Bűn és bűnhődés

Bakancslistához adom
Prestupleniye i nakazaniye
szovjet filmdráma, 221 perc, 1969

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
panndita 2014 febr. 28. - 22:33:39 Előzmény ehajno
Igencsak fiatal voltam még, amikor megtudtam, hogy egy másik község mozijában játsszák ezt a filmet. Nagyon izgatott lettem, attól féltem, nem fogok jegyet kapni..., és tán hatan voltunk a moziban! Nekem életem egyik legnagyobb filmélménye volt, de gondolom ennek oka, hogy imádtam mindent, amit Dosztojevszkij írt! A mû elõzetes elolvasása nélkül lehet, hogy nem annyira érthetõ ez a mû. A legtöbb regénybõl készült filmnek ez alapvetõ hibája, hisz nem látjuk a gondolatokat, bármennyire jók is a színészek, nagyon nehéz mindent átadniuk. A késõbbi filmet szándékosan nem láttam, mert engedtem, hogy ennek a filmnek az emléke éljen bennem.
10/10
ehajno 2011 aug. 06. - 20:53:29 10/10
Ma találkoztam néhány osztálytársnõmmel, akik felidéztették velem ezt a filmet is. Állítólag õk agyon unták magukat, ettek, ittak (de mindezt csendben, mert a tanárok is ott voltak). Csalódtam bennük, mert azt hittem, hogy ha már egy osztályba jártunk, akkor valami rájuk is ragadt. Hát sajnos nem. :(
Innokentyij Szmoktunovszkij játéka fantasztikus. Mással el sem tudom képzelni Porfiri szerepét. Tökéletes választás volt.
Szeretném újra látni (reklám nélkül).
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu