Carmina megoldja

Bakancslistához adom
Carmina o revienta
16 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol vígjáték, 70 perc, 2012

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Carmina ötvenes évei végén járó spanyol asszonyság, aki egy családi bisztrót üzemeltet Sevillában. Egy nap ellopnak a bisztróból egy nagy és értékes sonkát. Amikor Carmina ráébred, hogy a biztosítása nem terjed ki az ilyen típusú veszteségekre, tervet eszel ki, hogy mégis megszerezze a pénzt, és a bár tovább működhessen. Amíg arra vár, hogy a terve működésbe lépjen, feleleveníti korábbi kalandjait. Annak ellenére, hogy a részletek sántítanak, egy hiteles, igazságos és a jég hátán is megélő, felejthetetlen karakter rajzolódik ki a szemünk előtt Carmina személyében. A film Paco León színész (Mediterrán finomságok) rendkívül szellemes és ígéretes rendezői bemutatkozása.
Bemutató dátuma: 2014. július 24. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
funfun 2014 okt. 26. - 11:06:44 7/10
Erõsen kétséges az erkölcsi tanulság a filmben, ha akar egyáltalán mondani valamit. Poénos Carmina igyekezete, de valahogy nem szimpatikus figura. A film sem olyan jó, mint amire számítottam. 7 pont.
3/10
kokusz123 2014 júl. 27. - 10:07:40 3/10
A Carmina megoldja életszerûen mutatja be egy egyszerû család hétköznapjait, a kicsinyes problémáikat, a napi túlélésre korlátozódó gondolkodásukat, és persze a vele járó alpári kommunikációt. Több jót nem is tudok róla írni. A cselekmény felejthetõ, a filmben itt-ott megjelenõ humor ugyan nem mesterkélt, de nem is különösebben egyedi vagy színvonalas.

Az egész úgy ahogy van nem ér annyit, hogy moziba menjünk érte: akinek a szomszédjai, családtagjai vagy munkatársai nem tudnak ennél eredetibb történeteket ennél érdekesebben elõadni, az nagyon sivár körülmények között él.
Bár a történet kitalált, a jelenetek jelentõs részét dokumentumfilm-szerûen készítették: a szereplõ ül a kamera elõtt és beszél. Ez végképp lelassítja az amúgy is vontatott filmet, a célját és értelmét pedig nem látom.

A film ugyan csak 70 perces, de sokkal hosszabbnak tûnt, pedig közben legalább kétszer el is aludtam.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu