Bűnök

Bakancslistához adom
Forbrydelser
16 éven aluliak számára nem ajánlott dán filmdráma, 101 perc, 2004

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Anna női börtönben dolgozik lelkipásztorként. Itt találkozik Kate-tel, aki csodákat képes véghezvinni, ami abban nyilvánul meg, hogy drogosokat támaszt fel a túladagolás utáni állapotból. Kate-nek azonban van egy szörnyű titka: hagyta szomjan halni gyermekét, miközben maga is drogozott. A történet számos konfliktust dolgoz fel, a legsúlyosabb Anna terhessége körül keletkezik, ugyanis kiderül, hogy gyermeke nagy valószínűséggel Dawn-kóros lesz. Felmerül az abortusz lehetősége, ám ez Anna esetében különösen nehéz kérdés, hiszen a börtönben olyan anyákkal foglalkozik, akik megölték gyermeküket.
Bemutató dátuma: 2005. március 17. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
luci87 2023 jún. 27. - 17:29:48 8/10
Aki konnyu szorakozasra vagyik ne nezze meg.
Jo film, nehez temakat boncolgat.
A vegen masra szamitottam.. gyors vege lett.
7/10
Newcastle United 2007 jan. 20. - 08:37:57 7/10
A Rekonstrukció biztosan nem volt új, egyszer már játszották. Jövõhéten az Édes álmok lesz, szintén ismétlés. Igaz azért jó õket visszanézni, hiszen nem játszák halálra ezeket a filmeket még a közszolgálati adók se, kereskedelmin pedig végképp nem lehet találkozni velük.
Abban bízok nagyon, hogy a Testvéreket is mûsorra tûzik a sorozat keretében, mert ahhoz sajnos még nem volt szerencsém.
intro 2007 jan. 20. - 07:29:52
a múlt heti Rekonstrukció is új volt a palettán, meg ez is, de tény, hogy sokat ismétlik ezeket. én szívesen nézem vissza õket többször amúgy...
7/10
Newcastle United 2007 jan. 19. - 09:24:44 7/10
És talán így is van ez rendjén...
7/10
Newcastle United 2007 jan. 19. - 09:24:06 7/10
Szintén nagyon tetszett, márcsak a klasszikus dogma technika miatt is.
Én is örülök ennek a dán sorozatnak, csak az bosszant egy kicsit, hogy elég sok benne az ismétlés. Az eddigi filmeket már minimum egyszer játszották, de asszem ez a Bûnök legalább most tévépremier volt.
Athelas 2007 jan. 19. - 00:15:55
A filmben evangélikus lelkész volt Anna, ami nem is meglepetés, egy dán filmtõl. A katolikus egyház sosem fogja engedni a nõi papságot, akkor már nem is lenne katolikus...
Athelas 2007 jan. 19. - 00:07:25
Nekem is tetszett, belegondolni is nehéz volt, ilyen helyzetekben hogyan döntenék. A film befejezése után csak döbbenten néztem a stáblistát, hatásos, anélkül, hogy hatásvadász lenne. Nem egy könnyed film, de megéri megnézni. Gondolkodásra késztet.
Nagyon örülök a Dunán ennek a dán filmek sorozatnak, meg egyáltalán annak, hogy rengeteg jó európai filmet sugároz.
Hogy miért nincs a kommerszcsatornákon ilyesmi? Nézd meg milyen céllal jöttek létre (profit), nézd meg kik vezetik, milyen "értékeket" (?) közvetítenek és akkor talán már nem is fogod feltenni ezt a kérdést. Én örülök, hogy csak a királyin meg a Dunán vannak ilyen filmek, legalább nincs reklám.
Pontifex 2007 jan. 18. - 22:58:09
Nem vagyok nagy tévébuzi, de: Mindenki sajnálhatja, aki nem látta..., aki viszont látta az meg nem fogja feledni... A film olyan témákat boncolgatott, amivel nem szívesen találkoznánk a való életben.
Mondja meg nekem valaki, ilyen filmeket miért csaka Királyin (vagy esetleg a Dunán) láthat(t)unk?
Visszatérve a filmre, korábban sokat gondolkodtam azon, hogy a mi Anyaszentegyházunk miért nem veszi fontolóra(nemhogy zsinatra) a nõi pap kérdését. Ne feledjük ugyanis, hogy milyen ragyogó nõi tanárok és gondozók vannak a világban, akik tudnak hatni az emberekre. Ennek ellenére ez a film megmutatta azt az oldalt, hogy a lelki életben ez náluk miért nem mûködik. (Ez persze nem jelenti azt, hogy minden férfi pap a maga kiválóságában tevékenykedik.)
perry 2007 jan. 18. - 08:17:45
Volt szerencsém látni a filmet, a kezdetén arra gondoltam ,hogy ez is csak 1 börtönfilm a szokásos konfliktus helyzetekkel.
Örömmel vallhatom be ,hogy tévedtem. Egy zárt környezetben "csodát" teremteni. a nyomasztó világot jobbá tenni izgalmas ellenpontozása a bezártságnak.
Ami +1 nagy dobás a casting, izzig - vérig szinésznõket láthatunk a filmben. Csak azoknak ajánlanám teljes szívvel a filmet akik nem
a Hazard megye lordjaira számítanak.