Film

Chopin - Vágyakozás a szerelemre

/Chopin. Pragnienie milosci/
lengyel romantikus dráma, 119 perc, 2002

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

  1810-ben a Chopin-család második gyermekeként született meg az egyik legnagyobb lengyel zeneszerző, Fryderyck/Frédéric Chopin.
  Csodagyerekként, már nyolcévesen meghódítja zongorajátékával egész Varsót. A világhír fiatalon éri, az öntörvényű alkotó könnyed, improvizatív művei mögött egy érzékeny, félénk, műveit gondosan formáló, fegyelmezett, kínlódva alkotó ember rejtőzik. A film Párizsban kezdődik, itt ismerhetjük meg a párizsi arisztokraták és művészek világát: Liszthez, Schumannhoz, Delacroix-hoz, Mickiewiczhez, fűződő kapcsolatát. Ám a középpontban George Sanddal töltött élettársi évek állnak. Sand asszony legalább olyan ismert és sikeres, regényei és magaviselete, szivarjai, férfiruházata a társasági botránykrónikák élén áll. George Sand két gyermek anyja és szenvedélyes kapcsolata Chopinnel mindhármójuk életét felforgatja...

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Frédéric Chopin
  Georg Sand
  a fiatal Solange
  Konstanty Pawlowicz herceg
  Joanna hercegnő
  Baptiste Auguste Clesinger

  Linkek:


  Vélemény:

  2011 máj. 24. - 13:28:57
  2011 máj. 24. - 13:28:57

  Kedves Ilang!

  Nekem megvan ez a film is szinkronosan, illetve az Impromtu címû film is, valószínûleg ebbõl láthattál részleteket a youtube-on. Chopint én is nagyon szeretem- ezért felkutattam szinte minden olyan életrajzi filmet, ami róla szól.
  Ha érdekel a film- ezen a címen tudsz elérni anais23@citromail.hu
  üdvözlettel

  Erika