Casshern

Bakancslistához adom
japán sci-fi, 141 perc, 2004

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A 21. század vége felé járunk. Az Európa és a keleti szövetségesek között 50 éve dúló pusztító háború a keletiek győzelmével végződik, s új szövetség jön létre Eurázsia néven. A béke azonban nem örömteli, mivel a háború során bevetett biológiai- és atomfegyverekkel teljesen szétrombolták a bolygót. Az emberek elcsigázottak és kiégettek: közel a végső pusztulás. Az egyetlen remény a túlélésre egy genetikával kísérletező tudós kezében van, aki úttörő gyógymódot fejleszt ki az emberiség megmentésére. De a kísérlet balul sikerül, s egy mutáns android faj szabadul el a Földön, amellyel a maréknyi túlélő tehetetlennek bizonyul: csak egyvalaki rendelkezik elég erővel, hogy háborút vezessen a robotok ellen, a tudós halott fia, aki a hős Cassernként reinkarnálódik.
A Casshern-t számos országban a 2004-es év legjobb sci-fijének nevezték. Látványvilágát a legtöbb kritikus a Mátrixéhoz hasonlította, Amerikában a Wachowski-testvérek filmjének japán változataként tartják számon. A film egy anime-sorozat alapján készült, amelyről sokáig úgy vélekedtek, hogy lehetetlen vászonra álmodni, azonban egy tehetséges fiatal kliprendezőnek hála végül sikerült óriási költségvetésből elkészíteni minden idők egyik legjobb japán sci-fijét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
proklima 2015 márc. 10. - 12:27:11
Szerintem nagyon-nagy film. Az vitathatatlan, hogy aki már sok japán filmet látott, s sikerült ráhangolódnia valamelyest arra a kultúrára, sokkal könnyebben "emészti" meg. Nem véletlen, hogy látványvilágát a legtöbb kritikus a Mátrixéhoz hasonlította. 10/10
5/10
Dalmát 2015 márc. 09. - 22:56:34 5/10
Szeretem a távol-keleti filmeket, és nem csak az akció orientáltakat, ez viszont nem tetszett. A látványvilág nagyon rendben van, kivéve az akciójeleneteket, azok sokszor túl gyorsak. Az elsõ félóra lenyûgözõ, de aztán szétcsúszik az egész, mindegy a szereplõk mit csinálnak, beszélgetnek, harcolnak vagy éppen meghalnak, egyszerûen unalmas. Szerintem az volt a baj, hogy a rendezõnek egyáltalán nem volt játékfilmes tapasztalata, úgy hírlik, a következõ filmje, a Goemon jobban sikerült. Nekem a színészi játékkal nem volt semmi bajom, a történet is alapjában véve okés, nálam a rendezésen bukott el a vállalkozás. Van, aki szerint többször meg kell nézni, hogy az ember megértse. Én viszont úgy érzem, értettem, de míg az elején megfogott a történet, aztán teljes érdektelenségbe fulladt. Nem valószínû, hogy még egyszer megnézem. Egyébként érdekes, hogy mindenütt 141 vagy 142 percet írnak játékidõnek, és a 117 perces verzióra azt írják, hogy vágott. A 141 perces filmet tartalmazó DVD-n viszont az áll, hogy rendezõi változat. Akkor nem a 117 percesnek kellene a normál változatnak lennie, és a 141 percesnek a bõvítettnek?
1/10
Strayghost 2013 máj. 07. - 21:06:56 1/10
Ez a film jó is lehetne, de nem az. Ekkora blõd szar filmet már rég láttam.
3/10
Viktor6665 2012 máj. 23. - 17:41:05 3/10
Jól kezdõdik, de egyre rosszabb és rosszabb lesz a film haladtával, túl hosszú ideig tartanak a "meghitt" pillanatok, a színészkedés is több helyen szörnyû, aki jót akar magának az messze elkerüli ezt a filmet, egyáltalán nem adja át a japán filmek/animék varázsát.
Desintegrator 2011 dec. 22. - 12:03:10 Előzmény Darkcomet
Kicsit megkesve ugyan, de azert igy 4 ev utan reagalok a megjegyzesedre: a hollywoodi filmek tulnyomo resze sem tetszik, es nem igaz, hogy nem szeretem a tavolkeleti filmeket. Jollehet nem sok kinai es japan film jutott el hozzam, de aranyaiban nem kevesebbet szeretek a latottak közül, mint az amerikaiakat. Ami nekem bejön, az pl. a földhöz ragadt verekedös filmek meg mint amilyen a Yamamoto Battleship-es tortenet, bar kicsit ez is el lett tulozva. Ezt a Casshernt egyszerüen tul nagy tulzasnak erzem, es mar nem kötött le egyaltalan. Par nekem tetszo keleti film: Felkezu boxolo, Shantungi banditak, Shaolin es ninja parharca, Hap Ki Do, Villamokol es tigrismancs meg par uj is, amiknek nem jut eszembe a cime, es inkabb dramak mar mint harcos filmek.
6/10
Fatanur 2010 okt. 24. - 01:05:45 6/10
Ez a film engem az Akirára emlékeztet...
1/10
Rahar 2010 febr. 14. - 23:23:27 1/10
Ekkora gagyi filmet nem is tudom mikor láttam utoljára. Nem egy "B" vagy "C" kategóriás film, valószínûleg elég sok pénzt öltek bele. De ennek ellenére ez egy nagyon rossz film. Jó alaptörténet, szánalmas, értelmetlen, kidolgozatlan, értékelhetetlen cselekményvezetés, a színészi munka borzalmas, egysíkú, jó-rossz karakterek és a képi megvalósításon is nagyon sokat lehetett volna javítani pedig nem az Avatar címû filmhez viszonyítok. Hát ez aztán egy kifejezetten idióta film, tele logikátlanságokkal, mindenféle hibákkal, mintha egy 6 éves kisgyerek írta volna a forgatókönyvet. Aki nem szeret és nem akar szenvedni az semmiképpen se nézze meg ezt a filmet, az egész egy hatalmas borzalom, hiába indul érdekesen a film eleje. 10 pontból 1 pontra értékeltem, pedig ha lehetett volna akkor 0 pontot adtam volna.
5/10
Swarm1 2009 okt. 19. - 18:54:16 5/10
A színvilága lenyûgözõ, meg maga az animés kivitelezés szerintem hibátlan!A történetvezetés számos sebbõl vérzik és sok helyen tök feleslegesen húzzák az idõt!Sokkal jobb is lehetett volna!
2/10
Random666 2009 szept. 11. - 18:49:34 2/10
Nagyon nem tetszett, nem is tudtam egyben végignézni.
Szánalmasan bugyuta film.

SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!

Mi a franc volt az a villám? Isteni közbeavatkozás?

Felélednek a neo sapiensek, halomra lövik õket, mint a birkákat, de amint felöltöznek, azonnal szuperhõsök lesznek? Na ne már?

Véletlenül találnak egy elhagyatott szuperharcirobot gyárat... ja, persze 50 év háború után pár napi járóföldre a fõvárostól ennyi felesleges nyersanyag ott hever érintetlenül...

A fõhõs gyereknek páncélt kell viselnie, mert az izmaitól szétrepedne a bõre, de a ruha még csak nem is feszül a testén, ráadásul az arcizmai szerencsére nem ilyen bikák.

Voltak még benne érdekes dolgok, de nincs kedvem továbbragozni, a mátrix-szal egy napon se lehet említeni!
10/10
Sliyu 2009 jan. 17. - 20:28:17 10/10
Nekem nagyon tetszett a film. Pár japán filmhez képest itt a színészi játék is nagyon jó. a képi világ tényleg fantasztikus és a zene is kellemes. egy picit a történet homályos, azon lehetett volna mit alakítgatni, de ahogy látom itt a hozzászólásokban ennek is manga az alapja, szóval azt kell elolvasni h minden világos legyen és akkor a film sem lesz annyira keszekusza. a film mondanivalója elsõ hallásra sablonosnak tûnhet, de a tálalása nem az. :D
amúgy engem ez a városbt megrohamozó robotos jelenet egy kicsit a sky kapitányt juttatta az eszembe. :D
de eddig ez a legjobb film ebben a mûfajban amit láttam. vki itt említette a stra warsot... hát izéééé fujjjj én utálom. ez 100x jobb. most lehet fikkantani de nekem ez a véleményem és kész. ízlések és pofonok....
5/10
efes 2008 nov. 16. - 19:02:01 5/10
Valóban parádés a film látványvilága, élõszereplõk és CGI, abszolút hozza a manga látványvilágát, az animék darabos és elnagyolt mozgása és a háttértextúrái nélkül. Baromi jó csatajelenetek, a verekedések olyan gyorsak, hogy alig látni...:) De nem ez a baj a filmmel.

Unalmas, azért, mert a film alkotóinak halvány lila fogalma nincs arról, hogyan kell (hogyan lehet!) egy történetet elmesélni. Körülbelül tízpercenként jön valamiféle dramaturgiai csúcspont a filmben, aztán mintha mi sem történt volna, folyik tovább a film. Banális, végletesen naiv, a frázisokat nagy intenzitással puffogtató párbeszédek olykor hangos nevetésre ingerlõek. A film utolsó félórája az amúgy nagyon szép, nagyon becsülendõ és megfontolandó erkölcsi tanítás szájunkba rágásával telik. Mi a nézõk meg bólogatunk, igen, nem fogjuk lenézni a gyengébbet, nem verjük orrba az idióta szomszédgyereket, nem lövünk Dunába zsidókat, cigányokat, magyarokat, akárkit, nem rúgjuk fel a szomszéd nénit cekkerestül, mi nem teszünk olyat. Aztán meg nem a f*szt, ezen azonban nem tud a film változtatni. Ezért rossz film, mert azt mutatja, hogy tud és még azt is megmondja, hogyan, mégse változik semmi.
bourne 2008 szept. 08. - 14:59:57
szerintem nagyon jó film, bár némely jelenet elég gyengusra sikerült, de akkor is imádtam ...
a látványvilág annyira magával ragadott, hogy csak no ...
Tom Francesco 2008 ápr. 07. - 00:04:56
Szerintem nem kell bántani egymást ilyen szavakkal.
Szerintem ez egy remek film. Érteni kell a japán világot, a japán filmgyártásra jellemzõ érzékenységet, azt, ahogy szavak nélkül, puszta arc játékkal többet mondanak a színészek, mint sok nyugati filmben 2 óra alatt.
Mikor vége lett a filmnek, csak meredtem tovább a képernyõre barátommal, s mikor hazafelé tartottunk kocsival, még 20 perc utáni is döbbent csöndben ültünk, vagy ha megszólaltunk, akkor csak annyit, hogy "még mindig a filmen gondolkodok". Erõs film. Bombasztikus karakterek, eszméletlen tartalom.
6/10
Zajac 2008 febr. 07. - 14:04:53 6/10
Nem hiszem,hogy begyepesedett lenne a látásmód csak egyszerûen mást szeret,nekem sem tetszett szerintem is unalmas,persze ezzel nem azokat bántom akik ezt szeretik egyszerûen nem jött be és kész,és rengeteg hálívúdi maszlag sem szokot bejönni.
Ez egy kis réteg szereti és ez jó is így..
Darkcomet 2008 febr. 07. - 13:56:29 Előzmény Desintegrator
A fenéket unalmas. Viszont ha valaki nem tud szakítani a begyöpösödött hollywoodi látásmóddal, filmkészítéssel, akkor ne nézzen igazi távol-keleti filmeket.
6/10
Zajac 2007 dec. 23. - 06:36:42 6/10
Kép és hanghatásilag jól megvolt csinálva,de nekem sajnos nem jönnek be a japán sci-fik ez a film pedig semmikép,de aki szereti ezt a mûfajt az nézze meg mindenképp. :D
Desintegrator 2007 ápr. 15. - 22:56:57
Szeretem a sci-fi mûfaját. Csak kevés jó film születik bele. A régi japán verekedõs filmek leszármazottja ez itt - tudósok,kutatók (harcmûvészetek mesterei), digitalizált nagyzásmánia (repkedõ harcosok), szuperhõs (pl. félkezû boxoló/mondjuk az kínai/), túl sok nagy "bölcseség" és "mondjunk még valami felemelõt, mielõtt megmurdelunk" jelenet...alig követhetõ cselekmény, és komplett animált világ, ami monumentális, és szintén átláthatatlan, össze-vissza. Ezek által (mint pl. a Hero címû filmben) megszûnik a film valóságtartalma, nem lehet a kreált világ hangulatát úgy átérezni, mint egy valódi kamerával forgatott filmben, mert az egész egy animáció. Kit érdekel, ha meghal egy animált figura, vagy felrobban egy egész animált város...nincs jelentõsége, az egész filmnek csak látványa van, de az is meghatározhatatlanul kusza. Ezek a hihetetlen történetek is inkább egy modern rajzfilmre emlékeztetnek. Én elkezdtem nézni ezt a filmet, próbáltam összerakni magamban mi is ez az egész, aztán meg csak bambán néztem a karmozdulatra masírozó droidsereget, meg hogy a feltámadt japán fickó "valamit" csinál, amitõl a robotok kidõlnek. Szerintem a japánok csináljanak inkább rajzfilmeket, ne koszolják be az igazi hangulatos sci-fi filmek világát (Csillagkapu,Star Wars,Imposztor,Ûrháború) ilyen zöldségekkel. Nincs rá indok, amiért megéri megnézni...ez egyszerûen eszméletlenül unalmas film.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu