Búcsúpohár

Bakancslistához adom
The Parting Glass
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 95 perc, 2018

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Több száz éves hagyomány, hogy a baráti összejövetelek végén a skótok eléneklik a tradicionális „The Parting Glass” című dalt. Ez annak a bánatnak a kifejezése, hogy már közel az együttlét vége, de jókedvvel gondolnak vissza a közös pillanatokra. A film megmutatja, hogyan hozza össze a családtagokat a legfiatalabb nővér tragikus halála. A megtört apa csatlakozik rokonaihoz és az öregedő apjához egy utazásra, melynek végén egy fájdalmas és örömteli emlékekkel teli összetett kép marad Colleenről.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
lunula 2020 szept. 18. - 21:52:13
Szerintem ez jobban működött volna regényként, ahol több a részlet. Fura egy film, nem rossz, de ennél több is lehetett volna. Ha jó a forrás, O'Hare nyilatkozta, hogy kb. 85 %-ban megfelel a valóságnak. Különös, hogy így állít emléket a testvérének, és nem próbált ennél többet megjeleníteni, persze mondhatnánk azt is, hogy művészfilm, de az keveseknek - és az alkotóknak - készül, keveseknek tetszik. Nyilván a család érti, átélte, de a néző kívülálló, és ezt éreztetik is, hiányoznak részletek. A hátramaradt családtagok vannak a középpontban, néhány visszaemlékezés van, de semmi célja, persze, ha akarom, belelátok valamit. Az elengedést, megbékélést ábrázolná, de az - mondhatni - csak úgy megtörténik. A párbeszédek is furák - szándékosan -, persze mindenki tapasztalhatta már, hogy összeszokott társaság fél szavakból is érti egymást.
6/10
dandelion83 2020 jún. 23. - 16:32:54 6/10
Szeretem az ilyen hangulatú, lassú filmeket. Szeretem, amikor az emberek egy kis csoportja közösen nosztalgiázik a régi emlékek felett. Jó volt a szereposztás, a zene, mégis kevésnek éreztem egy kicsit...