Charlie Banks: Az élet iskolája

Bakancslistához adom
The Education of Charlie Banks
amerikai filmdráma, 100 perc, 2007

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Charlie és a legjobb barátja, Danny New York egyik rossz hírű negyedében nőttek fel. Csodálattal néztek fel a nagymenő Mickre, ugyanakkor féltek is tőle az erőszakos természete miatt. Egy verekedés során Mick majdnem két tinédzser halálát okozta. Charlie szemtanúja volt az esetnek, és elmondta a rendőrségen, mit látott. Később azonban megtagadta, hogy tanúskodjon a bíróságon, mert félt Mick bosszújától. Évekkel később Charlie és Danny egyetemen tanul tovább, amikor váratlanul felbukkan Mick. Egyre jobban rájuk telepszik, miközben úgy kezd viselkedni, mint Charlie.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2016 okt. 29. - 17:29:40 Előzmény Seven05
"Rahar-nak üzenem. Te beteg vagy :/"
Egyetértek. A filmtõl függetlenül mondom ezt. Olvastam már pár hozzászólását, és idõnként én is dobtam egy hátast.
Seven05 2015 febr. 28. - 14:48:58
Rahar-nak üzenem. Te beteg vagy :/

"Egyszer jó sz*rrá kellett volna verni, hogy õ is élje át azt amit õ okozott másoknak és mindjárt tudná hogy hol a helye. Ha ez kevés, akkor marad az embernyúzásos terápia, vannak olyan primitív emberek akik csak ilyen drasztikus és primitív dolgokból értenek."

Embernyúzásos technika? Mi a Ló****-ról beszélsz? :O
Szerinted, ha valakin nem látszik, hogy ki van gyúrva, az már nem is lehet erõs??? Ez abszurd... :/
Ismerek olyan embereket, akiken semmi különösebb nem látható, mégis egy ütéssel kifektetnek, vagy épp, könnyedén megemelnek és eldobnak, még 100 kg feletti embereket is. A külsõ nem feltétele az erõnek is. Továbbá, szerinted aki egész életét verekedéssel tölti, vagy ebben nõ, fel és jól megverik, az tanul belõle? Szerinted ezeket az embereket még sohasem verték meg? Dehogynem, de ettõl még õk nem fognak változni, mert bennük van természetüknél fogva, hogy így vezetik le a belsõ érzelmi devianciájukat.

Az elítéléssel kapcsolatban:
Mennyit verekedtél életedben??? Filmekbõl szerezted a tapasztalataidat?
Láttam ettõl sokkal brutálisabb verekedéseket is már, mégsem ítélték el az illetõt. Pedig felnyomta a másik orrcsontját egészen a szem magasságába.
Rövidre zárva:
A film elég hitelesen adja vissza egy olyan kis srác életét, aki pszichológia problémákkal és szeretet hiánnyal küszködik. Végül pedig felnõtt korában, nem találja a régi élete és az új közötti átvezetõ vonalat, ami segítene neki leküzdenie a gyermekkori frusztráltságot és átvenni a társadalom által elfogadott normákat.
Amiért pedig hitelessé teszi a film karakterét, az pont az, hogy tök normálisnak néz ki, még el nem borul nála valami. Ahogy pedig az elbeszélés is írja: "New York egyik rossz hírû negyedében nõttek fel."
ez tökéletesen jellemzi /Mick/ viselkedését, mikor Züm-züm elveszi kérdezés nélkül az egyik feles poharat és bele iszik. /Mick/ azonnal megfogja torkát. Mert, ahonnan õ jött ott, ha valaki nem tisztel, akkor késõbb sem fog és rögtön ott kell cselekedni. Szóval karakterünk egyaránt normális és deviáns is egyben, amit csak a tekintete és mozdulatai árulnak el. És épp ezért ismeri fel ezt nehezen benne legjobb barátja is /Danny/.

Ehhez a hozzá szólásodhoz pedig csak annyit fûznék: "Ha ez kevés, akkor marad az embernyúzásos terápia, vannak olyan primitív emberek akik csak ilyen drasztikus és primitív dolgokból értenek."
Fordulj orvoshoz ;)
5/10
Rahar 2011 júl. 08. - 18:03:17 5/10
Érdekes film, jó az alaptörténet, problémás, logikátlan a cselekményvezetés, a színészek hitelesek. Egyszer jó volt megnézni, de ennyi. Érdekes mondanivalói vannak a filmnek. 10 pontból 5 pontra értékeltem.
***SPOILER***
Ha egy ember majdnem agyonvert két másikat, akik túlélték, akkor számomra hihetetlen, hogy a fickót nem ítélik el. Aki csinálta az nem a szervezett bûnözés oszlopos tagja, hanem egy magányos tinédzser. A megvert fiúk és a szüleik szerintem feljelentették volna vagy a saját kezükbe veszik a dolgokat, hiszen nem is azon a környéken éltek mint, aki megverte õket. Valamint ez az erõszakos fickó nem néz ki félelmetesen, nem is izmos, harcmûvészeti tapasztalattal sem rendelkezik. Egyszer jó szarrá kellett volna verni, hogy õ is élje át azt amit õ okozott másoknak és mindjárt tudná hogy hol a helye. Ha ez kevés, akkor marad az embernyúzásos terápia, vannak olyan primitív emberek akik csak ilyen drasztikus és primitív dolgokból értenek. Bár a film cselekményében úgy tûnt, hogy pszichológiai módszerekkel is meg lehet oldani a problémáját.
A fickó egy sörös üveggel verte õket fejbe, amit utána le is dobott melléjük, tehát megvan az eszköz és rajta az újjlenyomat is, valamint a két félholtra vert tanu.
***SPOILER VÉGE***