Cartouche, a jólelkű útonálló

Bakancslistához adom
Cartouche, le brigand magnifique
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia történelmi film, 201 perc, 2009

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Cartouche, a szívtipró fiatalember elhatározza, hogy jó útra tér. Az esküvője előtti nap azonban összetűzésbe kerül a király adószedőivel, akik terhes menyasszonyát megölik, őt pedig elhurcolják gályarabnak. 8 évvel később egy tolvajbanda fejeként látjuk viszont, aki próbál igazságot szolgáltatni a szegényeknek és bosszút állni szerelme gyilkosain. A sármos és kiváló humorú, karizmatikus Cartouche-nak egyetlen hibája az, hogy nem bír ellenállni a szép nőknek. Pedig éppen elég akad népsanyargató ellenségei környezetében is... Elsősorban Juliette, a rendőrfőnök húga, akit Cartouche másik halálos ellensége, D'Argenson belügyminiszter akar feleségül venni...
Juliette rájön, hogy az élet egészen másmilyen, mint amilyennek a zárdában képzelte, Cartouche pedig nem gyilkos szörnyeteg, ahogy bátyja és jövendőbelije lefestették előtte, hanem a nyomorgó nép jótevője. A rendőrfőnök és emberei tűzharcban elfogják Cartouche-t, és halálra ítélik, ám titkos jóakarók az utolsó pillanatban megszöktetik.

Belmondo egykori klasszikus filmjét a franciák ismét megfilmesítették, ez alkalommal a Taxi filmek egyik főszereplőjével, Frédéric Diefentahl-lal a címszerepben.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kit Fisto 2019 júl. 21. - 11:25:54
Én csak a végét láttam,

amikor az ál Cartouche feladta magát majd megegyezett a nagymenő pasassal, hogy ismerje el, ő Cartouche és azzal ő lesz az ász, hogy elfogta. A parókás ráállt, és azt mondta neki, holnap reggel lesz a kerékbetörése. Na most én azt vártam, hogy lesz-e, nem-e, de innentől ezt a vonalat teljesen elfelejtették, nem tudni, hogy akkor kivégezték-e, vagy csak valami trükk volt, és megszökött? Mert ugye nem túl jó ötlet önként kerékbetöretni magad..

Vagy csak nem vettem észre? Mert egyszer elkapcsoltam ezután, de hamar vissza is tértem, nem hiszem, hogy az alatt lerendezték a kerekes bulit. Ez így nagyon hülye dolog, még jó, hogy nem néztem végig ezt a filmet, ha ilyen igénytelen a törénetvezetése.
sziriat 2011 dec. 21. - 19:41:22
Hozzászóló... elnézést a Hozzászólástól...
sziriat 2011 dec. 21. - 19:39:59
A hat hozzászólásból egyik sem látta a filmet, minek utána megnézte, elfelejtett visszaértekezni róla.. Köszike:)))
perry 2011 júl. 15. - 08:15:18 Előzmény oncogito
Ez így is van, mint szokásos ma mondogatni a filmben Cardinale "biodíszletként" jelenik meg, mondjuk ez is a dolga.
Ennek ellenére az õ karaktere is jól formált szerep, szerintem.:)
oncogito 2011 júl. 14. - 21:00:15 Előzmény perry
Attól tartok az a film is inkább csak Belmondó miatt volt jó, de meglátjuk...
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 14:50:54 Előzmény feketevipera
Én sem értem ezt...
Kárpáti Éva 2011 júl. 14. - 10:59:50
Én sem szeretem a remake-eket, az eredetit még egyik sem múlta felül. Nekem is a Belmondó-Cardinalés az igazi, amit gyerekként láttam elõször. De Difentalh-t nagyon szeretem, ezért kiváncsi vagyok rá és megnézem!
perry 2011 júl. 14. - 07:58:52 Előzmény feketevipera
Koromtól fogva az 1962 évben gyártott Philippe de Broca Cartouche filmjét favorizálom, igaz akkor még gyerek voltam.
Mondjuk a fõszerepben élete teljében levõ Jean-Paul Belmondo és Claudia Cardinaleval.
feketevipera 2011 ápr. 24. - 20:29:18
Nem igazán értem, miért lett "történelmi film", ez egy kosztümös kalandfilm. Egyébként meg marhára hosszú és vontatott, három óra kicsit sok. Tulajdonképpen semmi eredeti sincs benne, a már megszokott kardpárbajokon és cselvetéseken, vadromantikus fordulatokon túl nem látunk benne semmi különlegeset. A jellemek is fekete-fehérek, ahogyan ezt már jól ismerjük a hasonló filmekbõl. Egyszer éppen meg lehet nézni, ha unatkozunk, de szerintem nem túl jelentõs alkotás.