Carla új élete

Bakancslistához adom
The Other Sister
amerikai filmdráma, 129 perc, 1999

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

Ebben a szívet melengető, keserédes romantikus vígjátékban Carla Tate, a szellemileg kissé visszamaradott 24 éves lány, miután éveket töltött egy bentlakásos magániskolában (ahol hozzá hasonló, problémás gyerekeket oktatnak), sikeresen igyekszik túllépni saját korlátain - csupán anyja, Elizabeth túlzó oltalma alól nehéz szabadulnia.
Az iskola elvégzése után Carla álmokkal és vágyakkal telve tér vissza otthonába, ám Elizabeth kétségbeesve szemléli lánya önmegvalósítási törekvéseit. Amikor Carla életében először szerelmes lesz, szembeszáll anyja aggodalmával, mert be akarja bizonyítani, hogy - minden látszat ellenére - képes felnőtté válni, és érett a szerelemre.
Carla ás barátja, Danny együtt indulnak el az önfelfedezés rögös útján, hogy választ keressenek az élet súlyos kérdéseire, és megbirkózzanak a hétköznapi élet kihívásaival, ami olykor rendkívüli próbatétel elé állítja őket.
Bemutató dátuma: 1999. május 20. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Nótárius 2019 ápr. 14. - 01:18:33 8/10
Anno enyhe és középsúlyos értelmi akadályozottsággal élő, intézetben élő fiatal felnőtteknek rendszeres mozgáskoordinációs foglalkozásokat tartva, magam is többször megtapasztaltam, hogy a tisztelet és az abból felépülhető méltóság egészen rendkívüli állapotjavulásokat eredményezhet. Viszont ugyenezen tapasztalatom alapján az is nyilvánvaló számomra, hogy a filmbélinél sokkal egyszerűbb élethelyzetek és problémák megoldása is sokkal bonyolultabban korlátos, mint ahogy azt itt láthattuk. Ráadásul a film az anyagi jólét egy olyan szintjére emelte fel ezt a kérdést, ahol már nemigen kellett szembesülnünk ezen akadályozottság mindennapjainak gondjaival.
Jó volt ez így, mert ekként súlytalanítva, az elnézhető hibái ellenére is, méricskélés- és elutasítás-mentes esélyt kaphattunk egy jó mozizásra; miközben (tovább) érzékenyítődhettünk is.
Öreg Halász 2019 márc. 11. - 23:06:47
Régen láttam ilyen jó filmet. 10/10
10/10
Bubus53 2019 jan. 22. - 19:30:29 10/10
Ez egy csodálatos, ritka szép film. És akinek nagyon jó, 8-asra értékeli? Ez is elgondolkodtató!
10/10
Filmfanatic 2015 jan. 26. - 23:29:14 10/10 Előzmény gimbiikeeh
Mázlista! :)
Viszont nagyon szomorú is valahol, hogy csak ennyire értékelik.
10/10
Filmfanatic 2015 jan. 26. - 23:26:28 10/10
Meglepõen jó film ez. Sokkal rosszabbra számítottam (melodramatikus giccsre), nagyon kellemesen csalódtam. A film Juliette Lewis jutalomjátéka, mellette azonban Giovanni Ribisi is igen figyelemre méltó teljesítményt nyújt. Eddig nem is hallottam róla, pedig játéka mély és érzékeny. Mindkét színész tökéletesen érzi a rájuk osztott szerep súlyát, se nem túl könnyed, se nem túl súlyos a végeredmény ebbõl a szempontból. Ami a történetet illeti, arról van szó, hogy egy enyhén értelmi sérült lány önállósodni szeretne, de a családja (elsõsorban az anyja) nagyon féltik a "nagyvilágtól". Igaz, ez a világ a filmben valahogy veszélytelenebb és adakozóbb, mint a valóságban, el kell néznünk ezt a hibát az alkotóknak, mert egyszerûen nem ezt akarták hangsúlyozni a filmben.Szokás szerint megkapjuk, hogy a szellemileg sérültek "jobb emberek", mint a normálisak, ám emellett olyasfajta többlet van ebben a filmben, amit a nézõnek észre kell venni, s a többi hasonló témájú filmtõl megkülönböztetni. Nem szomorkodós, ellenkezõleg, vidám és kedves hangulatú,és arra koncentrál, hogy kimozdítson minket abból a stresszelõs, udvariatlan és mániákusan rohanós életünkbõl, amiben kénytelenek vagyunk élni.Az is tudatosulhat, mennyi mindent túlbonyolítunk, hogy mi is "ketrecben élünk", csak egy másfajtában, mint õk.

A vége olyan, amilyen, kit érdekel már ezek után!!:)
8/10
gimbiikeeh 2014 nov. 03. - 23:56:32 8/10
Nagyon jó, elgondolkodtató dráma-vígjáték. Juliette Lewis talán élete legnagyobb alakítását nyújtotta. Sajnálom, hogy nem tartozik az ismertebb filmek közé, ezért bátran ajánlom mindenkinek, aki esetleg ide téved. Egyébként én is véletlenül bukkantam rá DVD-n 199 (!!!) Ft-ért.

8/10
10/10
offtopic
docikaaa 2009 júl. 29. - 22:35:15 10/10 Előzmény pessimism
szia!

Itt megtalálod:
http://***MODERÁLVA***.html

és még sok-sok jó filmet!
10/10
pessimism 2008 okt. 03. - 07:20:41 10/10
HElló, nincs meg valakinek ez a film véletlenül?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu