Cherbourg-i esernyők

Bakancslistához adom
Les parapluies de Cherbourg
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-NSZK zenés film, 88 perc, 1964

Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?

A "Cherbourg-i esernyők" egy bolt, amelyet egy özvegyasszony vezet eladósorban lévő lányával, Genevieve-vel. Szolid kis bolt, szolid életvitel. A lány szerelmes, már megtalálta választottját Guy személyében. Édesanyja persze ellenzi ezt a házasságot, mert a fiú nem jómódú, egyébként is katonának viszik. Más tervei vannak leánya jövőjét illetően...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    1964
    Arany Pálma

Hozzászólások

Szerinted?
Maram jún. 06. 20:15:41
Szakcsi klassz improvizációt művelt a zenéjével
DUNAWÖLD jún. 05. 21:11:15 Előzmény DUNAWÖLD
Kár... Talán lenne története is, a mesés képi megjelenítés mellé...
DUNAWÖLD jún. 05. 21:10:05
Ez a kornyikálás mindent elnyom... 😕
Yuliusz jún. 05. 16:36:12 Előzmény Tiberio
Ah, de szép és finom!
Siralomvölgy, antik torzó meg egyebek.
Ja persze, ez az aktuális lecke.
A „Nyugat” igen sokféle, éppúgy mint a Kelet (meg a Dél, meg az Észak), és szerintem köszöni szépen, jól van. Bár mi lennénk olyan jól.
Nem kell kifognunk semmit, ha tükörbe nézünk egy torzót látunk.
Nem antikot, XXI. századit!
10/10
offtopic
Tiberio jún. 05. 13:22:14 10/10 Előzmény riverside61
Nagyon köszönöm.
riverside61 jún. 05. 08:15:36 Előzmény Tiberio
Respekt !!!
10/10
Tiberio 2020 ápr. 04. - 15:44:18 10/10
Amikor négy évvel ezelőtt láttam, sokáig nem hagyott nyugodni. A film egy elsüllyedt szobortöredék, Atlantisból. Ma a Nyugat: siralomvölgy. "Hallja, míg él. Azt tagadta meg, amit ér." Ezt üzenem a Nyugatnak, és azt kérdezném tőle, amit Juliette Martens kérdezett Hendrik Höfgentől: "ráismersz még egyáltalán magadra?" Amit a Nyugat önmagával művelt, szégyenteljes és szégyentelen művelet. Hiába is fognák ki a tengerből az antik torzót, fel sem fognák, hogy egykori valójukat kéne felismerniük benne.
Balázs Gyula. 2017 nov. 28. - 15:20:27
.
schenker 2017 nov. 21. - 16:27:01
Csak most látom, milyen jópofa a leírása: magyarul beszélõ... :D
trudy 2013 dec. 11. - 14:19:31
Nem gondoltam volna, amikor nekiálltam nézni, hogy ez egy olyan film, amiben végig "énekelve" beszélnek. Ettõl egy idõ után elkezdtem kellemetlenül érezni magam, valahogy elvesztette a komolyságát az egész történet. Ez alapvetõen nem is lett volna baj, de kb. a felénél már nem éreztem a késztetést, hogy végignézzem. Amennyit láttam belõle az alapján a sztori a tálalásnak megfelelõen bárgyú és Deneuve számomra eléggé semmitmondó. Egyedül a színek és a díszlet az, ami valamennyire pozitívumként könyvelhetõ el. Talán a maga korában ez egy formabontó, kultikus alkotásnak számított, és ez a fénye azóta megkopott, de az is lehet, hogy csak nem az én ízlésvilágomnak megfelelõ ez a színpadias, mesterkélt mûfaj.
hanguktaekwondooo 2013 júl. 29. - 09:34:15
Amirõl írtál, az a felszín.
A rengeteg fõszerepet és lehetõséget annak köszönhette, mert adták neki.
A lapok le voltak osztva.
Nincs új a nap alatt.
Truffaut nem túl erõs példa: az a háttérhatalom egyengette az útját, amely a díjakat osztja.
Deneuve autóbalesetben elhunyt testvére jóval nagyobb ígéret volt. De ez csak egy példa.
Nem tartom kaméleonnak ezt a nõt.
Minden szerepében ugyanaz a buké, egy idõ után az unikumból is sok.
De itt csak egy középkategóriás chilei borról van szó
-sovánka tavasz és fülledt nyár után
10/10
TheNormaDesmond 2013 júl. 29. - 02:45:49 10/10
Szerintem nézd végig alaposabban a Deneuve filmográfiát, a késõbbi filmjeit is, mert nagyasszony imázs ide vagy oda, ez a nõ nem jégcsap, hanem egy kaméleon, a világ egyik legjobb színésznõje, aki az idõ múlásával egyre csak beért. Minimalista, a több kevesebb alapon mûködik, így mindig marad valami megfejtendõ titokzatosság a karaktereiben, amit aztán a nézõk továbbgondolhatnak. Nem hiába mondta azt róla François Truffaut, hogy "Catherine maga a film". Voltak olyan zseniális szerepei, amikor teljesen lecsupaszította önmagát: semmi smink, semmi glamúr pl. Vendome tér asszonya - rezgõ kezû alkoholistát játszik, Táncos a sötétben - olajos kezû gyári munkásasszonyt alakít, Utána - a lelkét is kisírja halott fia után, Tolvajok - egy sánta, leszbikus, neurotikus filozófia tanárnõt játszik, Született feleség - bugyuta, parodisztikus kirakatfeleséget alakít stb. Nem hinném, hogy ezek a szerepek a saját narcizmusából fakadnak, és azt sem hinném, hogy több mint 100 film, számtalan César jelölés és díj, 2 Arany Pálma, egy Oscar jelölés, egy Golden Globe, Chaplin díj és még sorolhatnánk csupán halszemeknek köszönhetõ.
10/10
offtopic
TheNormaDesmond 2013 júl. 29. - 02:41:41 10/10
Szerintem nézd végig alaposabban a Deneuve filmográfiát, a késõbbi filmjeit is, mert nagyasszony imázs ide vagy oda, ez a nõ nem egy jégcsap, hanem egy kaméleon, a világ egyik legjobb színésznõje, aki az idõ múlásával beért. Minimalista, a több kevesebb alapon mûködik, így mindig marad valami megfejtendõ titokzatosság a karaktereiben, amit aztán a nézõk továbbgondolhatnak. Nem hiába mondta azt róla François Truffaut, hogy "Catherine maga a film". Voltak olyan zseniális szerepei, amikor teljesen lecsupaszította önmagát, semmi smink, semmi glamúr, semmi nagyasszony Pl. Vendome tér asszonya - rezgõ kezû alkoholistát játszik, Táncos a sötétben - olajos kezû gyári munkásasszonyt alakít, Utána - kisírja a lelkét is halott fia után, Tolvajok - egy sánta, leszbikus, neurotikus filozófia tanárnõt játszik, Született feleség - bugyuta, parodisztikus kirakatfeleséget alakít. Nem hinném, hogy ezek a szerepek a saját narcizmusából fakadnak, és azt sem hinném, hogy több mint 100 film, 2 César díj, 2 Arany Pálma, egy Oscar jelölés, egy Golden Globe, 1
hanguktaekwondooo 2013 júl. 28. - 12:13:19
Te most pontosan mit szeretnél?
augustus 2013 júl. 28. - 11:51:31
Nem volt õ nagyasszony, sõt olyan híre volt, hogy mindenkivel... (kivéve veled).
lopata 2013 júl. 27. - 20:02:07
Elgondolkodtat, amit írt, már csak azért is, mert eddig én is valamiféle evidenciának tartottam, hogy Deneuve nagyszerû színésznõ. És most is úgy godolom, a Tristanában vagy az Indokínában nagyszerût alakított. Most ezt a filmet (amelyet persze már ezerszer láttsm) az Ön kritikus szemével igyekszem nézni, de eddig a mérleg pozitív. Igaz, a nagy érzelmi megpróbáltatások csak ezután jönnek, de az lenyûgöz, amilyen természetesen, fesztelenül játszik ez a lány. Benne él a filmben. Eddig ennyi...
augustus 2013 júl. 27. - 13:59:05
Nem szimplán szerelmes film, háborúellenes is.
10/10
Ledina 2013 júl. 21. - 12:09:14 10/10
Nagyon szép szerelmes film, ajánlom mindenkinek aki szereti a romantikát. Catherine Deneuve gyönyörû benne és nagyon jól játszik.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu