Butch és Sundance legendája

Bakancslistához adom
The Legend of Butch & Sundance
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai-amerikai akciófilm, 86 perc, 2006

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Butch Parker egyszerű cowboyból, egyik napról a másikra bankrablóvá válik a legjobb barátjával, Harry "Sundance Kölyök" Longabaugh-val együtt. Mind a ketten Mike Cassidy bandájának tagjai lesznek és olyan bankokat céloznak meg, amelyek gazdag és kapzsi emberek kezében vannak. Ugyanakkor Mike és Butch egyformán odavannak Ettáért, a tanárnőért és állandó versengés folyik köztük. Amikor pedig Durango megöli Cassidyt, Butch tiszteletből felveszi a nevét és véres bosszút esküszik.

Stáblista:

Szereplők

The Sundance Kid
Mike Cassidy

Hozzászólások

Szerinted?
gladiolus 2015 jún. 01. - 20:09:56
Én ezt nem láttam, hála Istennek, nem is fogom, a létezésérõl sem tudtam. De ahogy elnézem, és amit írtok, ez csak bûncselekmény lehet.A régi ikonikus alakok helyére nemcsak hogy macskajancsikat, de senki mást nem lenne szabad betenni.
Nem szeretek filmrõl úgy írni, hogy nem nézem meg, de ezt most nem nézem meg.
Az igazság az, hogy bármit is szeretnék ide írni, mindig csak a Paul Newman féle film jut eszembe, csak arról tudok írni Butch és Sundance kapcsán, mert azt imádom, és mert abban a filmben Newman és Redford nem színészek, hanem teljesen azonosak Butch és Sundance személyével, egyszerûen nem játsszák, hanem élik a szerepüket. Az valami fantasztikus, felejthetetlen terméke az amerikai filmgyártásnak, még akkor is, ha minden idõket vesszük alapul.
Paul Newman és Katherine Ross biciklis jelenete, na meg a fantasztikus Raindrops keep falling on my head és Bert Bacharach további zseniális zenéi egyszerûen felejthetetlenek.A vonat felrobbantása, a Kuss legyen mostmár Böngész, stb....ennyi év távlatában is tisztán emlékszem egész mondatokra.
Amikor pedig a végén elõfutnak és megáll a kép, megjelennek a rajzolt figurák, hát....az az egyik legmonumentálisabb vég és legfantasztikusabb rendezõi mestermû, amit valaha is láttam, a kép, a hang, az érzelmek tökéletes összhangja, a katarzis teremtés csúcsa.
Szóval a lényeg, hogy egy ilyen klasszikust tilos megrongálni azzal, hogy bárki, bármikor, bárhol megpróbálja még egyszer filmre vinni. Vannak esetek, amikor nincs once more. Csak egyszer, csak azokkal, csak akkor volt jó, és ennyi. Mert mindannyian arra a filmre akarunk emlékezni.
olahmiki1959 2015 jún. 01. - 06:49:25
Ez most komoly???
Két ilyen idióta macskajancsival újból leforgatták azt a klasszikus remekmûvet, amiben annak idején Paul Newman, és Robert Redford játszották a fõszerepet?
Az orvos mit mondott a rendezõnek?
Borogassa, akkor talán elmúlik?.:DDD
Te jó ég!...:)
conchita 2010 máj. 29. - 04:59:32 Előzmény jt_coda
Bocs hogy belepofázok...lehet folyamatos melléknévi igenév a kedvemért?...Emígyen: felejtendõ. Bár.... csak az lehet a baj hogy a Paul Newman-est én is elõbb láttam.
jt_coda 2009 nov. 01. - 19:49:45
................Paul Newman-el és Robert Redford-al

(Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969)......az igen.................míg emez felejthetõ
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu