Caspar David Friedrich, avagy A kor béklyói

Bakancslistához adom
Caspar David Friedrich - Grenzen der Zeit
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 80 perc, 1986

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Költői film, mely Caspar David Friedrichnek, a német romantika legjelentősebb festőjének (1774-1840) állít emléket életrajzi elemek, festmények és a festmények hangulatát árasztó tájak bemutatásával.
A film alkotója Peter Schamoni, aki testvérével (Ulrich Schamonival) és többekkel együtt annak az új német filmnek egyik jelentős egyénisége volt, mely az 1962-es Oberhauseni Kiáltvánnyal indult "hódító útjára". Peter Schamoni, aki előbb rövidfilmeket forgatott, majd sikeres játékfilmeket (Ne lőj a rókára - 1965, Tavaszi szimfónia - 1983), a kilencvenes évektől kezdve főként művészportrékat készített. Ez az 1986-os emlékezetes dokumentumfilm-játékfilm kollázsa mintegy előfutára művészete újabb vonulatának.

Stáblista:

Szereplők

Caspar David Friedrich
Caroline Friedrich
Basilius von Ramdohr

Hozzászólások

Szerinted?
Borella 2011 márc. 19. - 23:28:53
Korábban láttam ezt a filmet, többször is, de újra és újra meg lehet nézni, olyan csodálatos. Fantasztikus a hangulata, teljesen visszaadja a romantikának ezt a sötétebb, depressziósabb, borongósabb világát, amit Caspar D. Friedrich mûvészete és élete képvisel.
feketevipera 2010 jan. 19. - 19:09:13
A különleges történetek kedvelõinek talán csemege ez a film, amelyben nem annyira Friedrich a fõszereplõ, hanem a táj. A mûfajt elég nehéz meghatározni, igazi hangulatfilm. Cselekménye úgyszólván nincs, jobbára érzéseket, benyomásokat közvetít. Maga az alkotás is festmények sorozatához hasonlítható, és méltó emléket állít Friedrich szellemiségének.
zs9302 2009 dec. 12. - 18:43:52 Előzmény hida
Most levetítik majd karácsonykor!
hida 2009 aug. 12. - 08:02:02
Kedves hozzászólók!

Kérem azt, aki felvette ezt a filmet a tévébõl, vegye fel velem a kapcsolatot. Szeretném megszerezni. Sok értékes cserefilmem van.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu