Charlotte Corday

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia tévéfilm, 94 perc, 2008

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A francia forradalom egyik legérdekesebb epizódja volt, amikor Charlotte Corday, a 17 éves, tapasztalatlan vidéki lány, (Corneille dédunokája) Párizsba utazott és "a nagy terror" ideológusát, Jean-Paul Marat-t meggyilkolta fürdőkádjában. A fiatal lány, mint a bíróságon elmondta, a vérengzéstől akarta megmenteni hazáját, ám a történészek szerint éppen ez a tett adott táptalajt a féktelen öldöklés elindítására.

Stáblista:

Szereplők

Charlotte Corday
Fouquier-Tinville
Montané
Camille Desmoulins

Hozzászólások

Szerinted?
Moldávia bánata 2009 júl. 15. - 15:21:35
Tévéfilm volt, így nagy színészi alakításokat nem kellett elvárni, ámbár az ügyész szerepében igazán élvezetes elõadást láthattunk. Sok kérdés felmerült bennem, például az, hogy az hogyan lehet, hogy Marat-t egy darab katona sem õrizte? Az azért megnyugtató, hogy francia film volt, tehát a történelmi hûség azért úgy nagyjából biztosan smakkol.
Az pedig tényleg érdekes, hogy az utolsó kép tényleg nem volt benne a filmben, pedig az is híres esemény, mert miután a hóhér lefejezte, Corday fejét megpofozta, amit bûnnek követtek el, s hónapokra börtönbe is zárták miatta.
Egyébként az egész újkori történelem legizgalmasabb fejezete a francia forradalom, így szívesen megnéznék belõle több alkotást is!
Isabella00 2009 júl. 15. - 11:15:20
Bár nem volt egy eget rengetõ alkotás, szerintem akkor jó film volt.