Volt egyszer az Egyes Stúdió

Bakancslistához adom
C'era una volta Studio Uno
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz filmsorozat, 102 perc, 2016

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

1961. Rómában, a Via Teuladán lévő Egyes stúdióban egy csapat művész, lelkes fiatal olyan show-t valósít meg, ami modern szemléletével és felbukkanó sztárjaival új fordulatot hoz az olasz televíziózás és a RAI történetébe. Kivételezésektől, érdekkapcsolatoktól sem mentes az akkoriban születő médiavilág. De elszántan küzdenek, kockáztatnak, és közben úgy megváltoznak, amit el sem tudtak képzelni, amikor átléptek a televízió kapuján. Elkezdődik egy kivételes kaland az életükben, hisz fiatalok és szépek, tele vannak nagy reményekkel, bizonyítással és szerelem iránti vággyal: Giulia és Lorenzo, Rita és Renato, Elena és Stefano sorsa egy életre itt fonódik össze. Az induló olasz televíziózás 1962-ben már hatalmas lépésekkel hódítja meg a nézőket. Mire az Egyes Stúdió végetér, az egész ország a műsor szignálját dúdolja: a gondtalanság és jókedv himnuszát. Giulia lelke azonban megszenvedi Lorenzo árulását. Az kárpótolja a lányt, hogy kinevezik és egyre nagyobb kihívásnak kell megfelelnie az Egyes stúdió új évadában. Stefano is esélyt ad Elenának a tánckarban. Nagy viharok közepette Rita is eljön otthonról, és a kisfiát a szülei nevelik tovább, és bár sikeres varrónőként dolgozik a tévénél, énekesnői álma nem valósul meg. A három lány ettől kezdvel együtt bérel egy lakást, együtt vannak jóban-rosszban, és az igazi szerelem is lassan-lassan rájuk talál.

Stáblista:

Szereplők

Lorenzo Giannelli
Elena Cecere

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
mercseipiroska 2021 júl. 31. - 09:00:39
A fenti képek nem ebből a filmből valók! (Hölgyrk paradicsoma)
Edmond Dantes 2020 márc. 22. - 10:12:16
Tetszett, ha kissé hosszúra sikerült is és sokat időzött 1-1 jelenetnél, de szívesen eltöltöttem vele kétszer 100 percet. Nekem Mina eddig csak egy név volt, nem tudtam, hogy ekkora idolnak-ikonnak számított a maga idejében. Rita Pavonéra már jobban emlékeztem. Igazi olasz életérzést, életörömet sugárzott a film, ami a hat főszereplő fiatalt is megannyi keserű munkahelyi (RAI) és magánéleti csalódáson átsegítette a várható végkifejletig. Különös, hogy milyen alacsony a nézettsége (IMDb), ezek szerint még Olaszországban is. Érdekesség: a Studio Unonak a filmben szereplő és még többet emlegetett "papája", "a" Falqui pár hónapja hunyt el, 94 évesen.
Trivia Showtime 2020 márc. 20. - 23:00:57
Szórakoztató, korhű, érzelmekkel teli film - szinte valamennyi szegmensében igényes kidolgozással, mely a RAI (Radiotelevisione Italiana) első igazi aranykorát idézi.
Ellentétben az egykor szebb napokat látott Magyar Televízióval, a RAI máig az egyik legerősebb brand a média világában. Remélem az is marad...


8/10
Tereplovas 2020 márc. 20. - 22:17:59 8/10
Aranyos film, tetszett.