Caligula

Bakancslistához adom
olasz-amerikai filmdráma, 150 perc, 1979

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Az idős Tiberius római császár érzi, hogy közel a halál és már csak beteges orgiáknak él saját kis szigetén. Trónját fiára, Gemellusra kívánja hagyni, ám arra a velejéig romlott Caligula is pályázik. Caligula egy alkalmas pillanatban Tiberiust a halálba segíti, míg Gemellust engedelmességre kényszeríti. Az újdonsült császárnak immár nincsenek aggályai, hogy hatalmát saját förtelmes szeszélyei kielégítésére használja fel. Sőt kegyetlen vérontás veszi kezdetét Rómában, amelynek nemcsak Caligula ellenlábásai, de ártatlan kívülállók is áldozatul esnek...

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nikato 2019 máj. 09. - 17:09:38 8/10
Szerintem nagyon jól sikerült alkotás. Az elején feltűnik, hogy az Onedin család betét dala szól. :D
Quinn Mallory 2017 szept. 05. - 21:46:41
Pontosan!
Matthias 2017 szept. 05. - 19:08:57
Sok az elégedetlen, de ez a film azért ilyen, naturalista, és kegyetlen, mert ilyen volt Caligula élete, az uralkodása alatt. Caligula az elsõ igazi zsarnok, és valószínûleg egy pszichopata volt, és ezt mutatja be ez a film, nem pedig a kedves Caligulát korhatárosan, aki arra kíváncsi, nézzen róla tudományos ismeretterjesztõ filmet a spektrumról.
frenchbullie 2016 ápr. 09. - 06:40:12
üdv! Hááááát, meg hmmmm... Azt hiszem, én sem bírok egyebet mondani, mint az elõttem hozzászólok zöme. Ez a film egy szado-izé horror-pornó valami. Egészen gyanútlanul futottam bele a filmbe, és gondoltam, a neves szereplõgárda majd csodát tesz. De nem... Bevallom, végül kb. 10 perc alatt tekintettem meg a teljes filmet, mert elég hamar elkezdtem tekerni, gondolván, hogy csak-csak látok majd egyebet is, mint huncut kis (nagy) pajzánkodásokat, meg vértócsákat. De nem... Emlékszem, mikor láttam a Felül semmi-t, arra gondoltam, milyen bevállalós is Helen Mirren. Így a Caligula után már nem csodálkozom. Ha jól meggondolom, a Tombol a holddal és a Mechanikus naranccsal McDowell már kellõképp ismertté vált, úgyhogy a Caligulát talán a pénz, meg a polgárpukkasztás miatt vállalhatta be... Nem tudom. De ha római kort bemutató filmre vágyom, inkább megnézem megint a Quo vadis?-t, mondjuk azt a verziót, amelyben Ustinov alakítja az épp aktuális õrült császárt, (Nero-t) mégpedig zseniálisan. Ez a Caligula sztori pedig még így gyorsan megtekintve is több volt, mint elég. Egyszer is.

Olvastam, hogy a legfrissebb Spartacus sorozat kapcsán merült fel, hogy csak szex, meg vér és más semmi... De a Caligula még ezt is überelni képes.
offtopic
zooliii 2015 nov. 30. - 01:32:35 Előzmény pavniki
Hehe, milyen prûdek itt egyesek. :) Szeretnélek megnyugtatni, a fiad már réges-rég látott pornót, vagy ha valami véletlen folytán mégsem, 1-2 éven belül úgyis fog. 14 évesen meg már kúrni és szopatni fogja a kiscsajokat. Ilyen a fiatalok élete manapság, jobb, ha beletörõdsz.
offtopic
bojte 2015 márc. 06. - 19:16:55
Hol lehet megnézni a filmet?
1/10
pavniki 2014 márc. 27. - 22:38:43 1/10 Előzmény Newcastle United
Ez tényleg egy beteg film.
1/10
pavniki 2014 márc. 27. - 22:37:35 1/10
FILMDRÁMA?????? EZ????? PORNÓ, SEMMI MÁS..... Azért kifogásolom, mert filmdrámaként van feltüntetve. Még jó, hogy nem a 10 éves gyerekemmel ültem le megnézni történelem-kiegészítésként, mint mondjuk a Quo vadist? vagy egyéb történelmi filmet. Engem érdekelt volna Caligula élete, de ennyire mélyen azért nem. Ha pornót akarok nézni, akkor olyat keresek, engem a történelem érdekelt volna.
10/10
psytrance 2012 okt. 28. - 13:50:05 10/10
gyönyörû film 10/10
mahoney 2011 jan. 29. - 12:06:05
Tegnap este megnéztem, hát elég kemény film.
A díszletek nagyon jól el lettek találva, a jelmeztervezõ viszont nem sok jelenethez adhatott hozzá egy kis pluszt :), de ahol lehetett, megtett mindent.
Malcolm McDowell játéka zseniális volt, de néha elég bárgyú mondatokat adtak a szájába. Helen Mirren viszont egyáltalán nem kapott lehetõséget a karaktere kibontásához. John Steiner is jól nyomta, bár a karaktere béna volt. John Gielgud és Peter O'Toole meg fájdalmasan kevés szerepet kaptak a filmben (a jeleneteikért viszont a "maszkmesternek" jár a taps).
A 150 perces játékidõ nagyon sok, ha a fölösleges szexjeleneteket és brutalitást kivették volna a filmbõl, csinálhattak volna egy kb. 100 perces drámaszerûséget. A túl brutális jelenetek engem nem zavartak (pontosabban az nem zavart, hogy brutálisak, az már inkább, hogy feleslegesek), bár kajálás közben néztem a filmet (azt persze nem gondolnám, hogy
***SPOILER*** a valóságban is létezett olyan eszköz, mint amivel Macrot lefejezték
***SPOILER VÉGE***).
Volt néhány idegesítõ karakter és felesleges jelenet, de egyszer meg lehet nézni (ha van hozzá gyomra az embernek + szabad 2,5 órája).
SZKipi 2010 dec. 06. - 22:20:04
Ez a film számomra nem más mint egy, hollywood-i pornófilm. Senki ne akarja bemesélni, hogy ez kultusz film, mert nem az! Lehet sorolgatni, hogy de hát ezért meg azért... Nem! Az nem kultuszfilm, melyben teljes képernyõn lehet látni, amint egy nõi szereplõ egy férfit orálisan elégit ki. Persze teljes egészében végig is mutatják. Valószínûleg az zavar eme "alkotás" -ban, hogy filmdrámának tüntetik fel, holott sokkal jobban illik rá a szexfilm jelzõ.
Helen Mirren színésznõben is nagyot csalódtam, hogy ilyen filmben vállalt szerepet, nem ezt vártam tõle és nem ezt gondoltam róla. Ha a véleményem miatt gyerekesnek tûnnék, akkor sajnálom, de ezt gondolom eme pornófilmrõl.
2/10
Newcastle United 2009 jan. 26. - 00:24:48 2/10
Egyetertek. Tobb helyen szo szerint atment pornoba, plusz a tulzott brutalitas... Az alkotok se igenyes tortenelmi dramat probaltak kesziteni. Beteg film.
6/10
Vimpar 2009 jan. 26. - 00:11:59 6/10
Gyakorlatilag egy 2 és fél órás történelmi pornó,bár lehet hogy ebben a kategóriában ez az egy alkotás létezik...Szeretem a hasonlóan beteg filmeket,de ez valahogy nyomasztó volt.Bennem élt egy idilli kép a Római Birodalomról,és csak az zavar,hogy ezt tönkrette ez a film.
És valahogy a szép testek is elég visszataszítóak például egy fejlenyisszantós és egy péniszamputálós(vagy még sorolhatnám) jelenet között.Nagyon ki lett élezve a szexre: a közepén egy komplett leszbipornós epizód látható,szóval aki Caligula életére kiváncsi,az inkább olvasson róla könyveket!
10/10
smileatesz 2008 aug. 26. - 08:22:29 10/10
Szenzációs film Caliguláról, az õrült császárról, akirõl kiderül, hogy szeretni is képes volt, de sajna véletlenül õ maga öli meg a szeretett nõt. Gyönyörû emberi testek vannak a filmben. Ajánlom mindenkinek, fõleg Róma-rajongóknak ezt a filmet.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu