Carrie

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 100 perc, 2013

Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

Carrie White (Chloë Grace Moretz) egy szégyenlős fiatal lány, akinek nem megy könnyen a barátkozás. Osztálytársai is folyton ugratják, általában ő az élcelődés középpontja. Ráadásul otthon sem túl rózsás a helyzet, hiszen Carrie személyiségét nagyban befolyásolta bigott vallásos anyja (Julianne Moore), aki drákói szigorral neveli és minden külvilági hatás elől gondosan elzárja gyermekét. Közeledik a szalagavató bál, Carrie egyik osztálytársnője pedig gonosz tervet eszel ki, mellyel ismét megalázhatja a visszafogott lányt. Arról azonban fogalma sincs, hogy Carrie különleges képességek birtokában van. Telekinetikus erejének poklát pedig épp azok számára tartogatja, akik ártani akarnak neki.
Bemutató dátuma: 2013. október 24. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Margaret White
Miss Desjardin
Chris Hargensen
Billy Nolan
Estelle Parsons

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
sexykex jan. 03. 12:15:49 Előzmény Bau17
King nemcsak hidegen hagy. Sokkal rosszabb! King idegesít. Valószínűleg nem túl sok épelméjű hős futkározik abban az 50-60 könyvben, amiről tudomásunk van. A Carrie-t állítólag a felesége kotorta ki a szemétből, ahova az írója dobta. Nem csoda, hiszen ez egy halmozottan hátrányos alkotás: nem elég a bigott katolikus mama – már ennyi elég a horrorhoz – a kislány telekinézissel és jó néhány komplexussal küzd. Kingnél hemzsegnek a természetfeletti képességűek, akár az X-Men filmekben. Teszek rá, ha ezeknek a földön kívülieknek emberi tulajdonságaik is vannak. Nem csípem a horrort, nem szeretem a mesét, nem érdekelnek a különleges képességek, sőt King írói stílusa is elég távol van tőlem. Mégis! Mégis van 4-5 Kingtől adaptált film, amit elviselek.
Bau17 jan. 01. 16:30:15 Előzmény sexykex
Szokásos King féle baromság?? sajnos nem érted a King írásokat. Csakis emberi tulajdonságokat, érzéseket, jellemeket bújtat horrorelemek mögé. Minden regénye az emberi gyengeségről, önzőségről szól. minden szörnye magay az ember egyik tulajdonsága. ha ezt nem tudtad érthető a kritikád.
éljen május 1.! 2019 jan. 11. - 23:41:37
Az első film jó volt, bár amikor azt láttam, nem tudtam, hogy Stephen King regényéből készült.
Ez a 2013-as már az elején lerombolt minden illúziót. Chloë Grace Moretz nagyon nem illik ide és az anyját játszó színésznő sem. Az eredeti filmben mindkettőt olyan színésznő játszotta, akikből kinéztem, hogy olyanok, mint a szerepük. Ezek egyáltalán nem... :(
10/10
Poothy Bickmann 2018 nov. 01. - 10:30:06 10/10
Olvastam könyvben, nagyon jó, de az könyv.
A filmet megnéztem, ha tehetem mindig megnézem, mind a három tetszik (1976, 2002, 20013) nagyon jól kiválasztott Carrie-t alakító színésznőkkel, nem állítok rangsort, de a kedvencem
Angela Bettis.
4/10
Dezső 2018 okt. 25. - 18:15:42 4/10
Nem rossz, de a jótol messze van. Semmilyen hatással nincs az emberre.
surrano111 2018 szept. 30. - 11:32:23
Nem szeretem a horror filmeket ezért ritkán is nézem. Végre,ez egy olyan film aminek van mondanivalója. Mindannyian voltunk kamaszok/bakfisok.Ebben az életkorban a legérzékenyebb a fiatalok lelki világa. Ugye hányszor voltunk olyan helyzetben amikor úgy éreztük,mindenki ránk figyel.minket néz. Valami olyan dolog történt velünk,hogy azt hittük na most megszégyenültünk a világ szeme láttára és arra gondoltunk,bárcsak süllyednénk a föld alá.Robbana föl az egész világ,dőlnének össze a házak,pusztulna el minden körülöttünk.Nos semmi más nem történt mint a rendező/forgatókönyv író ezt a gondolatvilágot vászonra vitte . Akinek ez nem jött le annak ajánlom gondoljon vissza tinédzser korára és mindjárt érteni fogja a filmet.Nem egy nagy alkotás de hűen tükrözi ,nem azt ami történik hanem azt amit gondolunk.
sexykex 2018 ápr. 10. - 13:15:51
Egy mutánssal több, vagy kevesebb, már nem számít. Milyen a film? Á, csak a szokásos King féle baromság. Kénytelen leszek megnézni a Brian De Palma féle változatot is, hátha egy komolyabb rendező értéket tud teremteni silány alapanyagból is.
A film ürügyén: ha sikerülne kiirtani a világból, azt a fajta vallási fanatizmust, amit itt Julianne Moore tökéletes átéléssel mutat be, akkor máris békésebb hellyé válna a Föld.
Sándor Bodnár 2017 dec. 12. - 17:48:46
Szerintem nagyon jó film
7/10
kovacskoko628@gmail.com 2017 febr. 02. - 21:12:57 7/10
Nem annyira rossz mint mondják, de a 76-os verhetetlen ott kb minden mûködik, viszont még mindig nem akkora zsákutca remakeelni mintsem folytatást készíteni az elsõhöz!
agnyieszka 2016 okt. 31. - 22:12:38
Láttam Sissy Spacek- kel az elsõ verziót.Nem gondolnám , hogy a " horrorisztikus elem " a fontos . Talán egy pedagógus egyértelmûsítené a film üzenetét.
Torolt Felhasználo 2016 júl. 07. - 20:32:37
Egyszer már belekezdtem, de nagyon gyorsan kikapcsoltam mert ezt ne már. Most végigszenvedem XD
Amúgy rohamléptekkel közeledek a végéhez. Ezen kívül akad még 3 film (ebbõl 2-t nem szinkronizáltak), és 2 sorozat (a 11.22.63 még fut, így azzal nem törõdök egyelõre). És azt a kettõt is törölték, bár talán a Havennek jutott idõ rendesen kifutni (na az az közüllük ami valamennyire érdekel is).

Ha vkit esetleg érdekel, megtaláltam 26 DollarBabyt, azaz legfeljebb fesztiválon bemutatható, 1$ jogdíj megfizetése után forgatott félamatõr rövidfilmet amik King-novellákat filmesítettek meg. Nyilván nincs értelme idevenni õket, mert ezek fõleg egyetemi vizsgafilmek, így az értékük megkérdõjelezhetõ, semmiképpen nem érnek fel egy teljes költségvetéssel rendelkezõ produkcióval. Összesen 115 hiavatalos Dollar Babyrõl van tudomásunk, ezek közül 2 sosem fog elkészülni, illetve 3 évre visszamenõleg sok csak "gyártás alatt" van.

SPOILER

A születés hatásos - feltéve HA ismered a történetet elõre, ÉS beugrik a bibliai sztori. AZONBAN ha láttad a korábbi verziókat nem feltétlen ragaszkodsz még egyhez, és miért is kéne ismerni a bibliai sztorikat 2010+ban?
Oh bmeg, egy iskola ahol mindenkinek tökéletes teste van! Oda akarok járni vagy mi! De akkor ez egy ratyi tinihorror, esetleg rögtön Alkonyat-film, az meg úgy gáz, méltatlan az alapanyaghoz.
Miféle kacsaúsztatójuk van ezeknek? Derékig érõ víz - MINEK? És a kis kötsög miért állhat a sarokban? Hol a tornatanár? Egyáltalán - õkelme nem elsõs, még csak nem is elsõs középiskolás. Ez a helyzet nem történhet meg.
A rendezés is csapnivaló. #1 meglepõdik. #2 meglepõdik. #3 meglepõdik. Hogy vágni se kelljen egyetlen felvétellel, látszik végig pl. #3, aki faarccal kivárja míg rááll a kamera. Pfff.
És miért nevetik ki? Nyilván mindneki tudja hogy kretén. A tesitanárnak rég be kellett volna állítania középre. Illatve ha már most kiröhögik, mi lesz a vérzésnél?!?
Lol, a zuhanyzós jelent már tényleg kínos. Létezik olyan szerzõdés hogy a köldökét sem mutathatják? A "vér" meg... Komolyan, sírok.
Ja, amúgy tudtommal tampont nem adunk elsõre. Ott a betét. Zuhanyzóban alapban nem hiszem hogy össze akarnál vizezni egy tampont. Ingyenes tamponszekrényrõl se hallottam még, bár az mint filmes kellék elmehet.
Éééés... a tanár tényleg nem kobozza el a fényképezõ-mobilt? Tényleg nem kap a gyerek azonnal akkora intõt/rovót hogy csak úgy füstöl? Csak mert a tanár elvileg pozitív figuraa történetben,de ez itt egy hanyag s*gg. Hiába bírom amúgy a színésznõt.

Mitõl olyan erõs az anyjával szemben?
És mitõl menekült el a biciklis srác? 2010+t írunk, már nem vagyunk babonásak mint anno!

És miért a lépcsõ ALÁ zárja? Mi õ, Harry Potter? A padlás, az oké volt. Távol a bejárattól, elszigetelve, de "fenn, azaz közel a Seregek Urához". De ez???
A szoba ráadásul degradálódott Carrie további kínzatásának helyévé ahelyett ami a másik két változatban volt. Át lehet így értelmezni, csak akkor nem ártana adni is helyette valamit.

Mi ez a lelkizés Carrierõl a FIÚ részérõl? Mindenki sz*rik Carriere. Ebben a változatban. Könyörgöm, még a tanárok is kiröhögik!
Julian Moor pedig unalmas. Okés a szerepre, de semmi különös. Nem tudja elvinni a filmet.

A bál meg... Végtelenségig sorolhatnánk, de elégedjünk meg ezzel a hülye varázslással. A különbség a gyakorlatilag kataton (eredeti) Carrie és eközött az, hogy míg ott elszabadult a képessége, így továbbra is Ártatlan, addig itt a mozdulatok tudatosságot feltételeznek, Carrie egy valódi szörnyeteg lesz, és mint ilyen elpusztítandó. Gonosz. Ez viszont annyira távol áll a karaktertõl hogy csak nagyon fiatalok akik sose olvastak és/vagy tanultak irodalmat középiskolában szopják be, mert nincs egyszerûen tudásuk hogy felfogják amit látnak és kritizálni tudják. De a legnagyobb szégyen hogy ez így elkészülhetett, ami azt mutatja maga a stáb sem rendelkezik az alapszintû általános mûveltséggel!
És ha egyszer Gonosz Boszorkánnyá változtatták Carriet, miért nem zúzza le a késsel hadonászó anyucit??? A verekedésük közben külön kínos a felvétel ahol "Carrie"-nek magának kell beljebb húznia a lábát hogy J. Moore át tudjon lépni rajta anélkül hogy rálépne XDXDXD
Temrészetesen a végének sincs értelme, hacsak nem akarják elhitetni velünk hogy a minden problméájától megszabadult C. öngyilkosságot követ el. A legvégének pedig még ennyi értelme sincs, teljesen öncélú (és a Légy-bõl lopták).

Komolyan, a rangsorolás végére olyanokat raktam amiknél a forgatókönyvnek semmi értelme ÉS végtelenül hosszúak ÉS még unalmasak is. Ez úgy kerül most oda hogy harsány. Ehhez képest egy Robocroc filmmûvészeti remek, mert az legalább hígf*s. Ez meg báli ruhát is ölt hozzá, és azt hiszi attól felhõkarcoló. Egyszerûen SEMMI nincs a helyén!


Rangsor:

jó filmek:
1. Carrie (1976)
2. No Smoking (2007)
3. A remény rabjai (1994)
4. Halálsoron (1999)
5. A holtsáv (1983)
6. Hasznos Holmik (1993)
7. 1408 (2007)
8. A fûnyíró ember (1992)
9. Állj mellém! (1986)
10. Langolierek (1995)
11. A mángorló (1995)
12. Graveyard Shift (1990)
13. The Night Flier (1997)
14. Monsters: The moving finger (1991)
15. A ragyogás (1997)
16. A golyó (2004)
----------
zs-filmek:
17. Menekülõ ember (1987)
18. Düh: Carrie 2 (1999)
19. Macskaszem (1985)
20. A Kukorica Gyermekei (1984)
21. Sorvadj el (1996)
22. Ámokfutó kamionok (1997)
23. The Mangler 2. (2001)
24. A kukorica gyermekei 2, a végsõ áldozat (1993)
25. Tales from the Darkside: Word Processor of the Gods (1984)
26. X-akták: Igézõ szemek (1998)
27. A rémkoppantók (1993)
28. Kedvencek temetõje 2 (1992)
29. Néha Visszatérnek (1991)
30. Halálos árnyék (1993)
31. Ghosts (1999)
32. Végítélet (1994)
33. Dolores Clairborne (1995)
34. Atlantisz gyermekei (2001)
35. A tûzgyújtó 2 (2012)
36. The mangler reborn (2005)
37. A köd (2007)
----------
kisebb problémákkal küzdõ filmek:
38. A kukorica gyermekei 666: Izsák visszatér (1999)
39. Carrie (2002)
40. A rózsa vére (2002)
41. 1408, rendezõi változat (2007)
42. Rémmesék 2 (1987)
43. Lawnmower Man: A Suburban Nightmare (1987)
44. Quicksilver Highway/Chattery Teeth (1997)
45. A kárhozottak visszatérnek (1998)
46. Az aranyévek (1991)
47. A fûnyíró ember 2 - Jobe háborúja (1996)
48. Dolan és a Cadillac (2009)
49. A kukorica gyermekei 5 - A sikolyok földje (1998)
50. Történetek a Sötétoldalról/Macska a Pokolból (1990)
51. A kukorica gyermekei 3 - terjeszkedõ gyökerek (1995)
52. Végtelen Határok: Becka Paulson titkai (1997)
53. Borzalmak városa (2004)
54. Tûzgyújtó (1984)
55. A kukorica gyermekei 4: az aratás (1996)
56. A gonosz háza (1979)
57. Az Álomcsapda (2003)
----------
nagyobb problémákkal küzdõ filmek:
58. Nightmares and dreamscapes (2006)
59. Sivatagi Rémálom (2006)
60. Ezüst pisztolygolyó (1985)
61. Creepshow (1982)
62. Christine (1983)
63. Alvajárók (1992)
64. Children of the Corn: Genesis (2011)
65. Tortúra (1990)
66. Ellen Rimbauer naplója (2003)
67. Maximális túlhajtás (1986)
68. Tales from the Darkside: Sorry, Right Number (1987)
69. Kedvencek temetõje (1989)
70. Holtsáv (2002-2007)
71. A titkos ablak (2004)
----------
kritikán aluli filmek:
72. Ragyogás (1980)
73. Vámpírok városa (1987)
74. Children of the Corn - Revelations (2001)
75. A félelem kórháza (2004)
76. Alkonyzóna: Gramma (1986)
77. Cujo (1983)
78. Kárhozottak (1996)
79. Tóparti kísértetek (2011)
80. Az évszázad vihara (1999)
81. Izé (1990)
82. A kukorica gyermekei (2009)
83. Carrie (2013)
----------
banned:
84. Az eminens (1998)
Towner 2016 febr. 01. - 10:16:42
Ami zavart:
Spoiler- A bálon mikor kivetítik a zuhanyzós jelenetet, akkor az addig döbbenten álló tömeg egycsapásra nevetni kezdi a vézzõ, ruhátlan, síró, könyörgõ Carrie-t. MI volt rajta nevetséges? Lefogadomha moziba látom tömeggel, ott sem nevetett volna senki. Azon a bálon mindenki (majdnem mindenki) szemétláda volt? Annyira életszerütlen volt...
nikato 2016 febr. 01. - 09:58:31 Előzmény mushi
A 2002-es verzióban ilyesztõ volt a csaj! (Angela Bettis) Na õ is egy tipikusan cikizhetõ csaj.
nikato 2016 febr. 01. - 09:52:22
Ugyanaz a cover harmadszorra is! Minden jelenet megegyezik! A 2013-as annyiból más, hogy itt már vannak fényképezõs-videózós telefonok!
2/10
gregga 2016 jan. 31. - 23:58:21 2/10
A jó csajok miatt megérdemli a 2 pontot, amúgy dögunalom.
mushi 2015 okt. 31. - 23:12:07
Simike372-vel értek egyet, a fõszereplõ lány túl szép és bájos a hitelességhez. Az eredeti, 76-os filmben szereplõ lány átlagosabb, "szürkébb" volt, ezért is volt hihetõbb, hogy gúnyt ûzhetnek belõle és kilóg a sorból úgymond.
frenchbullie 2015 okt. 31. - 08:09:02
Üdv! Olvastam anno a regényt, néhány éve megnéztem a Brian de Palma-féle verziót, végül, talán tavaly, ezt a legfrissebb változatot. A regény olyan, mint a - tisztelet a kivételnek -, legtöbb King írás, jó alapötlet, amely néhol szócséplésbe fullad, ezért elõfordul, hogy olvasás közben lapozni kénytelen az ember, míg ismét cselekményes részhez ér... Én legalábbis így vagyok vele. A '76-os változatba nekem egyáltalán nem hiányzott Travolta, ügyeletes szépfiúként, aki a filmben éppen rosszfiú volt, igyekeztem inkább Sissy Spacek-ra és Piper Laurie-ra koncentrálni, akik remekeltek, elvitték a hátukon a filmet, ahogy mondani szokás. Oscar jelölést ért mindkettõjük alakítása, amit nem csodálok, mert egy ilyen nemOscar-témájú filmben is tudtak drámai erõvel , hatásosan színészkedni. Szerintem jobbak voltak, mint a legújabb Carrie-ben Moretz és Moore. Spacek "Carrie-bb" volt:-), Laurie-nek pedig jobban ment a fanatizmus. Ahogy számolok, Spacek már 27 éves volt, amikor Carrie-t alakította, mégis képes volt elhitetni velem, hogy õ egy diáklány, s talán - a kora miatt - már sikerült jobban elsajátítania a színészmesterség fogásait, mint a jóval fiatalabbként Carrie-t alakító Moretz-nek. Talán az is a baj, hogy Moretz egy tipikus, csinos, szöszke amerikai lány, és a filmjeiben is ennyi marad, akár telekinetikus képességekkel megáldott leányzót, akár fura vámpírlányt játszik, aki azt szeretné, hogy beengedjék.

Egyszóval, nekem a '76-os film a legnyerõbb:-)
pp13 2015 okt. 30. - 23:04:41
Kinget eleve szinte lehetetlen filmre vinni, de ehhez az újragondoláshoz a nevén kîvül remélem neki nem volt sok köze.
8/10
Újvállalkozó 2015 ápr. 10. - 22:22:34 8/10 Előzmény HurryKan
8/10

Nekem nagyon tetszett, bár hallomásból már ismertem a történetet. A fõszereplõ lány szerintem nagyon bájos volt és nagyon jól játszotta a szerepét. Viszont ezt a filmet egyáltalán nem sorolnám a horrorok közé. Inkább ilyen (tini)romantikus dráma thriller. :)
boom49 2015 jan. 31. - 23:10:29
A '79-est nézd meg, az tetszeni fog.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu