Budapesti bevetés

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 72 perc, 1998

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A Német Vöröskereszt egy 100 ágyas mozgó tábori kórházat küldött 1956 Novemberében Budapestre, a harcokban sérültek megsegítésére. A kórház rendeltetésszerű működését a zavaros politikai és hadi helyzet bizonytalanná tette. Az ideiglenes kórházat Óbudán, a Felcserképző Iskola épületében állították fel. A kórház a Vöröskereszt védelmet sugalló jelvénye ellenére mindenféle zaklatásnak volt kitéve. A letartóztatást, az eszközök elkobzását és a deportálást követően a szovjet hatóságok kiutasították őket Magyarországról. Az akció német és magyar résztvevői eredeti helyszíneken elevenítik fel a történteket: a szomorú és humoros epizódokat, a szerelmeket és tragédiákat.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Diablo72 2016 júl. 17. - 17:34:21 Előzmény feketevipera
A háborúban az a szabály , hogy nincs szabály, és különösen nagyvonalúság az nincs. Az erõsebb gyõz és , és jaj a legyõzöttnek...
feketevipera 2010 aug. 25. - 19:09:34
Tanulságos dokumentumfilm arról, hogy mindig vannak olyanok, akik nem akarják betartani a játékszabályokat, így '56-ban a német Vöröskereszt egyes tagjai sem menekülhettek meg a szovjetek "vendégszeretetétõl". Szomorú, amikor a nagypolitika így átgázol elveken, intézményeken és embereken.