Buhersereg

Bakancslistához adom
Buffalo Soldiers
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-német vígjáték, 98 perc, 2001

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

1989-ben a berlini fal leomlik, és a világ feszülten várja egy új világrend stabilizálódását. A Nyugat-Németországban állomásozó amerikai Roosevelt hadtest katonái azonban valami egészen mással vannak elfoglalva. A katonai bázist mintha nem is Berman parancsnok (Ed Harris) irányítaná, hanem egy egyszerű katona, a sármosan szélhámos Ray Elwood (Joaquin Phoenix), aki ügyesen manipulálja és kihasználja nem túl eszes főnökét. Elwood három dolgot imád Németországban: a Mercedes Benzt, a sebességkorlátozás hiányát az autópályákon és a vidáman burjánzó feketepiac korlátlan lehetőségeit.
Piaci tevékenységébe a hadsereg mosószerének eladása éppúgy beletartozik, mint a heroin-kereskedelem. Elwood élete akkor válik még izgalmasabbá, amikor új katonai elöljáró érkezik a bázisra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy rendet teremtsen. Ray Elwood helyzetét tovább nehezíti egy váratlanul ölébe pottyanó több millió dolláros fegyverkészlet, egy rebellis ifjú hölgy, egy féltékeny szerető, no meg egy őrült török kábítószer-kereskedő.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
pelu 2012 júl. 17. - 10:23:46 8/10
Nagyon jó kis film ez! A címe alapján azt hittem valami idióta vígjáték, aztán a szereplõgárdát meglátva már kételkedtem benne. Végül nem is csalódtam. Nagyon eltalálták a filmet, és a színészek is hozták a színvonalat!
sixabi 2011 júl. 19. - 09:37:07 Előzmény frankrose
EZ NEM HÁBORÚS FILM!
6/10
The Man Who Laughs 2010 júl. 19. - 00:34:22 6/10
Buhersereg (Buffalo Soldiers)

Be kell vallanom, kicsit csalódtam a filmben. Noha, nem volt nézhetetlen, de sokkal több poénra számítottam, azért volt néhány egészen jó fekete/morbid humorral átszõtt jelenet, azok tényleg viccesek voltak.

Joaquin Phoenix jól játszott, de szerintem a film legjobb alakítását Ed Harris nyújtotta.

A film sztorija, a szállak összeérésével lesz igazán izgalmas, sajnos ez az utolsó 20 percnyi leszámolás csupán, addig a katonai bázis és az abban történõ seftelés illetve unalomûzõ módszerek szatirikus bemutatása dominálna egy kis drámával. De, humorból mint mondtam nincs elég és a dráma sem súlyos.

A vége és a film háború ellenes tanulsága viszont kifejezetten tetszett (igaz az általam korában látott Fegyvernepper is szinte ugyanezt a poént süti el, így nem lepett meg)

Köszönhetõen a jó színészeknek, a nem sok, de tényleg humoros résznek és a végének, nem bántam meg, hogy megnéztem. Egyszeri szórakozásnak jó volt, de nem nyújt maradandó élményt.

6/10

Szatirikus "seftelõs" témában nálam továbbra is a Fegyvernepper, szatirikus katonás filmek közül meg a megunhatatlan Kelly hõsei a kedvenc.
csaj 2009 ápr. 11. - 22:31:05
ááá ez igen nagy film:D
már rég láttam, de emlékszem, h van egy érdekes humora:D
4/10
offtopic
frankrose 2009 febr. 06. - 14:23:07 4/10
Nem érdemel a film túl sok pontot, elég gyenge a sztori, semmi történés nincs benne, elég uncsi volt végig. Valóban hiteles képet festhet a film az adott helyröl, idõröl, viszont háborúhoz semmi köze, az említett hidegháborúhoz pedig pláne nem, a hidegháború a II. vh. utáni idõszak néhány éve, elvi hadviselés, ezért hideg, a film pedig 89-ben játszódik, a nagy eseményekhez pedig semmi köze (a fal leomlása is csak egy pillanatra jelenik meg), egy tipikus idióta amcsi film, nem hinném hogy az amerikai hadseregben elõfordulna bármikor hogy egy többmilliódolláros tankba a teljes legénység beszívva induljon gyakorlatra. Én úgy 4 pontot adnék a filmnek, aki háborús filmet akar, annak ajánlom Az ellenség a kapuknált, A sólyom végveszélybent, és a Das Boot-ot.
10/10
iso-kicsibruce 2009 febr. 04. - 22:24:50 10/10
Akik azt írják, hogy nem vígjáték, hát igazuk is van, de mit vártak? Szatírának viszont nagyon rendben van, bár a vége kicsit el van kenve az akciósabb részekkel, de a slusszpoén azért megvan. Aki olvasta a 22-es csapdáját, az könnyen párhuzamot vonhat, és ha az tetszett, ez is fog. A színészeket mind jól válogatták ki a szerepre, a cselekmény szépen fel van építve, a morbid humor is korrektül idõzített, ha tetszett késõbb is röhögni fogsz amikor eszedbe jut. 10/10
7/10
beo71 2009 jan. 14. - 18:29:02 7/10
Okés háborús szatíra,jó történet és jó színészek + a remek Joaquin Phoenix.7/10.
10/10
Ricsa'rd 2008 ápr. 30. - 18:14:13 10/10
Pár évvel ezelõtt éjszaka felébredtem, az HBO-n éppen egy film kezdõdött. Hihetetlenül jó film volt, de nem tudtam a címét. Elég hosszú idõ eltelt már mikor az egyik barátom elhozott egy CD-t, a Buher Sereg-et. Belenéztem, na EZ volt az! Végre! A magyarok nem tudnak filmcímet kitalálni, nem csoda hogy nem találtam. Én 10 pontot adok rá, szubjektív vélemény, de nem vagyok ezzel egyedül. A történet, a szereplõk és a rendezés is nagyon jó volt. Humor van benne nem kevés, de inkább sötét. Csak ajánlani tudom, Joaquin Phoenix filmjeit azóta is kedvelem.
7/10
bujka 2008 febr. 11. - 23:00:57 7/10 Előzmény rongybagoly
Ez tényleg egy jó film, de a vígjátékhoz löze nincsen szerintem, szóval más kategóriában kellett volna kiírni. A hidegháborúról elég fura képet mutat és nagy igazságokat is kimond.
10/7


SPOLILER:

Szerintem a vége úgy lett volna az igazi, hogy azzal fejezõdik be, hogy zuhannak és ez az utolsó képkocka...és mindektten meghalnak.
rongybagoly 2008 jan. 30. - 18:32:52 Előzmény biborka
Mégis, melyik volt az a nagy poén?
Amikor a hullát kidobták az ablakon?
Vagy amikor a tank át ment a benzinkúton és az a két szerencsétlen marha megsült?
Nem, már tudom. Arra gondolsz mikor a végén a két betépett kommandós felváltva szúrta egymásba a bajonettet!
Vagy csak nekem nincs humorérzékem?
De a film jó volt, csak nem a vígjáték kategóriában
efes 2008 jan. 29. - 22:01:56
mi van a monitoron??? :)))

ez a mozi '89-ben játszódik, ha belegondolok, én csak egy évvel korábban töltöttem az idõmet a seregben, ugyanúgy, mint EZEK, cak a másik oldalon. nekünk itt azt mondták, hogy EZEK az ellenség, ha mi ezt akkor tudtuk volna...:D

film+ eltévedt egy picit, tök jó kis katonás film ez, picit a kelly hõsei nyomán, remixed version. joaquin phoenix rulz.
Dr Milton 2008 jan. 29. - 20:12:24 Előzmény biborka
Nem egy utolsó film, többször is meg lehet nézni. Melyik poénra gondolsz?:)
biborka 2007 okt. 21. - 20:05:50
ez 1 nagyon komoly kis film!!
a filmtörténelem 1ik legnagyobb poénja van benne(sõt kettõ)!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu