Brooklyn legmérgesebb embere

Bakancslistához adom
The Angriest Man in Brooklyn
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 83 perc, 2014

Értékelés:

91 szavazatból
Szerinted?

Henry Altmann, egy, az életében bekövetkezett tragédia folytán a világ leggorombább férfijává vált. Személyiségének gyökeres megváltozására akkor döbben rá, amikor a Brooklyni Kórház fiatal orvosa egy vizsgálaton tévesen diagnosztizálva azt mondja neki, hogy agyi aneurizmája miatt életének további kilátásai nem túl jók. Henry követeli orvosától, hogy mondja meg, mennyi ideje van hátra, aki jobb híján mindössze 90 percet saccol páciensének. A rossz hírt és fennmaradó idejét a férfi arra használja fel, hogy újra jobb emberré váljon és megpróbálja kapcsolatait rendbe hozni - másfél óra alatt próbál meg kibékülni feleségével, fiával, testvérével és barátaival.
Bemutató dátuma: 2014. december 11. Forgalmazó: MTVA

Stáblista:

Szereplők

Henry Altmann
Aaron Altmann
Sharon Gill
Bette Altmann
Tommy Altmann
Ice Pick

Hozzászólások

Szerinted?
Csecharlie 2019 jún. 10. - 22:31:13
Hmmm, most láttam először, időnként idegesített, időnként elgondolkodtatott, de ettől függetlenül, ha párhuzamot vonunk azzal a ténnyel, hogy ugyanabban az évben vetett véget életének, amikor ez a film készült, mindjárt másként kell értékelni a filmet/történetet...
sadrok 2019 jún. 10. - 14:53:04 Előzmény Noire
https://port.hu/adatlap/film/tv/patch-adams-patch-adams/movie-3532 én ebben a filmben imádtam.... :-) Ezt a mait még nem láttam, de .... talán megnézem
Noire 2019 jún. 10. - 12:18:47 Előzmény M.Zs.F
Jó reggelt, Vietnam rendben, a Mrs Doubtfire részemről felejtős, sima ripacskodás, ami Williamsre sokszor jellemző volt. Ajánlanám helyette a Holt költők társaságát. Na, az már igen !
3/10
gregga 2017 júl. 09. - 22:45:48 3/10
Nem jó. Az alapötlet rendben van, de a dráma kevés, a humort pedig alpári ripacskodás helyettesíti. Furcsa, hogy a visszaemlékezõs, elvileg fiatalított képén még öregebbnek láttam Williamst.
elemes 2017 ápr. 10. - 08:21:42
Nem gondoltam volna, de végül megnéztem és pár odailletlen részlettõl eltekintve teljesen rendben volt, 8 of 10.
Mila Kunis kifejezetten jól játszott, Robin Williams most kevésbé (legalábbis önmagához képest).
10/10
Celeb01 2017 ápr. 09. - 23:28:01 10/10
Ez egy állati jó film. 10/10
10/10
potya 2016 dec. 15. - 08:27:01 10/10
Remek film, elgondolkodtató, humoros. Tetszett. 10 pont!
9/10
idõjós1010 2016 jan. 19. - 11:01:15 9/10
KB hasonló az Ezer szó c film is ehhez, bár csak nagyon az alapjaiban, és csak itt-ott hasonlítható össze, de mégiscsak egy a kotta, és hát az végül is jobban sikerült. Ötletesebb volt, humorosabb, de én ezzel a filmmel is boldog voltam :-) Egy két alkalommal emberünk indokolatlanul agresszívvá vált, és ezzel a viselkedésével be is vonzotta rendesen magának a bajt, szinte mint aki kiprovokálja azt, de jókat kacagtam rajta, és ahol kellett, ott megható is tudott lenni. Nálam kilenc pontos darab. :-)
6/10
real_madrid 2015 dec. 26. - 14:27:56 6/10 Előzmény izo-top
azt írod 9-es, de akkó miért adtál rá 3-ast vazze? :DDD
Bogoj 2015 szept. 24. - 09:00:50 Előzmény Querelle
Letörném a kezét annak, aki ilyen képet készít. Itt konkrétan nem arra gondolok, amikor az alany egy elõnytelen arca kerül a képre, hanem amikor maga a kép gagyi, silány minõségû, komponálatlan és messzirõl látszik rajta, hogy egy idióta készítette. Ezek a lesifotósok gyakorlatilag vesznek egy fényképezõgépet jó nagy teleobjektívvel (sokszor profi kamerát, de minek?) aztán minden beállítást automatán hagyva nyomkodják a gombot, hogy hátha el tudják adni a készült képet egy bulvárlapnak.
Ez gyakorlatilag a fotómûvészet szemen köpése.
Querelle 2015 szept. 05. - 06:48:23
Azért mindenkirõl csak nem lehet, mert vannak sokan, akik smink nélkül is szépek, vannak akik csak azzal, vannak akik csak smink nélkül és bizony vannak akik azzal sem.
7/10
King Diamond 2015 szept. 04. - 21:55:07 7/10
Megmondom õszintén, nem nagyon érdekelnek az ilyen szánalmas lesifotók. Ilyet bárkirõl lehet csinálni, ahol pont a legelõnytelenebb oldalát mutatják. Akkor ennyi erõvel egyik színésznõ sem szép, pedig dehogynem. És igen, nyilvánvalóan nincs rajta a magánéletében sokszor smink (minek is lenne...), de szerintem meg akkor is nézhet ki szépen, csinosan. Az ilyen szánalmas bulvár lesifotók engem meg baromira nem érdekelnek, azokkal a férgekkel együtt, akik az ilyen képeket készítik. Egyébként meg úgysem fogok sosem találkozni Mila Kunissal (nagy valószínûség szerint) a magánéletben, így annyira nem is érdekel, hogy ott esetleg mennyire lehet ápolatlan/kevésbé szép, mint a filmekben, viszont nem gondolnám, hogy sokkal kevésbé adna magára ekkor...
Querelle 2015 szept. 04. - 20:47:56
Én egyszerûen nem értem, hogy mit láttok boldogult Williamsben, ami olyan nagy sztárrá teszi ? Majdnem minden szerepében ugyanazt a szereplõt játssza, a gesztusai ugyanazok.Talán még a Holt költõk, és a Halászkirály amiben alakít.A többi ugyanaz a bárgyú mosoly, elesettség, jópofaság.Egy idõ után kimondottan fárasztó, idegesítõ. Sajnálatos, hogy betegsége miatt öngyilkos lett, ez tény, de ettõl még nem lesz tehetségesebb, utolérhetetlenebb, mint amilyen volt.
Querelle 2015 szept. 04. - 17:17:04 Előzmény King Diamond
"Mila Kunis most is gyönyörû (bár mikor nem..)"
Megmondom, amikor az igazi arcát látod, és nincs rajta másfél kiló máz.
7/10
King Diamond 2015 aug. 30. - 20:10:02 7/10
Szép film. Vannak benne nagyon jó poénok, de alapvetõen elég lehangoló. A szereplõk többsége jól játszik, elég sok ismerõs arc van: Robin Williams még ugyan kirázta kisujjból ezt a szerepet, és annak ellenére nagyon jókat lehet szórakozni rajta, hogy egy komor, nem vidám szerep. Nagyon sajnálom õt, mert itt is láthatjuk, hogy mennyire jó színész is volt. A többiek is jók, Mila Kunis most is gyönyörû (bár mikor nem..), Peter Dinklage-t is jó volt látni a Trónok harca mellett filmben is. Számomra nem volt unalmas, erõltetettnek sem éreztem. Viszont a magyar szinkron nem mindenkinél volt jó választás. Mikó István ugye az állandó szinkronhangja volt Robin Williamsnek, tökéletesen is passzol hozzá a hangja. Mila Kunisnak viszont Pikali Gerda kellett volna, akivel már 'megszokhattuk', mert nagyrészt õ szokta szinkronizálni, Pálmai Anna hangja nem illett hozzá, mint ahogy Peter Dinklage-hoz sem illett Kõszegi Ákos. Hozzá pedig a Trónok harca-beli Láng Balázs illett volna jobban. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, ha másért nem, Robin Williams emlékére mindenképp.
7/10
3/10
stupek2 2015 aug. 12. - 11:20:12 3/10
A téma lerágott csont. A film tragédiának vígjáték, vígjátéknak meg nemigen sikerült. Robon Williams emelte volna a színvonalat, de nem a tõle megszokott szerepet kapott, így nem is sült el jól. Inkább tragédiának kellett volna rendezni, más fõszereplõvel, akkor még sírtam is volna. Most csak idegeskedtem az elõre látható "poénok" miatt.
EgonNagy 2015 júl. 12. - 09:18:27
A poénok nem annyira nagyok. Egy része régi, sokszor elsütött. A dadogós résznél is már az elején lehetett tudni, hogy mi lesz a csattanó.
A téma is sajnos már (nagyon) lerágott csont. Ezek tanulságosak fontosak az ember életében, de aki már nem kamasz, nagyon sokszor találkozott ezekkel a mondanivalókkal, könyvben, filmben.

Semmi újat nem dolgozott fel vagy mondott a film.
Egyedül a színészek emelik a színvonalat.

Felnõtté válásba lépõ fiataloknak ajánlható, akik már érzelmileg, értelmileg is fogékonyak lehetnek erre, és nem találkoztak már unásig a témával.

Ez egy közepes, egyszer nézhetõ film.
8/10
IceCortez 2015 júl. 06. - 23:58:54 8/10
A film szerintem jól sikerült, Robin Williams hitelesen játssza a fõszereplõt. Kicsit szomorú voltam hogy ez az utolsó film amiben szerepelt, mert (ha utána olvastok) az utolsó évei neki sem voltak a legvidámabbak :(

Egy érdekes témára világít rá számomra, amit sokaknak a figyelmébe ajánlok:


Egyik barátom elég rosszban volt az apjával egy apró nézeteltérés miatt, amit nem tudtak megbeszélni évek során sem. Az édesapja egyik pillanatban rosszul lett és meghalt. A barátom a hír hallatán egybõl a kórházba sietett, de sajnos ott közölték vele a rossz hírt. A barátom alig tudta feldolgozni az tragikus eseményt és nagyon sokáig magát okolta azért mert egy butaság miatt rosszban volt az apjával, akit igazából szeretett és nem tudta neki elmondani mennyire is szereti és mi mindent köszönhet neki az életben, amit õ megteremtett neki. Kicsit átéreztem én is ezt az érzést a film alatt és átértékeltem sok dolgot az életemben.A lényeg az, hogy az ember ne legyen haragban a szeretteivel bármi is történik, mert az élet rövid és soha nem tudhatjuk melyik nap lesz az utolsó. A családot és a barátokat nem szabad elhanyagolni és rájuk erõltetni a dühöt, mert õk a legfontosabbak az életünkben.

Kicsit meseszerû ez az egész, de ilyenkor döbben csak az ember arra, hogy mennyi mindent másképp kellett volna csinálnia az életben.... De még nem késõ, mindenkinek kezében van a lehetõség hogy változtasson, még idõben!
6/10
pihes 2015 júl. 05. - 15:06:54 6/10 Előzmény addy
Viszonylag, egy jó filmrõl beszélhetünk.
A düh, mit vált ki az emberbõl, emberekbõl...
Csupán, egy olyan részt találtam, amin nevetni lehetett, szerintem, a vígjáték, nem kifejezetten csak erre vonatkozott.

R. W. készített jobb filmeket is ennél!
1/10
lompos1 2015 júl. 05. - 08:25:00 1/10 Előzmény izo-top
hatalmasakat röhögtem ezen az eszméletlen "vígjátékon"...a legjobban akkor, mikor és ahogy a végén eltemetik.tanítani lehetne ,hogyan fogják meg és tapintanak rá a történet bohókásabbnál bohókásabb dramaturgiai fogásaira.gratula a film készítõinek,még sok ilyen,AGYBETEGSÉGGEKKEL teli,csodálatos bohózatot! kategóriájában oscar-ra jelölöm...!
Összes hozzászólás