinek ezt a filmet ajánlottam a Media Martban :) Ígérte, hogy utána néz majd. hmm mit lehet tudni, lehet meglátja ezt a bejegyzésemet is :) Ha meglátná írjon priviben ! :D
2pacee 2016 júl. 31. - 00:06:20
Kmmmm..... Egy magamfajta, "unalmasan hûséges" ember csak azt látja a filmbõl, hogy egy vénasszony odapök a homlokára egy fiatal lánynak, azzal az üzenettel: Ne ringyóskodj! Felhúzott a film, de nagyon durván... 1/10, de csak a szép pasztellszínek miatt.
zimzum1111 2016 jún. 08. - 19:55:42
Nincsenek véletlenek...
Ügyes a mozi. Nagyon ügyesen mutatja be, hogy kik az amerikaiak.
Olasz, Ír, Német, Angol, Spanyol, Francia és alapvetõen európai nemzetiség elegye.
Bátrak, akik mertek, és hittek magukban. Azt lett azóta az, ami...
A leghíresebb és leggazdagabb amerikaiak persze mind magyarok, vagy magyar származásúak. Tehát szegrõl-végrõl is, de az Amerikaiak azok tulajdonképpen Magyarok, a Magyar gondolkozás megtestesítõi. Ki meri ezt vitatni? Napersze meg is látszik rajtuk, hiszen a tehetségtelenebje ment el innen mert elviselhetetlenek voltak, és hülyék, és ki lettek innen közösítve. Meg is lehet nézni, hogy ez a szerencsétlen pénzéhes banda, az anyaföldet milyen szinten járatta le, és hányta össze azt az egész országnyi gányolmányt a New York nevû pöcegödörtõl a Los Angeles elnevezésû patkánytanyáig. Borzalmas pökhendiségükben, és önzésükben Svéd mutánsok lefizetésével Nóbeldíjakkal meg Oscardíjakkal korrumpálják egymást szánalmas Princeton, Yale, Harvard egyetemeiken. Okádék.
Jól odataknyolták ezt az egészet, ez a sok szinte analfabéta migráns magyar. Jó is hogy elmentek.
Megérdemi ez a pipogya förmedvény kontinens... Minek engedték be Õket... ?
Na, ugye!? De! Mé nem? De...!
Danzig 2016 jún. 06. - 00:20:16
Az Imdb-n találtam, nagyon jól összefoglalja a filmet:

I had little empathy for the heroine of this story because she has almost no obstacles to overcome. Okay, she's got a cranky boss. Fortunately, her sister has saved up enough money to send her to America--where the parish priest has already found accommodation for her. And, where everybody is nice to her. And where a sincere, kind and handsome man courts her and proposes marriage. Oh, and the parish priest pays for her schooling. And she breezes through her exams because she's smart as a whip.

Then, about halfway through the movie, tragedy strikes. But it's an event so sudden and so far away that there's really nothing our heroine can--or is expected to--do anything about it. So while it's sad and unfortunate, it's nothing she can act on.

Phew! For a moment there, I thought our protagonist might actually have to do something besides accept the next kind offer of assistance.

Returning to Ireland, she's courted by considerate, handsome fella #2. But to make matters worse. . . she's offered a high-paying office job--doing the very thing she aced all her exams in! Will the tribulations of this woman never end? For a while, I was afraid she might win the lottery.

The worst thing to happen to her is that she gets seasick and is locked out of the head. SHE HAS TO USE A BUCKET. Oh, the humanity! Someone should have told the screenwriter that this is an insufficient problem to build a drama around.
stupek2 2016 ápr. 27. - 17:19:21
Lehet, hogy jó film, mert fel van pontozva, de engem ne kötött le az elsõ 25 perc, sõt elaludtam rajta.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu