Carl Sternheim: A bugyogó

Bakancslistához adom
magyar színházi felvétel, 140 perc, 1994

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Egy csinos fiatalasszony fehérneműje számtalan reakciót válthat ki környezetéből. Ha véletlenül kerül nagyközönség elé, főleg a király látogatásakor, akkor botrányra készülhetünk, de legalább egy családi perpatvar biztosan kerekedik a dologból. De hogyan alakul a Maske család története, és milyen hatással lesz rájuk a véletlenül előbukkanó bugyogó? Ma este kiderül.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ancsa52 2014 szept. 15. - 18:22:04
szép estét! bocsi, hogy nem a témában vágóan reagálok, de szeretném megkérdezni, tudja-e valaki, hogy a Komédiásokat fogják-ismételni, mert a tv sorozatfelvételre van állítva, csk közben megváltozott a sorozat címe:( Köszönöm: Ancsa
10/10
Nira1900 2014 szept. 14. - 13:06:11 10/10
Én is láttam, és tetszett annak idején. Az nagyon jó, hogy leadják ma az M3 csatornán, az meg is nézheti, akinek van ilyen adója... :O Mondjuk nekem egy ideje már a tévém is rossz... Ilyenkor sajnálom, egyiket is, másikat is. :(
10/10
bamba 2014 máj. 21. - 13:03:10 10/10
Három évadon át játszották a Radnótiban. Remek kis elõadás volt! Az színházi elõadást Jordán Tamás rendezte - lásd alább! Ne tévesszen meg senkit a felvétel rendezõjére vonatkozó fenti leírás.

Carl Sternheim: A bugyogó
- polgári vígjáték -
Fordította: Szántó Judit

Theobald Maske, hivatalnok Gáspár Sándor
Luise Maske, a felesége Tóth Ildikó
Gertrude Deuter Kerekes Éva
Frank Scarron Rátóti Zoltán mv.
Benjamin Mandelstam, borbély László Zsolt
Stengelhöh Kiss Jenõ

Díszlet: Horesnyi Balázs
Jelmez: Dõry Virág
A rendezõ munkatársa: Balák Margit

Rendezõ: Jordán Tamás

Az expresszionista dráma a végletes helyzetek, kiélezett fordulók és szélsõségek megjelenítésével hat. Az irányzat egyik jelentõs képviselõje, Carl Sternheim (1878-1942), könyörtelen humorral, kíméletlen éleslátással rajzolja meg kora nyárspolgárainak karikatúráját.
Akiket ostoroz, nem kihalt egyedek, ezért szükséges idõrõl idõre szemügyre venni, mennyi vonatkozhat ránk, nézõkre, ítéletébõl. No, nem mintha ma bárkivel megeshetne az a kiválóan megtalált alaphelyzet, amelyre Sternheim épít. Tehát: NEM KELL elgondolkodni, mi történik, ha egy feddhetetlen hivatalnok felesége az egész város szeme láttára elveszíti a bugyogóját! FELESLEGES mérlegelni az emiatt megbillenõ családi béke esélyeit! Hiszen ilyen szélsõséges esetek velünk elõ sem fordulhatnak… Ezen csak kacagni lehet.
A bemutató idõpontja: 1992. március 22.
pamgyuri47 2012 márc. 12. - 11:24:45
Szeretném remélni, nem fejezõdnek be a színházi felvételek vetítése. Olvastam valahol, hogy vége a 70-80.90.és 2000. évben felvett TV játékok és elõadások ismétlésének. Ha így van, végtelenül sajnálom, mert az idõsebb korosztálynak (akiket, egyre inkább lenéznek) nem nagyon akad a rengeteg csatorna között néznivaló. Azonkívül annyi csodálatos magyar mûvész játszott ezekben, akikrõl nem volna szabad elfeledkezni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu