Carbon

Bakancslistához adom
Carbone
15 éven aluliak számára nem ajánlott francia-belga krimi, thriller, 104 perc, 2017

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Anthony Roca átlagos üzletember, aki egyik napról a másikra azon kapja magát, hogy cégét a csőd fenyegeti. Ám ekkor egy olyan lehetőség kerül a látókörébe, amit nem hagyhat ki. Roca elhatározza, hogy a rendszer hibáit kihasználva a cégek által kibocsátott széndioxid áfáját fogja elcsalni. Azzal azonban nem számolt, hogy ezzel sok alvilági ellenséget szerez magának...

Stáblista:

Szereplők

Antoine Roca
Noa Van Strecht
Laurent Melki
Aron Goldstein

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Dörflinger 2022 jan. 12. - 14:27:08 5/10
Unalmas silány vontatott vacak. 5/10
8/10
viskia01 2021 febr. 17. - 10:41:56 8/10
gusztustalan volt az egész bagázs:

1. maguk közé fogadnak egy idiótát, aki állandóan be van kólázva, valamint elpofázza az egész városnak hogy mit csinálnak! Amely még nem is lenne akkora probléma, hiszen nem láthatták előre hogy mennyire idióta a gyerek, de amikor ezt még kezelni sem tudják, meg nem is akarják, hagyják a hülyét pofázni, meg drogozni, akkor meg is érdemlik ennek következményeit!

2. légvárat építettek, amelyből Ferrarit, Porshe-t vettek, palotában éltek az helyett, hogy legalább addig meghúzták volna magukat, amíg abba nem hagyják!

3. a légvár bevételeiből visszavette a cégét, és annak alkalmazottait úgy, hogy az illegális tevékenység még javában volt! A partin megígérte az embereinek, hogy minden rendben lesz, na de hogyan is lehetett volna, hiszen az illegális tevékenység bármelyik pillanatban bukhat! Így gyakorlatilag 2x ba.szott ki az embereivel! 1x tönkretette a cégét, majd újabb reményt keltett az embereiben, majd megint tönkretette!

4. Segítséget kért a rendőrtől amikor bajban volt, majd a rendőrt dobta fel, hogy magát mentse! Ez a leggusztustalanabb húzása volt, amit a végén kapott, teljesen jogos volt!
Rengeteget köszönhetett a rendőrnek, és a bevételeikhez képest, nem is kért érte sokat!



Mindent összevetve jó film! De azt mondom, hogy ilyen az amikor egy fél tucat hülyére ráömlik több mint 1 millió euró! Egyedül a könyvelőnek volt valamennyi agya a csapatban!
Wall Street Farkasa, francia kiadásban!
8/10
pihes 2020 dec. 08. - 14:42:42 8/10
Nagyon jó szórakozásomat találtam ebben a filmben. Tanulságos is, mindenki a sajátjával gazdálkodjon.
Tatszett, megtaláltam ebbe sokat amit kerestem!

8/10
6/10
sexykex 2020 dec. 06. - 23:02:58 6/10
Ha azt mondanám, hogy ez egy hagyományos panelekből építkező krimi, ami betekintést nyújt a világ bűnözőinek keserves, de izgalmas életébe, akkor nem lenne igazam. Sajnos ez a film annyi mindenbe markol bele, amiből akár öt film is készülhetne, és valószínűleg mindegyik jobb lenne, mint ez.
„Az EU, amely a harmadik legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó a világon, azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra 40%-kal csökkenti a károsanyag-kibocsátást az 1990-es adatokhoz képest. Ennek elérését segíti a kibocsátás-kereskedelmi rendszer (ETS), amelyet 2005-ben hozott létre az Unió, és amely az ipari tevékenység miatt keletkező káros anyagokra vonatkozik.” A mi kis világunkban mindenből üzletet fabrikálnak, a legnemesebb célokból is. Az EU addig ügyeskedett az ETS-el, hogy megalkotta az ÁFA csalók paradicsomát. Ezen a terepen mozognak filmünk hősei.
Megérne egy misét a fehérgalléros bűnözők összefonódása az alvilággal, amit az előző témával összecsapva egyetlen filmben nem lehet kibontani. Legyen elég annyi, hogy az üzlethez pénz kell, amit esetünkben egy arab gengszter ad kölcsön. (Jaj, annyira nehéz elképzelnem Kamelt, ahogy ül gondterhelten, gépfegyverrel a hátán és azon tököl, hogy honnan szerezhetne egy kis lóvét. És akkor jön egy fószer, aki kér pár millát kölcsön, persze Euróban. Most őszintén! Te adnál neki? Én biztosan nem, mivel ott sem lennék. Inkább egy árnyas tengerparton szürcsölném a koktélomat és egy formás bige segítségével próbálnám elverni a millióimat, aki időnként leápolná azt, amit kell.)
A film rendezője egykoron zsaru volt, ezért nem hiányozhat a korrupt rendőri szál sem a filmből. Olivier Marchal egészen jó krimiket írt és rendezett korábban is, és ha nem bonyolítja el a Carbon is jobb lett volna.
Konkrétan nem tudom, de úgy tűnik, mintha a mi ex zsarunk nem szimpatizálna egyes zsidó családokkal. A főszereplő felesége, apósa, de lényegében a bűntársai (Wizman család) sem szeretetre méltó emberek. Sőt még Antoinet sem sajnáljuk igazán, amikor becsődöl a bolt és találkozik a Don Corleone-szerű Dollyval.
7/10
ligetiz51 2020 dec. 04. - 21:08:36 7/10
A film elmegy...de a franciaországi-párizsi viszonyok borzalmasak, pedig ez egy régebbi történet, ha most készítenének hasonló témában az már a horror kategória lenne.
10/10
Cukros csirkecomb 2020 nov. 30. - 23:18:11 10/10
Jó film. Jók a karakterek.

SPOILER

És nem hozza meg a kedvet sem az adócsaláshoz, sem a gengszterkedéshez.