Cannibal Holocaust

Bakancslistához adom
olasz horror, 95 perc, 1980

Értékelés:

110 szavazatból
Szerinted?

1979-ben négy dokumentumfilmes eltűnt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról? Hat hónappal később a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting Co. kereső csapatot küldött az eltűnt filmesek után... A kutatás eredménye mindenkit elborzasztott? Ruggero Deodato felkavaró erejű filmjét több mint ötven országban tiltották be megjelenésekor. A film azonban óriási sikert aratott világszerte... A videokorszakban hazánkban VHS-en megjelent kölcsönzői változatok csak előjegyzéssel voltak hozzáférhetőek a Tékákban. Mindenki látni akarta a titkot...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Józan Paraszt 2022 okt. 02. - 22:51:07 Előzmény K_Ákos
:-D Műmejerek! Közben meg kétpofára zabálják a rántotthúst, meg a hamburgert.
6/10
Marton12 2021 okt. 15. - 19:54:28 6/10
Elég érdekes film, azt kell mondjam. Beteg, de mégis tetszett benne valami. Ruggero Deodato jól megcsinálta ezt a filmet, élethűnek tűnt benne sok minden, csak az a baj, hogy az állatok megölése ténleg igazi volt. Ennek ellenére mégis tetszett egy kicsit, van rá pár ok, miért érdemes nagyon ritkán megnézni. Ha valaki nagy horrorfilmes, annak ajánlott, de csak saját felelősségre természetesen.
buncow 2020 márc. 14. - 19:10:52 Előzmény buncow
Jah, mondom ezt úgy, hogy rendszeresen voltam disznóvágáson gyerekkoromban, láttam ahogy a fej nélküli csirke szaladgál még pár kört az udvaron, boncoltam általánosban békát, ami fej és szív nélkül elugrált, boncoltunk halat egyetemen - mivel madarat nem lehetett a madárinfluenza miatta akkoriban -, stb..
buncow 2020 márc. 14. - 19:03:02 Előzmény Helga Sélley
Öltek majmot, kígyót, pókot, disznót is. Szerintem mindegyikért kár volt a film kedvéért, főleg amelyikből amúgy is kevés van. Amúgy az egész film egy amatőr szoftpornó (terhespornó, erőszakpornó, stb), meg állatok mészárlásának a váltakozása, néha elég követhetetlenül. A rendező mintha ebben a filmben élte volna ki perverzióit, mert egyébként elég gagyi szerintem.
5/10
Helga Sélley 2019 júl. 28. - 21:15:39 5/10
Sajnáltam a teknőst. Csóri ott úszkálgat erre jól leölik. Szinte húsa se volt szerencsétlennek! Legalább krokodilt gyilkoltak volna, vagy kígyót...vagy majmot. Valami veszélyeset, vagy abből rohadt sok van, de a teknős az szemétség volt. Egyébkènt érdekes film, kissé túl mesterkélt és még egy régi filmhez képest is pocsékul nèz ki. Recseg ropog, mint a chips, ami néhol érdekesebb, mint maga a film.
A végére már nem tudtam eldönteni, hogy ez doku, thriller, horror, vagy pornó akar lenni.
M.G.P. 2019 febr. 09. - 12:53:01
Gyerekes megvalósítás (a korához képest is), értéktelen "film", teljes időpazarlás. Általában szeretem az olasz rendezők műveit, de Ruggero Deodato-nak egyetlen jó filmje sincs.
K_Ákos 2018 júl. 12. - 21:12:57
Istenem, ez a sok libtard, aki itt kiakadt pár állat miatt. Őrültség, hogy a mai világban valaki ennyire be tud dühödni, ha állatok megöléséről van szó.
Pszihológus haverom azt mondta, ennek az az oka, hogy egyre kevesebben élnek vidéken, egyre többen alakítanak ki a valóságról képet a médián keresztül, hírekből, filmekből saját tapasztalatok helyett, egyre több az állatokat emberi tulajdonsággal felruházó animációs film, amikkel a gyerekeket hülyítik, és ezek a mesék már nem olyanok, mint a régiek, ezek már ártanak, nem csoda, hogy itt tart a mostani generáció.
Az én véleményem az, ha az ilyeneket elhívnánk egy jó vidéki disznóvágással egybekötött lakomára, úgy sikítanának, mint valami királykisasszony és feljelentenék a házigazdát a sóhivatalban vagy hol szokták bejelenteni. :D :D
5/10
nikato 2017 dec. 07. - 10:56:30 5/10
Annyit mesélték akik már látták, hogy milyen rettenetes, hogy pár hete jutottam el odáig, hogy megnézzem végre, és olyan hatással volt rám, hogy még csak most írok róla. :D Magyarán el is felejtettem, hogy láttam. :D Bennem nem hagyott mély nyomokat, talán csak az állatok bántása, azt sem kellett volna igazából! A rendezõ 10 napot ült, mert annyira valósághûen ábrázolták a filmben a gyilkosságokat, aztán mikor bebizonyították, hogy csak filmes trükk volt, kiengedték. De az állatok megölése miatt megérdemelte volna, hogy többet üljön! A dal betétek is jók.
1/10
SzVanda 2017 ápr. 05. - 16:30:39 1/10 Előzmény Arabvagyok
Szerintem is sok az álszent.
De abban biztos lehetsz, hogy ha vki kuakadva fujtat egy állat megolese miatt, az soha nem fog egyetlen állatnak sem artani sehogy!
De abban igazad van, hogy van ilyen ember, aki csak ilyenkor fúj!
Szörnyû es elmebeteg egy ilyen rendezõ, aki csak egy film kedvéért életeket olt ki. Volt egy magyar is, aki (állítása szerint egy beteg ) kismacskát folytatott vízbe, hogy fel tudja venni. Remélem mar megfizetett érte, ha nem így, akkor úgy. Gyûlölöm az ilyet, ha meglatnam az utcán jonni, tuti szembe köpnem!
Vagy pl mikor vki túrázás közben megsérült, a kutyája elkergetett egy medvét, megmentve az a nyomorult életét, erre megölte a kutyáját es megette. Annyira nagy legény volt, hogy nem mert várni arra, hogy megtalálják (persze másnap megtalálták, nem a világ vegen volt) szánalmas gyáva cselekedet volt. Azt kívántam bárcsak vissza ment volna a medve miután jól lakott a saját kutyajabol aki az életét kockáztatva védte. Remélem õ is megbûnhõdött már. Az en szememben az ilyen ember nem méltó az életre.

A lényeg, hogy az ember mindig is kegyetlen es barbár volt, es az is marad! Messze felulmulva minden mas fajt ezen az elcseszett bolygón.
A film ezt mutatja be.
1/10
SzVanda 2017 ápr. 05. - 16:17:19 1/10
Az ember mindig is kegyetlen es arrogáns volt. Ez semmit nem változott csak azért, mert megtanultunk villával enni, es a saját kuckonkba piszkítunk. Sõt!
Nem tudtam minden nézni (tekertem) de errol a filmrol azt jutott eszembe, hogy a rendezõ egy elmebeteg f@sz!
Arabvagyok 2016 júl. 30. - 22:41:20 Előzmény nyugiss
Te meg egy nyugger
nyugiss 2016 júl. 30. - 09:25:08
te nem arab vagy, hanem egy kocsog
Arabvagyok 2016 júl. 30. - 08:42:10
Nem láttam a filmet, de vicces, hogy egyesek jobban kiakadnak pár egzotikus állat megölésén, mint a hullahegyeken. Mindennapi csirkehusi az asztalon, disznóvágás, nem kívánatos állatkölykök lapátra tétele, megdöglesztett háziállatok, nyúlpöri. Körülvesz minket a dolog.
Amikor a hülye csipák vinnyognak facebookon, hogy legszívesebben rituálisan levágná az állatkínzó fejét..
Én sem állnék jót magamért, ha felgyújtanák a kutyámat, de ez a képmutató mentalitás nevetséges.
5/10
idõjós1010 2015 szept. 17. - 10:04:14 5/10
Azért azok sem voltak sokkal barbárabb idõk szerintem, de nem ismerem az adott évhez tartozó aktuális jogszabályokat, az állatkínzásokat illetõen. Mindenesetre még a régi Bud Spencer filmekbõl is halottam már olyat, a zárókép után alánarrálva, hogy "a forgatás során egyetlen állat sem sérült meg" .
blacknet 2015 szept. 16. - 20:52:51
Nézd meg az évszámot, amikor készült, még nem voltak olyan erõsek az állatjogi szervezetek, szabályozások, hogy a film készítõi ne hagyják ezeket figyelmen kívül (sajnos).

wiki (eng):
"The animals killed onscreen were:

A coatimundi (mistaken as a muskrat in the film), killed with a knife.
A large turtle, decapitated and its limbs, shell, and entrails removed.
A tarantula, killed with a machete.
A snake, killed with a machete.
A squirrel monkey, decapitated with a machete.
A pig, shot in the head with a shotgun at close range."
5/10
idõjós1010 2015 szept. 16. - 01:16:43 5/10 Előzmény blacknet
Állatokat sem szokás filmekben mészárolni. Élõeket semmiképp, a film kedvéért. Szerintem õket törvény védi. Amúgy emberrel is életszerû volt némelyik.
blacknet 2015 szept. 03. - 13:33:54
A teknõsé valódi felvétel volt, az emberölés persze kamu. Kár, fordítva kellett volna.
5/10
idõjós1010 2015 szept. 02. - 12:05:32 5/10
Voltak benne durván életszagú jelenetek, ugyanakkor nevetségesek is. SPOILER (elképzelhetõ)
Ember, és teknõsbéka széttépése, boncolása, feldarabolása, egyaránt teljesen élthûnek tûnt (1980-ban meg pláne). Viszont józan paraszti eszû ember tudja jól, hogy soha nem csinálnának filmet, ehhez hasonló eredeti képsorokkal. Ennyire buggyant elméjû dokumentumfilmes csoport pedig nem létezik. Olyanok voltak, mint a 8-10 éves gyerekek, akit csigát boncolnak az udvaron. Viszont ami még ennél is abszurdabb, és már fokozhatatlanul ellentmondásos, és vicces volt, az az amikor már csak ketten voltak a srácok, és életüket féltve menekültek, valamint kétségbeesetten kiabáltak az õslakosok által elragadott barátnõjük után, de azért utóbb még filmre vették annak brutális halálát, méghozzá ugyanonnan, ahonnét másik társuk tetemével történtek is lencse végre lettek kapva. Amit õk csináltak (állítólag ténylegesen), az nem embertelenség volt, hanem több mint képtelenség. Én merem állítani, hogy ismert sorozatgyilkosok, akik már valóban ettek is emberhúst, még õk sem nézték volna végig társuk szétmarcangolását a bozótból, szerintem semmi pénzért.
xdm 2015 júl. 28. - 18:23:41
A mechanikus narancsot nézd meg, az is az emberi barbárságról szól, csak kicsit másképpen.
5/10
nikato 2015 júl. 28. - 17:15:35 5/10
Na ezt még mindig nem mertem megnézni. Pedig érdekelne... Azt mondták, annak ellenére, hogy ez tényleg megtörtént, a felvételek nem igaziak, csak le lettek forgatva. Vagyis nem a megölt csapat eredeti felvételei. De valahogy akkor sem visz rá a lélek, hogy megnézzem..
Összes hozzászólás