Carla dala

Bakancslistához adom
Carla's Song
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-spanyol-német romantikus dráma, 127 perc, 1996

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

George, a nyíltszívű glasgow-i buszsofőr találkozik egy gyönyörű, titokzatos lánnyal. Carla nicaraguai menekült. Hazájában (1987-et írunk) az ellenforradalmárok utolsó véres csatájukat vívják a sandinista kormány ellen. A lány először visszautasítja a fiú szerelmét, de George kitartó, szeretné megtudni a lány múltjának titkát. Nem lát más lehetőséget, mint Carlával együtt elutazni a háború sújtotta országba.

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    1997
    Legjobb brit film jelölés: Sally Hibbin
  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    1996
    Arany Oroszlán jelölés: Ken Loach

Hozzászólások

Szerinted?
Corpse Bride 2013 aug. 24. - 22:29:29
Bradley (Scott Glen) közli George-dzsal, s közben mutat neki szatellit képet és helyrajzokat: kb "The CIA runs this whole show. There's no war without... "Look at what's left of the school and healthcare centre. Military targets?!"
"They murder, they torture ... And I know they do because I helped them do it. Listen, I recruited them, trained them and send them in Nicaragua. I broke every law, American, intenational, all of it."
Nagyon kemény, szókimondó, amilyen a valóság. Érdemes mindezzel szembesülni.
Corpse Bride 2013 aug. 24. - 22:00:42
A második fele a filmnek csak igazán megrázó. A sok spanyol, meg tört angol miatt itt is lemaradtam szavakról, de a lényeg jól átjött. Valóban kényes téma. Egész Latin-Amerika az, persze Afrika is ide sorolandó. Jó, hogy vannak rendezõk akik ezt felvállaják, aztán a filmjeik szépen mennek egy nagy süllyesztõbe. Ken Loach az egyikük, talán már régen beletörõdött, hogy filmek és azok marketingje soha nem lesz a hozzá hasonlók kezében. Az üzenet a lényeg, ahhoz nem kell semmilyen marketing.
Akinek ez a film úgymond nem jön át, az nyugodtan nézhet bármit. A filmkészítés egy ipar, s annak egyetlen igazi célja van: szórakoztatás a minél nagyobb haszon érdekében. Ken Loach egy egészen másfajta filmkészítésben tevékenykedik, szerencsére.
Corpse Bride 2013 aug. 24. - 20:28:37
Éppen most nézem. Még csak a felénél tartok, de egészen magával ragadt a történet, a jól felépített jelenetek sora, na, meg a helyszínek. A témaválasztás a lényeg, tehát nem véletlenül kezdtem el nézni.
Nos, én is eredeti nyelven hallgatom, de mivel nincs hozzá feliratom, azért elég sokat elmulasztok a skót-angol fordulatokból. Mellesleg cseppet sem zavar. A történet drámája, a színészek játéka így is szinte mindent elmond.