Chopin - Vágyakozás a szerelemre

Bakancslistához adom
Chopin. Pragnienie milosci
lengyel romantikus dráma, 119 perc, 2002

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

1810-ben a Chopin-család második gyermekeként született meg az egyik legnagyobb lengyel zeneszerző, Fryderyck/Frédéric Chopin.
Csodagyerekként, már nyolcévesen meghódítja zongorajátékával egész Varsót. A világhír fiatalon éri, az öntörvényű alkotó könnyed, improvizatív művei mögött egy érzékeny, félénk, műveit gondosan formáló, fegyelmezett, kínlódva alkotó ember rejtőzik. A film Párizsban kezdődik, itt ismerhetjük meg a párizsi arisztokraták és művészek világát: Liszthez, Schumannhoz, Delacroix-hoz, Mickiewiczhez, fűződő kapcsolatát. Ám a középpontban George Sanddal töltött élettársi évek állnak. Sand asszony legalább olyan ismert és sikeres, regényei és magaviselete, szivarjai, férfiruházata a társasági botránykrónikák élén áll. George Sand két gyermek anyja és szenvedélyes kapcsolata Chopinnel mindhármójuk életét felforgatja...

Stáblista:

Szereplők

Frédéric Chopin
Georg Sand
a fiatal Solange
Konstanty Pawlowicz herceg
Joanna hercegnő
Baptiste Auguste Clesinger

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
بيكاسو 2019 okt. 22. - 19:42:33 Előzmény paintermezzo
Ez nekem is feltűnt korábban, ahogy különböző oldalak ajánlóit, tartalmait olvastam; mindenhol ugyanaz a mantra.
2/10
paintermezzo 2019 okt. 22. - 18:12:38 2/10
Annyira sajnálom, hogy aki nem ismeri az életrajzi részleteket, azt fogja esetleg hinni, hogy így történtek ezek a dolgok. A "Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak" esete...
Anais23 2011 máj. 24. - 13:28:57
Kedves Ilang!

Nekem megvan ez a film is szinkronosan, illetve az Impromtu címû film is, valószínûleg ebbõl láthattál részleteket a youtube-on. Chopint én is nagyon szeretem- ezért felkutattam szinte minden olyan életrajzi filmet, ami róla szól.
Ha érdekel a film- ezen a címen tudsz elérni anais23@citromail.hu
üdvözlettel

Erika
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu