Carnosaur 2

Bakancslistához adom
amerikai sci-fi, 83 perc, 1995

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
csucsok 2017 ápr. 23. - 00:36:50 Előzmény P1eTr0
http://www.cinegore.net/2016/09/14/carnosaur-2-1995/

Ha nem tudnám, hogy ez a rettegett Carnosaurus második része, simán elnézném egy sokadik Aliens kópiának, hiszen a recept közel ugyanaz. Vagyis adott egy vagány osztag, aki nem tudja milyen küldetésre vállalkozott, aztán meg az elnéptelenedett komplexum szervíz-alagútjainak sokaságában rohangálnak a félelmet nem ismerõ lények tucatjai elõl. Csak mondjuk ez a Roger Corman által finanszírozott produkció a kivitelezés tekintetében az iszonyatosan gagyi és a brutálisan szar között foglal helyet – így nem is csoda, hogy az igazi szórakozás helyett inkább bûnös élvezetként funkcionál.

Speciális villanyszerelõ brigádunkat egy mindentõl távoli, sivatagi bányatelepre hívják, hogy segítsenek helyreállítani a dolgokat, ugyanis minden összeköttetés megszakadt velük. Az osztag nemsokára meg is találja az egyetlen túlélõt, a védelmi rendszert kijátszani képes komputer-hacker tinédzsert, majd nem sokkal késõbb feltûnnek a titkos katonai projektbõl származó õshüllõk, akik nem elég hogy elfogyasztották az ott dolgozó személyzetet, még a bázis alatt lévõ nukleáris hulladékot elzáró réteget is megbabrálták…

Inkább egy sci-fi jellegû akciófilmnek tûnhet a sok rohangálás meg a forgatókönyv totálisan elcseszett jelenetei miatt, a szó igazi értelmében vett horror meg maximum annyiban van jelen, hogy láthatunk két darab, dinoszaurusz által elkövetett marcangolást, aztán szevasz.

Maguk a szereplõk rettentõen bénák, akárcsak a megmozdulásaik; mintha egy igénytelen, olcsó tech-paródia lenne az egész film, és akkor még nem is szóltam a gumidinókról, akik viszonylag ritkán bukkannak fel a feszültségkeltés miatt, de amikor néha meglátjuk õket, simán hülyére röhögjük magunkat. Eltorzított delfinhangjuk pedig ugyancsak siralmas.

Nem is tudom hirtelen, mi a kínosabb: amikor tinédzserünk szupertitkos katonai támaszpont kódjait töri fel gépével, vagy amikor életében másodszor ülve egy munkagépben profin kivégez egy õshüllõt – esetleg, hogy az egész filmnek egy minimális átkötésen kívül kurvára semmi köze az elsõ részhez. Csak egy hihetetlenül fantáziátlan, ostoba és végtelenül tré folytatás, mely ugyan szórakoztatási faktorban nem mérhetõ az elsõ epizód hulladék-kánaánjához, azért mégis bõven a bûnös élvezet kategóriájába esik, haha!
P1eTr0 2009 febr. 17. - 06:37:11
Ezt a filmet még a SzívTV-n láttam, és azóta sajnos már nincs meg a kazetta, amire felvettük.
Esetleg valakinek nem lenne meg bármilyen formában?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu