Chayenne alkony

Bakancslistához adom
Soldier Blue
amerikai western, 114 perc, 1970

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Mikor egy amerikai lovascsapatot lemészárolnak az indiánok, csupán két túlélője marad a véres összecsapásnak: Honus, egy naiv közlegény, aki igazi hazafi, és Cresta, egy fiatal nő, aki már két éve az indiánokkal él, és ennek következményeképpen már inkább kötődik hozzájuk, mint az amerikaiakhoz. Honus és Cresta együtt indulnak a hadsereg központi táborába, és az út során Honus egyre nagyobb konfliktusba kerül önmagával: nagyon tetszik neki a lány, de nem tud megbarátkozni amerika-ellenes nézeteivel. Azon az éjszakán érik el a tábort, amikor a katonák tökéletesen megsemmisítenek egy indián falut...
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Kathy Maribel Lee, "Cresta"
Honus Gent
Isaac Q. Cumber
Spotted Wolf

Hozzászólások

Szerinted?
SandCreek 2014 júl. 12. - 14:45:21
Szánalmasan gyenge fércmû.

Valós és gyalázatos történelmi eseményt használnak, hogy a végén bemutassák az egyik (a sok közül) indián falu lakosainak lemészárlását. Arctalan, névtelen, gondolat és kultúra nélküli lények ezek a filmbéli észak-amerikai indiánok.

Az idõ nagy részét egy groteszk intim kapcsolat tölti ki egy fehér nõ és a 'kék katona' között, akik egymásra utalva bolyonganak a prérin. Nehéz eldönteni, hogy a két színész vagy a forgatókönyv a rosszabb. Holtversenyben lehetnek a rendezõvel. Sokkal jobb lett volna, ha nem készül el ez a produkció.
trojka 2013 júl. 06. - 21:20:14
nekem megvan szinkronosan dvd és xvidben is
Hidetoshi Nakata 2011 nov. 01. - 13:37:15
ezt is megnézném
pozsizsuzsi 2008 szept. 26. - 15:34:04
Jééé. Én meg úgy emlékszem rá, hogy Soldier Blue...
efes 2008 szept. 26. - 15:24:00
Ez valóban így van. Szerintem az lehet a megoldás, hogy a Kék katona verziónak lejárt a forgalmazási joga a MOKÉPnál. Mostanában meg egy másik cég behozta DVD-forgalomba, gondolom újrafordíttatta és szinkronizálta, és ezt a címet adta neki. Nyilván a cég marketingmenedzsere nem élt még a hetvenes években és egyébként se szereti a filmeket...

Amúgy ez egy elég jó kis film volt akkoriban nemdebár?
bilbaoo 2008 szept. 26. - 15:14:09
Valaki nagyon pancser itt!!
Ennek a filmnek van rendes magyar címe, azon a címen vetítették nálunk anno a hetvenes évek közepe táján. A film magyar címe pedig Kék katona!!!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu