Bűnösök és szentek

Bakancslistához adom
Sinners and Saints
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 100 perc, 2010

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Sean Riley nyomozó a teljes érzelmi megsemmisülés határára került kisfia halála és házasságának kudarca után. Új társa egy ifjú gyilkossági nyomozó, Will Ganz, akivel egy különösen brutális gyilkosságsorozat felgöngyölítésén dolgoznak, amely pusztító bandaháborút indított el New Orleansban. A két zsaru hamar rájön, hogy a háttérben egy volt katonákat foglalkoztató magán biztonsági szolgálat áll, amelynek a megállításához Rileynak saját katonai múltjára kell támaszkodnia.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Nagy1A 2017 jan. 30. - 15:14:35 Előzmény olahmiki1959
Spoileres és OFF! Amit pedzegetsz, az sajnos kivédhetetlen! Ma már elvárás az elõzõ korok hõseinek, cselekményének mindenben felülmúlása, egy átlag amerikai filmben percenként két kézbõl 400at lõnek, 20 kocsit törnek és 100 ezer dollár már nem tét, csak a millók jöhetnek számításba!! Az sem biztos, hogy elég, mert Brúsz Vilinek ugye, az egész földre kellett vigyázni!! Éppen tegnap este kellett sajnos végigszenvednem, az amúgy nem olyan rettentõen antipatkus Jason Statham-et, amint mestergyilkosként feltámadt és amikor a tetõrõl elõrehajolt, hogy leugorjon, akkor azt mondtam, hogy ha most ez ráugrik a sárkányrepülõre, felállok és vége.......befejeztem ezt a baromságot!...........Hát ráugrott!!
Utána már csak azt néztem, hogy milyen hihetetlen együgyûséggel tolták a pofánkba, a mindent legyõzõ, mindenkit lelövõ, mindenhova terv szerint bejutó, szupertökös, kopasz, borostás rosszarcú fõhõst! Az ember, aki megrendelésre mintaszerûen kinyír mindenkit a környéken aki él és mozog - sajnálom, hogy a stábot nem nyírta ki, rendezõstõl, forgatókönyv íróstól, mindenestõl együtt ( na a Jessicáért azért kár lett volna) példakép a kissrácoknak és egészen biztos, hogy arra vágynak, hogy olyanok lehessenek, mint Õ!! Már a film közben is elgondolkodtam azon, hogy mennyire megváltozott a filmkészítés és a hõsök kiválasztása. Annak idején mi a Belmondó, Delon, Kirk Douglas, Yul Brinner, Roger Moore, Steve McQueen tipusú arcokon nõttünk fel, menyire más arcok, mint ez a Statham féle karakter! Persze, lehet, hogy én tévedek, mert a Jessica Alba, aki pedig nem egy utolsó semmi, egy nap alatt szerelmes lett bele!! Essemsemmiám!
Killbox 2015 máj. 14. - 20:17:47
Értelmetlen,értékelhetetlen,zagyva baromság.
0 pont.
7/10
Medvigy Mihály 2015 ápr. 03. - 21:42:07 7/10
7 / 10 Átlagos krimi , átlagos megoldásokkal.
stacek 2015 márc. 01. - 00:47:44 Előzmény olahmiki1959
Jó lenne ha mindenki így gondolkodna!
8/10
makovecz1972 2014 nov. 18. - 17:43:40 8/10
Annyira nem rossz film, nekem tetszett! Bár a vége kicsit zavaros, már akinek ez feltûnik! 10/8
olahmiki1959 2014 szept. 20. - 05:46:27
Nagyon jó filmet lehetett volna ebbõl csinálni, de a történet egyre kuszább, egyre több szálon futó, egyre zavarosabb lett, rengeteg megjegyezhetetlen névvel, az akciójelenetek pedig - bár nagyon életszerûeknek tûntek, sõt, idõnként kifejezetten brutálisak voltak, - mégsem voltak reálisak, ugyanis például
New Orleans bizonyos negyedeiben a házak fából, vastag deszkából készülnek, amelyeken gyakorlatilag bármilyen kaliberû lövedék úgy megy keresztül, akár a kés a vajon.
Tehát nem lehet órákig lövöldözni a házban elbújó gengszterekre, mert néhány sorozatlövés után mindenki meghalna, aki bent van, ugyanis az összes golyó átütné a deszkafalakat.
És még számtalan, hasonló hiba van, amelyek kiküszöbölésével, és a történet egyszerûbb, érthetõbb vonalvezetésével
egy sokkal jobb, drámaibb, maradandóbb filmet lehetett volna készíteni.

Egy dolgot azonban mindenképpen meg szeretnék említeni, ami egy nagyon rossz tendencia, és meg kellene állítani a terjedését.
A filmben több olyan jelenet is van, amelyben embereket lelocsolnak benzinnel, és élve felgyújtják õket.
Ilyen borzalmakat eddig csak a neten lehetett látni, szerintem játékfilmekben nem kellene ilyeneket bemutatni, mert lehet, hogy néhány barom ezeket látva esetleg ötleteket vehet innen is.
Ahogy mostanában már elõfordul, hogy embereket fejeznek le európai országokban, - ami eddig teljesen elképzelhetetlen volt, - úgy már nálunk is elõfordult vidéken, hogy egy féltékeny férj leöntötte a feleségét benzinnel, és megpróbálta felgyújtani.
Szörnyû!

Ilyen szempontból ezt a filmet rendkívül károsnak tartom, megkockáztatom, hogy talán be sem kellett volna mutatni, pláne nem a közszolgálati tévében.:D
AKG87 2013 nov. 24. - 19:47:19
Sajnos elég gyenge film. Körülbelül olyasmi élményt nyújt, mint a helyszínelõk sorozat egy jobb epizódja. Annak ellenére, hogy a történet egy egyszerû leszámolásról szól, elég zavaros, hogy ki kinek a kicsodája. Nem ismerjük meg õket. 1-2 jó jelenet meg beszólás teszi elviselhetõvé, de egyébként üres az egész. Pedig New Orleans-ben játszódik, ami már a hangulata meg a történelme okán is adna némi okot a reményre a standardnek számító New York, LA, stb. helyszínek után.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu